Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy felújítót ismerek akinél most állomásozik egy S-32-es gép , tőle meg lehetne kérdezni az alkatrészeket,hátha van neki felesleg.  

000000000

Ágyfelújítást is csinál? 65cm hosszú ágyról lenne szó, az KB mennyibe kerülhet? 0.4 - 0.5 mm a kopás.

000000000

Csinál rész és teljes generált is , természetesen ágyfelújítást is .A kopás egy részletkérdés .

000000000

A csapágy 250ft -s codex, 6001-es, létezik olyan fajta csapágy, ami "könnyebben" forog?
Célom 10-20 ezres fordulatszám lenne.

000000000

Igen, létezik nagyobb fordulatra. Az kicsit lazább, mig fel nem veszi az üzemi hómérsékletet.

Ugyanazt a számú csapágyat kárjed 6001 C3 tipust kérj. Ez némileg drágább lessz.

robroy007

Szia(sztok)!

keresek tokmányt osztófejre elvileg 125-ös méret

illesztő perem 100
osztókör 115 (114,3 a számított érték)
130-as hátlap

ha valakinek lenne egy nagyon kedvező árú és jó állapotú tokmánya az jól jönne, mert így hasznavehetetlen maga az egész osztófej

előre is köszi

Üdv Robi

Evodiron

Most egyenlőre pihenget a gép, mert cnc-síteni akarom és még folyamatban van az alkatrészek beszerzése :)  

A motorod milyen, amit "pörgetni" akarsz 10e felett? Mert pl. nekem is van egy húsdaráló motorom, ami elég jól pörög, de azt olvastam, hogy az ilyen típusú motorok üresjáratban túlpörögnek, és ezért nem is szabad őket üresen elindítani. Amúgy meg az üzemi fordulatszámuk alacsonyabb.

000000000

Értem! CNC-sítésre én is gondolok, de előtte ágyfelújítás és ilyenek, de ezek még nagyon messze vannak, addig tekergetem én [#nyes]

Soros motor, mint a flex-é, csak 60W-s. KB 10-12 ezret forog, terhelve persze kevesebbet, nyílván 5-6 ezernél többet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szabi83/orso.jpg" TARGET=_fnew>Orsó

000000000

Ahogy sejtettem, a tartozékokat nem találják. Csupán az álló és mozgóbábok vannak meg, síktárcsa nincs. A többi cucc amit a saját szememmel láttam még egy éve sőt fényképem is van róla állítólag eltünt. Ez van, nincs mit tenni, vagy így viszem vagy sehogy. Mivel a gép ágya szemre hibátlannak látszik úgy döntöttem, hogy így is kell. Nincs türelmem tovább halogatni, már így is több minnt egy éve várom a megfelelő lehetőséget.  A legnagyobb bajom, hogy a gyorsváltós késtartóhoz is csak az az egy betét van, ami rajt volt a gépen. Síktárcsa nélkül talán egy darabig elleszek, a többi meg nem gép specifikus, lassanként összeszedegetem.
Ha nem szakad le az ég, holnap délelőtt el is hozom.

Ezek a képek egy éve készültek a gépről, még az előző helyén. Azóta egy raktárban porosodott, most is ugyan ebben az állapotban van.

http://csabi.hu/e400/aaaa0030.jpg" height="600" width="800" border=0>

http://csabi.hu/e400/aaaa0028.jpg" height="600" width="800" border=0>

KoLa

Esetleg ha megvennéd! egy forgatós "Russzki"késtartót tudnék adni azé' az egy betét-ér cserébe!

KoLa

000000000

Küllemre fénykép alapján elég jól néz ki .A síktárcsa egy évben általában egyszer kell , cserekerék viszont annál többször .Ezekben és a késtartóbetétekben , felszerszámozásában is tudok segíteni .Természetesen szép lassan.

KoLa

Én még E 400 -hoz nem használtam cserekereket csak egyszer! valamilyen 100 mm fölötti menetemelkedéshez kellett!
Az összes menet seperc alatt beállítható a forgató 'gombokkal'

000000000

Ez így is van , csak nálunk nem mindig érvényes.
A "kínai" menethez szoktunk cserélni kereket.

KoLa

Kínlódás lehet kínai menethez igazodni!