Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Érdekes, hogy a te képed is cenzúrázva lett ...
Viszont mesélhetnél a kúpos menet elkészítésének módjáról is, ha  mér ilyen szépen megcsináltad.
Milyen vörösproliról van szó?  Az olvastam, hogy van olyan 16K20-as vörösproli, ameliyknek a késziszánján is van gépi előtolás, de gondolom te nem azt használtad. Esetleg kúpvonalzó?  Én is szeretnék egy ilyen kúpot csinálni az E400-ammal, de se kéziszán előtolásom sem kúpvonalzóm nincs egylőre.

35kpazcgr

Első lépés:
Megesztergálod a kúpot.
Második lépés:
Rávágod a menetet. Mégpedig úgy, hogy a tokmánytól "kifelé" vágod, a kúpnak megfelelő előtolást kézzel végzed a keresztszánon. Némi gyakorlással, érzéssel rá lehet jönni a megfelelő előtolási sebességre. Ha gond van, leálsz a kézi előtolással, ekkor a kés simán "kijön" az anyagból.

35kpazcgr

(Egyébként d zsolti képén is látszik, hogy az alkatrész ezzel a módszerrel készült, mert a vágott menet balos emelkedésű.)

000000000

Nem lett a képem cenzúrázva, csak elb.....am a linkjét, de a következő hsz-ben ott van.A gépem vörösproli 1K62, sajnos a kéziszán az csak kézi.Tomahawk jól leírta, nincs kúpvonalzó (még nem is láttam olyat[#miaz]. Miután elkészült a kúp, beállítottam a menetemelkedést, átkapcsoltam balmenetre, mert akkor a tokmánytól megy a szegnyereg felé, és a keresztszánnal kézzel követtem a kúpot, az elején inkább kis sikerrel, de a végére belejöttem.(csak 1 menetvágó lapkám bánta az elejét)

000000000

Még nem adtam fel , de a lapát kivételével mindent találtam már.Már csak 20 nagy acélláda van hátra.Remélem két este elég lesz rá .

000000000

sziasztok
Kérdésem lennehogy ki árulja a menetes kúpot?
Köszi előre is  
Üdv

000000000

000000000

Üdv Mindenkinek!
Most kapcsolódtam csak be és bár eddig is bogarásztam itt de nincs kedvem az elejétől végigolvasni mindent!
Ezért az a kérdésem lenne, hogy a kúpos hasítónak milyen menet az ideális (profil emelkedés hány bekezdés stb)
Előre is köszönöm a segítséget!

35kpazcgr

Egy bekezdés és kb 3 mm emelkedés.
A menet profilja a fűrész fogához hasonlítson, a menet hegye a kúp vastagabb felé dőljön.
Nem árt valami komolyabb, edzhető anyagból készíteni. Elég viszont csak a kúp hegyét ledzeni, kb. 2-3 cm hosszan. Óvatosan, olajban kell hűteni, nehogy nagyon kemény legyen. Ha mégis, akkor vissza kell ereszteni (felmelegíteni ismét 200-300 fokra, majd lassan lehűteni).

000000000

Köszönöm!
Én egy 2mm széles beszúró lapkával gondoltam rávágni a menetet az jó lesz szerintetek?

gsbwxanch

Nekem nagyon tetszik. El tudnák egy ilyent viselni...nem akar valaki felajánlani egyett. 40-es furattal (80mm hoszan)...a többi már készen van, csak a kúp hiányzik.
[#circling][#taps][#wink][#wave]

gsbwxanch

Jó csak elmélet volt...de jó lenne.[#worship]

000000000

Ez már megette a kenyere javát.[#integet2]

v2vhwz32z

Attila! Ha a rönkhasító kúpra gondolsz, talán KoLa-t érdemes lenne megkérdezned, ajánlott fel ilyet a talira.