Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ugyan én voltam aki a kussolást írta, de D_Zsoltinak ment a válasz....
Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy a "kikérem magamnak a sértegetést" című hozzászólást is matematikai úton vezeti le a kedves beteg.

Szórakoztató ez a mi Tiborunk...
[#nevetes1]

35kpazcgr

Urak!

Nem lehetne egymás sértegetése, sárba tiprása, megalázása nélkül beszélgetni?
Sokan, köztük jómagam is, tanulni jövünk ide. Tanulni a tőlünk okosabbaktól, tapasztaltabbaktól.
Erre mit látunk? Lassan az egész fórum átcsap a kicsinyes személyeskedés, pitiáner piszkálódás irányába. Jó ez így?
El kellene gondolkodni ezen, mert lassan a Mónikasó színvonalára kezd süllyedni ez a szebb napokat látott, nívós szakmai fórum....

KoLa

Szia Tibor!
Ha ilyen precíz nagy menetemelkedésű menetet kell vágnom tűrésezve , akkor először nagyolom a döntött élű késsel ami vagy méreten aluli vagy nem megyek vele a teljes mélységig, és azután simítom be a menetprofil oldalait szintén a menetemelkedési szögre kb merőleges élű késsel, jobbról, balról, és mélységben egyaránt!Menetfésű kell hozzá első lépcsőben aztán kaliber...
Ritkán van erre szükség , de ezzel a módszerrel eddig sikerült minden ehhez hasonló munkát elkészíteni! Nem lapkás késekről hanem köszörültekről van szó.

4um5b65d

Szerintem félreértetted a dolgot. Olvasd át még1szer, hogy mit is ír.
Az én olvasatomban egy tökéletes félkör vágóélű késsel történő megmunkálásról ír, de a kés homloklapja nincs ismételten megdöntve, így ha a homloklapot vízszintesen hagyod akkor a rádiusz profilja felülről nézve egy ostoba formát kell hogy kiadjon. Ez a problémája, és ez mindaddig probléma lesz, míg rá nem jön, hogy a homloklapot dönteni kell és a döntött homloklapra kell merőlegesen ránézni és ott kell látnunk a pontos félköríves vágóélet.

4um5b65d

Illetve asszem én sem értelmezem jól.
Tehát az ő megközelítésében a megdöntött késen ha merőlegesen ránézel a homloklapra akkor kell látnod azt a torzult profilt és ezzel a késsel ha kivágod a menetet akkor kell hogy összejöjjön az alkatrész merőleges felülnézetében a tökéletes félkör profil.
Van még mit pótolnia....  

Evodiron

Pár nap kihagyás után most bepótoltam a lemaradásom amiből a következőket vontam le:
-Lasli ismét látványos képeket szerkesztett, köszönet érte. :)
-Tibor még mindig nem rakott fel semmi képet az ő általa elképzelt szerszámról, amivel a vita indult.

Evodiron

Tibor45! Érdelne a válasz Robika37 #10981 kérdésére, mert arra nem adtál választ. (...hogy miért jó az nekünk, ha kiszámolja a forgácsolási teljesítményt a szaki??)
Őszintén szólva eddig semmi hasznosat nem tudtam kivenni az írásaidból.

000000000

Miért, szerinted káros ez neki, ha tudja?:)
Tudtommal az egyik vizsgakérdés is amikor, valaki megakarja szerezni az esztergályos képesítést.
De pl. további konkrét indokok a sok közül:
1. ha frekiváltózik a gépén, nehogy letiltson az elektronika munka közben egy kicsit nagyobb forgácskeresztmetszetnél.
2. ha sok a nagyolás egy széria munkadarabon, nem közömbös, hogy mennyi ideig készül el vele, és mennyire használja ki a gépét (termelékenység).
1 perc számolást megér, hogy aztán órákat, napokat nyerjen.
3. edzi az agyát, gondolkodik szellemileg számolgatás közben is, és tovább marad meg a szellemi frissessége.:)

000000000

jólvan mostmár hagyjuk ezt az egészet  
Béke legyen!

4um5b65d

Ha itt a jó idő, de sz@r a bringa....

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Megmunk%e1l%e1si_%f6tletek/Ker%e9kp%e1r_villanyak/ker%e9kp%e1r_villanyak_a.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Megmunk%e1l%e1si_%f6tletek/Ker%e9kp%e1r_villanyak/ker%e9kp%e1r_villanyak_b.jpg" border=0>

MoparMan

ha ehhez a kevesebb mint 1W hasznos P-hez beindítottad az esztergát....
tűreszelőről nem hallottál még?

000000000

látom már kihez kell vinni az esztergálni valót úgyis közelbe laksz [#wink]

4um5b65d

Úgy hozd, hogy ki is tudjad várni....
Most is itt hever vagy 25 napnyi meló. :)

4um5b65d

Persze... feltettem egy piko villanyvasút motorját. Úgy ment mint az álom... :)

4um5b65d

Most kapcsolok, hát neked van géped, vagy nem ??