Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szia? jó szemed van:)Én E3-N-en használtam ilyet de ott nem volt vele baj!A beremegést sok minden okozhatja úgyhogy nem biztos hogy a késtartó a hibás , lehet hogy a főorsócsapágy a ludas, az ilyen hengergörgős főorsó csapágyak szeretnek reszketni! kicsit magas leszúrókés kézzel tolva adhat információt erről ha simán viszi!
Az EU-ra még nem szereltem fel, kisebb darabokhoz akarom használni mert sokkal kisebb a súlya, kényelmes cserélni a betéteket![#wave]

KoLa

Az ék alakú beszúrás az mit jelent, teljesen hegyre jön ki?
Mert ha igen akkor egy db-ot legegyszerűbb 'vágni'!
Kell egy jobbos és egy balos igazi konyhai késből készített vágó szerszám , lehet egy konyhakést ketté vágni és ráhegeszteni egy késszárra!
Ezeket kell szögben betolni az anyagba emulzióval kenve! forgács nincs és egy csavarhúzóval kiszeded a felesleget!

4um5b65d

Holnap megnézem ezt a kést, mert fogalmam sincs hogy hol van. Vagy 10 éve nem használtam.
De ha magad csinálod akkor mindenképp 2 késre lesz szükséged és kizárólag gyorsacél alkalmas rá.
Lehetőleg HSS-E Vagy HSS-CO jelzésű. Ezeket élesebbre lehet fenni.
Ha kicsit keményebb az a gumi akkor váltólapkás kés is szóba jöhet, olyan amit alumíniumhoz fejlesztettek ki.

4um5b65d

Nem, trapéz alakú a forma. Először én sem fogtam.
Az alja 4-5 széles, felül meg 20-22.

KoLa

Tényleg[#eljen]

4um5b65d

Ma megint ilyeneket gyártottam. ökőkút fúvókák.
Azért ilyen "bonyolult" , hogy ne kelljen az egész 40mm-es csövön teljes keresztmetszetben vizet löknie.

1. kép: alkatrészenként...
2. kép: A lyukas bizbasz bele van ütve a csőbe és egy 1"-os menet van bele vágva. 2 fogásból készült a menet, de 3-nál többet te se szánj rá. :)
Utána van az él kitörve egy nagyon éles késsel, nem előtte. Így nem marad sorja a menet bekezdésnél.
3.kép: Az alkatrész túloldala. Innen van belerakva az a kúpos alkatrész. 3-4 mm-es résen jöhet csak ki a víz. Viszont úgy néz ki mint ha 40-en jönne. Jócskán kisebb így a rendszer szivattyú igénye. (főleg 20db-nál)

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Sz%f6k%f5k%fat_f%fav%f3ka/f%fav%f3ka_a.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Sz%f6k%f5k%fat_f%fav%f3ka/f%fav%f3ka_b.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Sz%f6k%f5k%fat_f%fav%f3ka/f%fav%f3ka_c.jpg" border=0>

4um5b65d

Az eszem lemaradt az ökőkútról... :)

Ponosabban az sz-em.

KoLa

Szép munka ! Fogadok hogy az a nagy menetemelkedésű is valami vízcsavaró betét amit bemutattál a múltkor![#taps]

KoLa

Nem  ámít!  :)

4um5b65d

Az hát, de azt már mondtam a megrendelőnek, hogy ha kilép a víz a szabad térbe akkor nem fog tovább spirálisan haladni a víz.
"NEM BAJ" mondták... Gondolom rámhagyják, hogy ilyen hülyeséget beszélek. Aztán tényleg nem csavarta. Viszont így is tetszett neki ahogy szétdobja a vizet a "centrifuga".

KoLa

Igen ahhoz annak a betétnek forogni kellene!

Motoros

Ha az ék alakú beszúrásokkal nem boldogulsz, vagy nem érsz el kellő eredményt akkor próbálkozz a Pemü által is gyártott vulkolánnal (google).
Gumi rugókat lehet készíteni belőlük, tetszés szerinti rugóerőhöz és rugóállandóhoz. Csak ki kell választani a megfelelő szinű, átmérőjű és furatú terméket. A megfelelő hosszt csak le kell szúrni a KoLa  által leírtak szerintihez hasonló "késsel" ami csak egy penge és forgácsmentesen darabol.

udr95i4vu

Sziaszok  
A képen látható leszúróhoz keresnék késtartót E3N hez.Kpl is érdekelne, illetve rajz is jöhetne.
Üdv

Motoros

Impero 96mm-es házam van egy felesleges, ez jó az E3N-re.  Késbefogóim nincsennek pluszba.

hyn6ys8wt

Hello mindenki!
Le szeretném cserélni az olajat az esztergámban (szét van most szedve) A főorsóházon van leeresztőcsavar de betöltönyílás nincs. Az lenne a kérdésem hogy:
1.  elég ha leengedem a főorsóházból az olajat vagy valamivel mossam is ki?
2.  a főorsóház tetején kell gondolom beönteni az uj olajat, de milyen olajat öntsek bele?
tudnátok valami olyan olajat ajánlani amit benzinkuton is meg tudok venni? a gépet csak nagyon ritkán használom.
3.  nem tudom előtte járatni a főorsót mert a gép jelenleg nem üzemképes, darabokban van. ez gond?  
elöre is kösz a vélaszokat!