Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

mex

Idéz120 ampert  2,5 es pálcához (ahogyan a dobozon írják ,ugye )
2.5mm elektróda átmérőhöz azért ekkora áram több mint sok, már ha nem  lukasztás a cél.[#nyes]

jani300

ER 23 60-100 A ír  a dobozon . Most néztem .
Szeretem ha beolvad ... :)
Tegnap 135  A en kezdtem egy beszakadt kerékcsavaron , de tényleg vissza vettem 110-120 köré :)
De lehet szélbeégéses lesz a varrat nagyobb árammal , de sok mindentől függ azért az áram , és úgyis a próbahegesztés dönt a beállításról , nem a beállított program .
Az előző hozzászólásomban az a mutatott 180 A jó ha volt 110 ...de nem lett fecskefészek , feszültséget nem mértünk terhelve a hálózaton ,mert hát úgyis mindegy ,az nem változtatható .

jani300

Kerékcsavarok ,voltak .......

jani300

Jó estét !
125 ös vascsőből kéményt hegesztek a műhelynek . Na vagy 3,5 méter hosszú ,egy méter magasról indul , hát annak a felállítása is egy érdekes történet egyedül ,végül is vénemberként , de 45 fokban már megvan ,holnap feláll függőbe .
De amiért írok ,van egy 180 as défort inverterem már talán 15 éve is ,és nagyon jól elvoltam vele ,eddig .
Nem fért be a műhelybe a cső ,és az invertert kivittem a nyitott műhelyajtóig . Az utolsó körhegesztésnél nem adott áramot ki , látszólag ránézésre minden rendben működik .
Most volt itt a gyerek azt mondja letiltott a párától ,majd kiszárad ...
Hát ugye én annak örülnék ,de vannak kétségeim .
A kérdés lehetséges hogy kiszárad és működik még ?
Persze holnapra ki fog derülni , de lehet vehetek másikat ...

jani300

https://www.obi.hu/hegesztogepek/hyd-180a-inverteres-hegeszto-180-a/p/4488292

Elmentem az obiba ,és vettem egy ilyet .
Van rá két év gari , és hát remélem tudja azért nagyjából ami rá van írva ........

k.sanya

Sziasztok ,
tanácsot szeretnék kérni.
Egy 5mm vastag lemezre szeretnék felhegeszteni egy 50 mm -es  csövet.
Az alap lemez már egy kissé görbe mint az ábrán látszik.
Szerintetek melyik megolgás lenne a legalkalmasabb ?
Nem szeretném , hogy az alaplemez tovább görbüljön a hegesztés után, a legjobb az lenne ha a hegeszés kissé vissza is húzná a görbülést .
Már ha lehetséges
MIG hegesztéssel szeretném csinálni.

Üdv
Sanya

mex

Arany János

paradipiro

1. megoldás. A hegesztési varratok "húznak". Ahogy kihűlnek, elkezdik feszíteni a szerkezetet.

TBS-TEAM

József

jani300

1.
De én úgy tanultam ,hogy megfelelő leszorítás ,egy nagyságrenddel csökkenti a vetemedést .
De ugye valószínűleg úgy növekszik a keletkező feszültség az anyagban .

Arany János

Megfelelő mértékü és irányú előfeszítéssel pedig ... stb.[#wave][#wave][#wave]

Robika37

Üdv az Uraknak !

Tapasztaltabb kollégáktól érdeklődök . Fogyóelektródás ,"porbeles" technika mennyire alkalmas vékony lemezek hegesztésére  gondolok a szabadban végzett eseti munkára .
Kisebb javítás autó karosszérián néha kipufogó gyorsjavítás, hogy ne kellene a "nagy CO-t" kicipelni az udvarra és körbe paravánozni. Mert a szél mindig akkor támad fel amire nekikészülök bárminek is...

paradipiro

A porbeles verzió szeles környezetbe való, viszont az íve máshogy működik mint a külső védelemmel működő MAG eljárásnak. Vékony lemezre nem erőltetném, ugyanolyan erős íve van, mint a bevont elektródáknak.

T_W_S

Szia,

én főleg terepi munkához, de a ház körül is használtam már többször porbeles gépet, pont azért mert a gázt nem akarom hurcolni, viszont a bevont elektródáshoz képest könnyebb vékonyabb anyag és extrémebb pozíciókban a hegesztés. Nekem egy kis iweld gépem van, csak porbelest tud. Nekem a gomb (ravasz) elengedésekor picit még tartja az ívet, vagy fokozatosan veszi el, nem tudom. Pár tized másodperc. Emiatt pontozni nehéz vele. Én azt mondom ha jó is a gép és paraméterezhető, belső lemezek hegesztésére, vagy terepjárók, régebbi kisteherautók esetén akár látszó helyre is jó lehet. Viszont ha nagyon szép munka kell, nem erőltetném. Bár a youtube-on mintha láttam volna már aki azzal dolgozik. (Bár egy spanyol gyerek bevont elektrodával csinált egy autót és annyira nem is lett rossz az eredmény...).