Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Csak aztán nem ám félrekefélsz !!! :)

4um5b65d

Megint kakiltam egy pár képet, hogy ne süllyedjen le a topic és hogy legyen min csámcsogni. Remélem illatos és ízletes lesz. [#nevetes1]
A profik ne figyeljenek, de a kezdők hegyezzék a szemüket. Kérek átutalni 100 Ft-ot minden egyes megtekintésnél.

http://kepfeltoltes.hu/100711/k_teked_knek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/008_%c9lgeometria_furatk%e9s/%c9lgeometria_furatk%e9s_a.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/008_%c9lgeometria_furatk%e9s/%c9lgeometria_furatk%e9s_b.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/008_%c9lgeometria_furatk%e9s/%c9lgeometria_furatk%e9s_c.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/008_%c9lgeometria_furatk%e9s/%c9lgeometria_furatk%e9s_d.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/008_%c9lgeometria_furatk%e9s/%c9lgeometria_furatk%e9s_e.jpg" border=0>

svejk

A nr3. ábra  képeinél jobb lett volna meghagyni a nr2.-es kép B képének késhelyzetét, hiszen pont az a cél, hogy az emelés által nem kell a kést annyira beönteni.
(egyébként irigylem energiádat, nekem egy ilyen prezentáció eltartana vagy 2 óra hosszáig:( )

000000000

Ennyi szakmai sületlenséget gyerekek így egy csokorba fűzve még nem láttam....:))))

000000000

Szia KoLa!
Nem is a statikus erővel lesz bajod lassú dinamika mellett, az lenne bőven. Tudod a nehézségek mindig akkor kezdődnek a CNC-ben, amikor gyorsan A pontból el kell jutni B pontba és van X mozgatott tömeg. Ezt picit tudományosabban úgy szokták mondani, hogy constans függvénynek már az első deriváltja is zérus, tehát szép az élet a matamatikában is.

Még egy pillantra visszakanyarodnék ezekhez a lazán megdöntött menet késekhez más vizsgálandó nézőpontból is. Ha pl. Neked a rajzon egy pontos, egzakt mérhető menetprofilt előírnak (sajnos ez gyakran előfordul egy alkatrészrajzon egy komoly munka kapcsán), mesélhetnél nekem arról picit, hogy akkor miféle sablon alapján köszörülgetsz te ehhez szerszámot??? Mert remélem azon nincs vita köztünk, hogy ha rajzon pl. egy R5 pontos félkör a menetprofil 30-as külső átmérőn, ahhoz valami elég kacifántos áthatás függvény görbe  tartozik, amit kézből kellene ráadásul a szerszámra köszörülnöd. De ez egy széles lapos menetnél is igaz, ahol párhuzamosnak kell lenni a menetároknak a hossztengellyel. Mi ezen szakmai kérdésről a véleményed?

keri

Tibor! Te rendes ember vagy. Tudom hogy képes vagy kulturált, szociális viselkedésre is, de úgy tűnik, ehhez szükséged van arra, hogy időnként valaki emlékeztessen, ILYEN HANGNEMBEN AMIT TE MEGENGEDSZ MAGADNAK NEM BESZÉLÜNK MÁSOKKAL!!!  

Csak azt nem értem ha így beszélsz mindenkivel, te magad miért sértődsz meg ha elküld valaki a francba?

000000000

Te gondolkozzál már el miket írsz tele vagy előitélettel, vélt sértődésssel, mert néhány baromságodat annak idején ellenvéleményeztem.
Olyan vagy mint a hasonszőrű társaid, azóta ha meglátjátok a Tibor45 nevet, el sem olvassátok, meg se próbáljátok megérteni az írásaimat, gondolkodás nélkül dől belőletek a kicsinyes, torzított, előitéletes, téves duma, és akkor még finoman fogalmaztam. Van ilyen, nem baj ez, nekem  főleg nem, hiszen igazából ez nem engem minősít, ezt a Fórumot többségében olyanok is olvasgtaják, akiktől sok szeretet, jó szót kapok, mivel már számos helyen hasznosították a tőlem hallott dolgokat.  
Inkább a konkrét szakmai tényekkel, kérdésekkel foglalkozzál, amit írtam legutóbb, mi a gondod velük, mi a műszaki igazság. Csak ez tudod sokkal nehezebb, mint lökni a sódert, és csapatokhoz csatlakozva jó nagyokat poénkodni a saját szinteden.:)

keri

Látod ez a baj. Még csak észre sem veszed, hogy milyen arrogáns és lekezelő vagy másokkal.

Most is csak sértegetni tudsz engem, kicsit elgondolkodni azon mégis hogy illik másokhoz szólni az már nem megy.

Nem baj. Én megint hanyagolom ezt az oldalt egy darabig. Majd valakivel összeveszel, kitiltanak kicsit, lenyugszol akkor visszajövök, mert az a sok "sóder" amit mindenki más küld, sokunknak hasznos a te sértegetéseiddel szemben.

4um5b65d

Jogos az észrevétel, de a nagy furatos képnél a kés eredeti lapkadőlése látható.
A "B" képnél pedig eltorzítottam a dőlést, de valójában ennél a késnél nem tudod kedvedre döntögetni a lapkát, mert ugye annak fix a beállítása.
Egy nagyobb furatkésnek viszont már nincs ennyire bedöntve a lapkája. Igaz, hogy ez sugallhatja azt, hogy minél vízszintesebb a homloklap annál rosszabb lenne a forgácsolás, pedig ez nem így van.
A Nr2-es képpel több probléma van mert így utólag nézve félreérthető dolgokat tartalmaz. Ezt módosítom, kiegészítem kissé.

000000000

Nézzél már szét, a 4 éve beírt dolgaim között, egyetlen egyszer is mikor köcsögöztem, picsáztam,...., én ezen a fórumon (másoknál ez gyakori), azaz ki milyen szinten sértegeti itt a másikat. Vedd már észre: a világ attól bonyolult, hogy vannak objektív szakmai kérdések (amit vagy értünk vagy nem) és vannak személyiségi, emberi jegyek, képességek, viselkedési formák, reális én értékelés. Akkor van baj, amikor egy idejűleg ezen területeken egy ember hiányosságokkal küzd...:)
De hagyjuk a francba megint az egészet, mert így soha nem lesz időm folytatni a Robsy topikot, ott elsősorban csak kőkemény szakmai dolgokat, tényeket olvashatsz. És szakmai síkon Tőled is szívesen veszek bármilyen véleményt, vitassuk meg nyugodtan. Csak hagyjad ki a személyeskedést belőle, kérlek. Vezesd le te is, hogy szerinted miért nem annyi a P például, és te mit mértél ki...

svejk

Nem tudom ki hogy van vele, de engem mindig sokkal jobban zavart a virágnyelven megfogalmazott cinizmus egy két smile-val és vigyorgó pofával megtűzdelve, mint ha azt írja valaki hogy:  
Hülye vagy Te Svejk, menj a pi...ba azt nem úgy kell csinálni hanem ÍGY ÉS ÍGY...
De hát nem vagyunk egyformák.

MoparMan

Teaway

"Sajnos a furatfenék ebben az esetben nem lesz merőleges a furat palástjára."

Nem baj.
Majd utána mászunk fenékmaróval [#hehe]

000000000

Kispajtás!!! Azért vigyázz miket írkálsz, és válogasd meg sürgősen a szavaidat, mert nem kell az előtted szóló iromány színvonalát (kussoltatás, stb...)fokoznod, ugyanis a nullát, a trágárságot, primitívséget nullával (de bármilyen más számmal) is szorozva az eredmény továbbra is NULLA.:))))