Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

designr

Megpóbálom rozsdamentessel..szétfúrkált gépsatu..csak tölteni kell.nincs erő..Kösz.

Messer

Letekertem. A belső kúp 44,6mm-rel kezdődik. MK5 lehet? De ahoz nincsenek menesztők. [#nemtudom]
Meg akkor nem kellene a "sok kacat" sem.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/eszterga/EKM-200%20-or02.jpg" border=0>

4um5b65d

Hát éppen fel lehetne tenni a külső kúpra egy tokmánytárcsát amit a menettel rögzítesz , aztán felrögzítesz egy tokmányt.
Igaz nem lehet majd leszedni a tokmányt, de ez van.
Bár ha igaz amit Miki mond , hogy ez egy gyémánt pad, akkor ezen a gépen talán nincs is kis fordulat. Akkor meg felesleges a tokmánnyal vacakolni.

000000000

Laslie, küldtem neked 1 linket, véleményezd légyszíves[#wave][#integet2]

4um5b65d

Várj míg megkapom mert néha fél napot utazik az email hozzám.

KoLa

Lez , küldtél mailt? a napokban?

000000000

Mezei  acélhoz való pálcával, mert ez volt. Felmelegítettem kb 300 fokra hegesztés előtt gázlánggal.  Egész finoman lehetet hegeszteni, jobb volt mint a mire számítottam. Azért mertem megkockáztatni, mert csak repedés volt, a kar egyébként kitudja mióta bírta így is a terhelést.

4um5b65d

Amikor szóltam, hogy nem megy át akkor küldtem utoljára.2x próbáltam 2szer visszajött, hogy nincs ilyen email cím.  Valami gubanc lehet a szolgáltatómnál.
Danibá levele is fél napra jött. D zsoltié azonnal ideért. Egy Vaterás szintén nem kapott semmit. Nem tudom mi van, ma jeleztem nekik , hogy rakjanak már rendet.
Holnap rádpróbálkozom megint.

4um5b65d

Ha öntvény volt a kar akkor nem csináltál semmit. Azt nem fogja meg az acél pálca.
Lehet, hogy rajta marad a varrat ,de rezgésre egyben le fog válni.

000000000

Szerintem öntvény volt. A "nem fogja meg" azért szemre is eldönthető lett volna, minden esetre kalapálásra sem vált le. Már visrosszaktam, várom, hogy mikor törik le, bár nagy rőnek nincs kitéve, szerintem egy előző összeszereléskor repedt meg.

4um5b65d

vagy - vagy

Vagy a kar acél, vagy a pálca öntvény/korracél.

Szalai György

Hát ez a topic meg minek van itt???
Gondoltam eddig, és soha se néztem be ide. Nekem nem volt esztergám, csak egy kicsi EMCO Unimat 3 játékom. Alkalmatlannak bizonyult, ezért rég megváltam tőle.

De most: © vbodi-nak hála, amiért épségben haza fuvarozta © svejk-et (Székesfehérvári találkozó#336) nekem is lett egy esztergám. CONCEPT felirat van rajta, a gépkönyve szerint FS-450AN a neve és a FU SAN MACHINE WORKS gyártmánya. Nem mai darab, úgy is mondhatom, hogy kipróbált. A gyártás idejére vonatkozó adat nincsen, a gépkönyvön sehol egy dátum, a barátom nem hoz rá egy találatot sem. Az állapota megkímélt, a főorsó csapágyazása stabil, a vezérorsó lakatanya kapcsolat nem kopott, szánvezetékeken és számokon sem érzékelhető kopás.

A munkamérete a tokmány és csúcs közt 400mm, elforduló átmérő ágy felett 220mm, keresztszán felett 130mm.
3 pofás, 100-as tokmány és 1/2 lóerős 1 fázisú motor van rajta.
Tartozékok belső pofák, cserekerekek, forgócsúcs, szegnyeregbe tokmány, állóbáb, futóbáb.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/FS450AN.JPG" TARGET=_fnew>Így néz ki, egyenlőre elég méltatlan környezetben, de majd készül valami alkalmas helye.

Mostmár aztán tudni kéne valamit kezdenem vele. Hát elkezdtem bepótolni a három éves lemaradást, olvasni a 12043 bejegyzést, 2007. január 11.-től.
Köszönöm mindenkinek, aki ezt összehozta.

designr

Gratulálok,ez már komoly...Unimat után öröm lessz vele dolgozni.

000000000

De kis aranyooooooossss!!! [#nyes][#nyes][#nyes]

designr