Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svejk

A huzaldob ajtón levő szamárvezető táblázat okkal-móddal igaz.

svejk

remrendes

A motor kompatibilis lehet?

remrendes

svejk

Megnéztem, mi nekem van Coopteam-es az biztos nem fér bele. :(

Ez a Cooptim nem érdi cég volt régen?
Ráadásul a honlapjuk is béna lett, alig vannak képek, az előtolókról egyikről sem.

svejk

A gépben egyébként nagyon fika méretű a motor, talán ha 40 mm lehet az átmérője.

remrendes

Azt nem tudom, Fehervaron elottuk szoktam elmenni, a honlapjuk szerint mindket helyen van boltjuk.
Ez az, ami eselyes.

svejk

No basszus béna voltam ezt a részét a honlapnak nem találtam most reggel.

Most nincs nálam a gép de a méretei alapján ez nagy valószínűséggel befér.

(nekem egy CWF502-es van talonba, no hát az nem fér be.)

jani300

No , hát az ember néha összehegeszt egy két hulladék zártszelvényt .
150X50 1méter hosszúak , és valóban hulladék volt .
23 kiló a kettő ,tegnap lett .
Igazából húzatópad dózer lesz , ha megcsinálom ...
Nem hiszem hogy használni fogom egyáltalán ,de attól már legyen ez is hozzá :)

B.Zoltán

Indukciós hevítő inverteres hegesztőből.

KoLa

Nekem ez tetszik! ez már iparibb egy picit!
A VBodi féle elektronika nincs sehol! csak rácsatlakozik néhány tekerccsel és már működik is, mi lehet ennek a titka?
https://youtu.be/SZEJJjYy7N4

KoLa

A kondik is vízben úsznak a hűtés miatt!
Nincs semmi kontroll, elolvasztja a zártszelvényt.

Az én VBodi-s hevítőmnél, az inverteres hegesztő a tápot adja az elektronikának, sajnos a FET-ek nem bírják sokáig ha túlterhelem, egy pillanat alatt meghalnak ha 50A fölé engedem.
Az 50A nem pontos mérés mert nem eredeti a sönt, cserélni kellett közbe az ampermérőt!
Mindig figyelni kell az ampermérőt hogy ne menjen magasabbra, ez attól függ hogy mennyire van betolva a tekercsbe az alkatrész!szóval ott figyelni kell!
Ennél a megoldásnál a videón, nem tudom mi tudna tönkremenni?

frob

hát ahogy nézem, meg írja is, az UC ic frekijét állítja a potival, a kis ferrit gyűrűre tekert madzagot meg közvetlenül párhozamosan köti a másik trafóval, ennyi erővel a nagy tekercset azt az egy menetet ha belefér, hasonlóan a lentebbi hozzászólásban mutatott videónál, az eredeti tekercsbe is rakhatja, és innentől kész is vagyunk, és valóban míg a fetek bírják menni fog, mivel az UC csak a hegesztő kimenetén lévő söntön keresztül kapja vissza a tiltó jelet, így minden bizonnyal simán ki lehet nyírni a feteket, gondolom azért is a vékonyabb vezeték, így jobb az esély hogy túléli, mert eleve nem tud akkora áram menni rajta..

KoLa

Akkor ez a megoldás is kuka.

Balazs92

Üdv. Fogyóelektródás védő gázas hegesztőgépet szeretnék venni. Melyik Márka fele érdemes nézelődni inkább?