Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ha már átépítesz akkor használj valami laposabb de a vödörnél nagyobb térfogatú tartályt, mert ez igen hamar ki fog ürülni.
Egy rakás folyadék megáll a gépen, meg rajta marad a forgácson. Már üres lesz a tartály és nem folyt vissza még annyi amennyi kellene.
A lapos tartály meg azért célszerű, hogy az átellenes sarkaiba tudd rakni a szivattyút és a beömlő nyílást.
Kell oda némi ülepítő szakasz is.

4um5b65d

Lala , hidd már el, hogy a kék szín nem okvetlen ellensége a késednek.
A mostani fordulatod és előtolásod kevesebb éltartamot hoz mint ha nagyobb fordulaton, nagyobb fogással mennél még kékebb forgács mellett.
Nekem C45-höz ez egy kedvenc lapkám és akkor tart a legtovább az éle, ha olyan paramétereket állítasz be ami a forgácsot a lapka alá kunkorítja és fél/háromnegyed körívenként letöri, majd lefelé dobja. Ha felfelé is megy forgács akkor még valami nem jó.
Persze beszéltük a technológiai-korlátokat, nem is azért írom, csak próbálom a kék forgácsot szépnek láttatni. [#nevetes1]

4um5b65d

Jav:  "A mostani fordulatod és fogásmélységed kevesebb...."

hyn6ys8wt

hyn6ys8wt

"Az ötödik-hatodik képeden törött menetfúrószárból köszörült pontozó látható.
Előnyösen használható pl:pontozáshoz.:)"

Hehe:-)  Igen ugy néz ki de gyárinak tűnik, majd csinálok róla makrót...

000000000

A diszperzites vödör térfogata 25L. A gépkönyv szerint a hűtőfolyadék rendszer feltöltéséhez 16 l folyadék kell (a gyári elrendezésben, ahol a láb a tartály). Ebből adüdüan a 25L-es vödör nem tűnik kevésnek. Az ülepítést meg tudom oldani úgy, hogy a vödör (ez ugye azért nem egy vizesvödör hanem annál laposabb és ovális) aljába beragasztok egy 10 centi magas gátat. A gát egyik oldalán csurog vissza, a gát túloldalán meg lesz a szivattyú. Ehhez a megoldáshoz mit szólsz?
Esetleg lehet egy oylan szempont, hogy a hútőfolyadék túlmelegedhet, ezért kell belőle több, illetve ezlrt jobb a nagy hőtehetelenségű üntvény láb mint tartály?

4um5b65d

Akkor nem szóltam, én azt hittem 10L-es a vödör.
A folyadék túlmelegedésétől nem kell tartanod.

KoLa

Ma ezt dreháltam a cnc esztergámmal!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Laslie-nek/Cser%e9lhet%f5%20hegy.jpg" border=0>

KoLa

Menetemelkedés 8 mm kúpszög 25.7 fok

000000000

Magánba küldök hétvégén fotót , a vészleállító helyzetéről a gépen.Beütős zsírzógomb ami még hiányzik az általad leírtak szerint , pontosan nem tudom melyik cég forgalmazza , de létezik .
A többit mind jól csináltad .

000000000

Az e400 orsóházában van ez a menetes kúpos szeg.
http://img.index.hu/imgfrm/4/3/4/9/BIG_0008104349.jpg" border=0>
Nem tudom mi értelme van egyáltalán a menetnek a szeg vékonyabb végén, páne, hogy anya sincs rajta.
hKiüzni nem tudom, nincs hozzá hely, valami trükkös módja lehet a kivételének. Ez rögzíti a fordulatszám tartomány választókarokat.

000000000

000000000

Klassz lett! Nemsokára már indukciósan edzheted! Most már mehet a nagy sorozat, közeleg a favágós időszak.

robroy007

szerintem kezdj el egy hosszú anyát  és némi alátámasztást feltekerni a szegre, és amikor feltámaszkodik akkor saját maga kihúzza vagy meglazítja majd magát

pont azért menetes mert szemből soha nem tudod megütni, de az anya ki tudja húzni

4um5b65d

Persze ehhez azt is tudni kell, hogy a kúpos szeg melyik végén van a menet, még mielőtt jobban belehúzza a kolléga. :)

Ezt csak azért írtam, mert rosszul aludtam és gondoltam muszáj kekeckednem valakivel, de valószínűleg nálad az "igasság". [#wave]