Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

gsbwxanch

Még nem jártam a cégnél, de ok...tudom hol van.

000000000

Még jó hogy =)... de a vezetékeset ugysem ismeri =)

35kpazcgr

gsbwxanch

Eszetgálás topik...de ez az utolsó. :-)
Rutin.

35kpazcgr

Akkor van egy-két közös ismerősünk.
Pl. Meisztró, a hegesztő mérnök.
:o)

000000000

Ez a helyzetbe fúrás hgy történik? Én ugyan kompatibilis vagyok Bárki-vel de nem tudom, hogy tudnék kúposat fúrni ráadásul egy takarásban lévő lyukon át :)

000000000

Ágytisztítás után már jobban nézki a gép.
http://indafoto.hu/x31/e400c_agy_tisztitas" TARGET=_fnew>képek

4um5b65d

Fúrsz egy lyukat a villa egyik oldalába. Majd berakod a villát a helyére és átjelölöd a lyukat a tengelyre egy filctollal.
Kiveszed, átfúrod az egészet, majd egy kúpos dörzsárral megdolgozod.
Ha van rá mód akkor úgy csináld a lyukat hogy felülről lefelé tudd beütni a kúpos szeget.
Egyedileg gyártod le a szeget és akkor hagysz egy nagyobb méretű menetet rajta. Nem kell ennyire kis menettel dolgozni. A szeg kilógó része lehet sokkal vastagabb is.

000000000

Jól beszélsz Laslie.
Csak ne felejtsük el , a kúpos dörzsárral a beszerelni kívánt alkatrészt és a tengelyt is egyben át kell dolgozni , a tökéletes illesztés miatt.

4um5b65d

Lenne is baj, ha nem így lenne elkészítve.... :)

000000000

Ez így egész egyszerű lenne, de az a baj, hogy a tengelyen már van egy lyuk, és újat fúrni nem akarok, mert akkor elgyengíteném annyira atengelyt, hogy az aa váltáskor fellépő erőtől is eltörhetne. Ha átmérő 15-ös tengelyt átfúrok két egymásra melőleges irányból 6-os fúróval, akkor ebból nem sok minden marad. Ha a meglévő lyukat próbálnám "vakon" eltalálni, a meglévő lyukat érintve, azt hiszem annak eredményét nem kell részleteznem.

Roland, a vaterán hogy lehet termékszámmalapján keresni? Egyelőre nem találtam meg a kart, mert a termégszámot beírva a keresőbe nincs eredmény

000000000

JA és egymésra merőleges irányból azért sem lehet átfúrni, mert jelenleg a furat a karra merőleges irányból megy át a fej részen, erre merőlegesen belefúrnék a kar "szárába, tehát zsákfurat lenne. amit kúpos dörzsárazni (ha lenne ilyen dörzsáram) sem tudnék, mert a dörzsár keskenyebb vége felütközne a furat alján.

svejk

Az eredeti furatot a tengelyen "dugózd" be olyan keménységű anyaggal mint a tengely...
Kúpos is meg egy kis ragasztó és már fúrhatod is az új furatot kicsit más szögben.
Egyébként meg lazán összehegesztetném az eredetit, nem ökrök fogják azt a tengelyt tekergetni :)))

4um5b65d

Feltételeztem, hogy új tengelyben gondolkodsz....

000000000

Nem gondolkodom új tengelyben, mert a régi tengelyen vannak a karok, oldhatatlan kötéssel