Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

8irerv4i

Több mint tíz éve vettem  egy Defort invertert .
Volt olyan munkám ahol több mint két csomag elektróda fogyott .
Tegnap előtt hozott a haver valami törött gumiszerelőgép kart , ezer 1 éves , van neki két sokkal újabb de mégis a régit használja .... Szebben csinál kasznit mint én . De ezt nem merte meghegeszteni .
Elővettük az invertert , kerestünk pár szál bázikus pálcát , és csak nézett milyen szép lett a varrat .
Több hónapja nem hegesztettem ,pálcával .
Ennek az inverternek egyetlen tekerőgombja van .
Hát hogy mire való a sok csicsavilág kijelző sosem fogom megérteni .
Meg hát azt sem ,miért akarja valami program beállítani ,milyen árammal is hegesszek ?
Nagyobb árammal szeretek hegeszteni általában mint más .
De igen , jó az inverter .
Ha nincsen dinamó ,vagy többszáz kilós békebeli ,hegesztőgép .
Mert aki már hegesztett azokkal  ,az tudja hogy semmivel sem tud többet az inverter , mármint ha hegeszt az ember .
Ja és azok sosem mennek tönkre , mondjuk a dinamó az lehet igényel karban tartást , de nagy 3-400 amperes egyenirányítós trafók ,nem igazán .
Most ez a szinergikus ,varázslás lehet ér valamit ,ki kellene próbálnom egyszer ,már .
No bocsi hogy élek :)  Még :)

xw705sph

Annyiert mar biztos, hogy az Obis gepet vennem, esetleg Jasicot.

wdctpb5az

Én sem vagyok a kijelzőknek a híve, ráadásul a még drágább gépeken már konkrétan lcd van.. Csak azért linkelgettem be, hogy ezek már nem feltétlenül 100k HUF-os kategóriák, és ha jól értem nem hozták többeteknek az elvárásait.

wdctpb5az

OBIs alatt valami Güde-t értesz?

xw705sph

Nem. Az OBI-ban egy Lincoln liszenszes lengyel gepet arulnak Bester neven.

ajpwg6jrn

Én nem értek veled egyet. Az a szomszédom, aki a synergikus iweldet vette most vett egy elég komoly inverteres mindenes gépet 2M Ft körüli pénzmagért. Beszélgettünk róla pár gondolatot. Elsőnek nem értettem miért kell neki plusz egy (hiszen már előtte is egy elég komoly nagy TIG gépet használt), de a végére megértettem. Vannak olyan munkái, ahol egy munkán belül van vagy 20 féle teljesen különböző hegesztési beállítás. Ezzel a géppel egyszer elment vagy 100 különböző profilt és egy tekeréssel az aktuálison van. És szépen minden beállítást mutat egy nagy kijelzőn.
Igaz ő nem nagyon utazik sima zártszelvények hegesztésében.
Főleg rozsdamentest, sokféle alut és öntvényeket hegeszt.
Amúgy aranyos kis gép, vízhűtéses munkakábellel, 1 "tekerővel" pár funkciógombbal elég ügyesen használható.
Azt hiszem ez a gép: Rehm Tiger digital 230 AC/DC ultra
plusz kiegészítők.

3ztiz2p39

Erre gondolsz? Szinte féláron van a gorillához képest. Kíváncsi lennék rá...

8irerv4i

Azt nem állítom hogy nincsen olyan helyzet amit írsz .
Neki valószínűleg megéri .
Én általában csak acélt hegesztek , maradjunk ennyiben .
Másfél éve itt hagytak egy 4,5 kilós durweld 600 as elektródát , neki megérte hogy nagyjából helyrepofoztam egy kisebb markoló kanalat .

xw705sph

Hol? En ezt 170 alatt meg nem lattam sehol.

3ztiz2p39

No de hát Te írtad, hogy az OBI-ban! [#nemtudom]

3ztiz2p39

Esküszöm nem volt az elején az 1-es délután!  :)

No ezt jól benéztem, bocsi!

wvs6cpz09

Szőr van a bablevesben! Az áruházak (OBI) felénél 89,990Ft a többinél 179,990Ft.

3ztiz2p39

Valóban! [#wow1]
Délután a Szolnokit néztem most meg a Kiskunhalasit linkeltem.

Jééé... akkor mégsem vagyok teljesen hü... :)

8irerv4i

Előbb írjátok ,vettem volna egyet :)
De nem is látom itt az újságban ....

xw705sph

Jovok egy sorrel! Holnap megyek is erte, ha visszaigazoljak, hogy atveheto.