Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia,
bocs hogy beleszólok...de: a perselyek jók, csak aza rész ami belemegy a fába, recésnek kellene lennie, hogy rendesen benne is maradjon a fában(persze lehet ragasztani is, ugy egyszerübb legyártani az alkatrészt).
A "végibe való pöcök" (aminek Bridge-Pin a szép magyar neve[#nyes]) viszont nem biztos, hogy jól fogja teljesíteni a dolgát... egyrészt kúposak hogy beleszoruljanak a kúpos furatba(én 1/15ös kúpot szoktam használni oda) és gömbfejüek (hogy késöbb ki lehessen húzni a fa sérülése nélkül) harmadrész van bennük egy kis nút is (a kúpos részben) hogy a húr elférjen mellette. Van róla rajzom, ha érdekel valakit, feldobom!

s7manbs8

Na azt nem tudtam mi a neve a pöcöknek. Dobd már fel a rajzot, ha megvan légy szives, ha valami utómunkálat kell, azt majd elvégzem én. Nem hagyjuk kárba veszni semmiképp, nagyon jó lesz az nekem Kola, köszi  mégegyszer közben. !

KoLa

Az én gitáromba befűzős a húrláb, a kulcsoknál meg nincs kihullva a persely így aztán rajz szerint készült amit Elektron küldött!
 a bridge pin-nek a fejrésze olyan mint egy süllyesztett fejű csavar tehát kúpos egy kicsit a csaprész felé is hogy meg lehessen fogni kivételkor ha már kilazítottad a kulcsot.Egyébként ez alakzáró rögzítési mód tehát ha még lötyögne is a furatban akkor sem tud kiesni, kicsit majd meglapolja Elektron ha nem fér be a húr mellett!Tedd már fel a pontos rajzot róla lássuk mennyit tévedtünk!

s7manbs8

Én is arra gondoltam, hogy kicsit meglapolom, amennyire kell, azt is megtehetem úgy, hogy abban lesz egy kis kúp.

000000000

Szia, nem is ezért írtam... A fejforma végülis mindegy... csak annyi a lényeg, hogy meg lehessen fogni... Itt van egy rajz, hogy kb hogy néznek ki ezek...
http://cnctar.hobbycnc.hu/memphis/ad_csere/bridgepin.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/memphis/ad_csere/section.jpg" border=0>
Nem találtam most a CAD-es rajzomat, de gondolom ez is megteszi teljesen...

KoLa

Na ez jól el lett bakterolva!én 5mm re esztergáltam a csaprészt, lehet hogy nem fér majd bele!

KoLa

Bammeg':))) a kúpot majd a palástfelületre kell reszelned ha nem megy bele a furatba[#nyes][#bohoc]

2dbfy8y

Sziasztok! Ki tud nekem segíteni Mach3-as vezérlésű esztergánál, hogy a g77 hossznagyoló ciklust hogy lehet meghívni, vagy milyen paramétereket kell neki beadni! Én megsüllyedtem vele! :-(

KoLa

Van erre a műveletre egy makró a Mach3-ban azt próbáltad?

000000000

De az is lehet, hogy belefér... sok gyártó sok mindenféle méretet alkalmaz... nem nagyon egységesek a dolgok ezen a téren...

2dbfy8y

az a gond, hogy a makrókat nem értem igazából annyira! pontosan hogy is kellene neki megadni?

2dbfy8y

bocsi de mennem kell,tesóm a gépet el akarja foglalni! Ha tudsz segíteni a kérdésemben, előre is köszi! ha jól láttam te kerestél a trapézlapkás késedhez lapkát, ha még érdekel utána nézek a típusának, azt hiszem nekem is van ilyen késem!

KoLa

Wizzards - pick wizzards - turn és ott egy grafikus felületen kiválasztod a neked megfelelő esztergálási módot majd ráklikk és ami bejön az a makró grafikus felülete ahol csak felül kell írni a méreteket a neked megfelelőre aztán post code majd exit, és cycle start az automata képernyőn.
Ha azt akarod hogy ez a makró az általad használt adatokkal térjen vissza újbóli megnyitásnál akkor klikk a save settings-re exit előtt

2dbfy8y

de az a gondom, hogy nekem kontúrnagyoláshoz kellene, az általam írt formához

KoLa

OK! a lapka érdekel!