Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Részvétem....[#rinya]
Rozsdamentes pálcával meg tudod hegeszteni.

4um5b65d

Ez most már nem vicc...
Hol lehet Jóska ?
Csak nem történt vele valami ?

000000000

# 11953 -ban írtam, hogy miért akartam kivenni ezt a szeget. A karokkal és a váltással nem volt semmi probléma eddig, most viszont már van:).

Rabb Ferenc

Akkor neked már számítógép sem kell ahhoz, hogy olyan problémát hozzál létre, ami nélküle nem is létezne...

000000000

Gyerekkoromban én is mindent szétszedtem.
Mostmár csak akkor, ha rossz.
Hátha nem tudom jobban elrontani.

000000000

Köszönöm. 8 órát szenvedtem vele, beleértve, a szerszám elkészítését és alakítgatását. Természetesen közben többször beleesett az orsóházba a kisjatoláshoz használt stift aminek a kiszedésével legelább egy óra elment, amit sűrített levegővel és egy drótra szerelt mágnessel tudtam csak kivenni. Az biztos, hogy az osóház alján nem volt beleesett kúpos szeg vagy hasonlók, némi üledéken kívül tiszta, mágnessel átpásztásztam z egészet csak át kell öblítenem gázolajal és olyan lesz mint újkorában. Borzasztóan elfáradtam, de enni sem tudtam olyn bosszantó volt hogy tönkretettem a kart.

robroy007

rozsdamentes vagy króm pálca jó lesz az öntvényhez! nagyfater is azzal csinálta mindig szegény

a króm pálca elég húzós de biztos az eredmény!

használják még élfelrakó  kopásálló felületekhez is, munkagépnél láttam legutóbb  

000000000

Mondom ,hogy rengeteg alkatrészem van magyar gépekhez , többek között ilyen villának is lennie kell.Egy pár képet küldhetnél magánba oldalról is , méretekkel .Addig kibányászok a halomból egy darabot.

ybm4ifb

Szerintem nem olyan vészes áru egy szál őv elektroda...de ha segitség..Posta költségért küldök 2 szálat.

KoLa

Bocsi! elkerülte a figyelmemet!

000000000

Ezek a darabok maradtak belőle. Az az igazság, hogy a hegesztéstől tartok egy kicsit, mert pl. fejrészen nemsok minden maradt ami hegeszthető, két lyuk találkozásánál (kuposszeg és a tengely) kellene hegeszteeni. Ez asz jelenti, hogy minkét futatot ujra kell forgácsoni,a tengelyt furatat perszelyezni is valószínűleg. Frorrasztással  vagy ragasztással a furatok használhatóak maradnának szerintem, de nem tudom,hogy az öntvény mennyire forraszthazó vagy ragasztható, de először inkáb azt próbálnám meg, ha van rá mód, mert a hegesztést ezek sikertelensége után is lehetne alkalmazni.http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/6/2/2/BIG_0008117622.jpg" border=0>
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/6/2/5/BIG_0008117625.jpg" border=0>

yuagaci9g

Szerintem csonalj masikat acelbol,
 harm darabbol heggesztve, es utomunkalva.
Hamarabb celhoz ersz!

000000000

Lehet, különösen a fej rész miatt egyszerűbb újat készíteni, mint meghegeszteni. Az öntvény hegesztésére való pálca kilója 20e Ft.

000000000

Ez az igazi megoldás! Acélból örökös lesz.

000000000

Jól tudtam hogy van belőle .Találtam öt darabot.