Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Nagyon jó a prezentáció[#eljen]
Ez egy egyedi átalakítás?

000000000

sajnos nincs a 380-at elég húzós behozni :(
az a jó ha van meló és jó hosszú a sor ;-)

4um5b65d

Ja, ez egy ilyen biankó villa.
Nincs rajta menet. Levágod ahol gondolod és teszel rá valamit.
Gondolom valami egyedi méret miatt kellett ezt így csinálni.

KoLa

Lez! a NoƋ-ös kést már próbáltad?lapkával?
Nekem az a tapasztalatom hogy acélban nem jó! egy méretre köszörült gyorsacél kés megfelelő hűtéssel és forgácstörő kialakítással szebb munkát eredményez, ráadásul ez a módszer is csak 20mm alatt és 10mm fölött működik igazán jól, a többi esetben előfúrással gyorsabb, de ez anyagminőség függő! műanyagba bármit el tudok képzelni, pl a forgatómhoz azt a nagy danamid tárcsát (átm 200mm)egyszerűen leszúrtam.

Robika37

Kedves Tibor !

Köszönöm a választ. Én elolvastam a napok hozadékát betűről-betűre, sajnos beleestél általad kritizáltak hibájába.
Én a felvetésedre mely szerint a sötétségből nem dereng fel az ominózus teljesítmény úgy gondolom magamhoz képest korrektül válaszoltam .
A felvetéseimre #11043 1.) pontjával tökéletesen egyetértek.
A többi tisztelettel mellébeszélés....

Üdv: Robika

MoparMan

biankó villa [#nyes]

KoLa

Műanyag leszúrókés!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/M%fbanyag%20lesz%far%f3k%e9s.jpg" border=0>

4um5b65d

A legtöbbször én is gyorsacélt használok telibe, de ehhez van többféle lapkám. Például kénes rozsdamenteshez nagyon jó az egyik lapka típus, nagy fordulaton. K1-hez egy másik lapka típus, szintén nagy fordulaton. Ólmos automata acélnál is használom. Itt is jól megpörgetve. De a múltkor például szívtam egy vörösrézzel, mert sarkos zsákfuratot kellett csinálni. Beraktam egy acél lapkát és 2000-en nekitoltam. Ez elkezdett rezonálni és olyan miszlikben jött ki a puha fém, hogy jó volt nézni.  
Kicsit főlé raktam a csúcsnak és fix előtolással nyomtam neki.

4um5b65d

Ja egyébként sokszor használom ezt a módszert, ha kicsi a zsákfurat. Egyszerűen hagyom rezegni a szerszámot.
Talán ez az egyetlen eset amikor ekkora fordulaton pörgetek....

4um5b65d

Na, ezért szeretjük a műhely pillanatképeidet....
[#taps]
A penge részt miből csináltad, fényesnek tűnik, sima lemez ?
A lapka gondolom gyorsacél darab...

KoLa

Nekem is volt már hasonló esetem amikor teljesen reménytelen esetben, egy nagy fordulatú beállítás lett a jó! NAAAA!!! az ilyen eseteket számolja ki Valaki, előre, a papírra!

Robika37

Nyugodtan legyél lenne is olyan a ki kiszámolná, utána meg elmagyarázná azt is miért nem csináltad jól, holott megkaptad az összes infot a megoldáshoz...de nem jó a szerszámod, géped ja meg hüle vagy..nézd a meccset !
Milyen lemez a penge?
Gratula a szerszámaidhoz..

KoLa

Persze! sima 3-as lemezre ráhegesztettem Co-val egy db Rapidot, és megköszörültem!
Brutális kézi előtolással és hűtővízzel kell használni!

KoLa

Pont így van! a laptop felett a meccset nézem!
A tegnapi jobb volt!!![#eljen]

4um5b65d

Na, igen ez az amit nem lehet.
Én ezért szoktam kezdők módjára a visszatérő melóknál jegyzetelni. Ha valami jól bevált azon nem változtatok. Főleg ha előtte jó sok szopás árán állt be a végleges megoldás.
Persze itt befogom a pofámat , hogy csak ránézek, hogy miért nem forgácsol és már tudom is a megoldást. Néha el lehet bíbelődni a dolgokon.