Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

borvendeg

Olyan nincs hogy nem fér be!

remrendes

Ez miert jo? 100W-os TIG pontozo, sok mindenre lem lesz eleg.

borvendeg

Például 0.2mm-es lemezt.

Üdv

remrendes

Arra nem jobb egy ponthegeszto?

mex

Élbe, szögbe összeillesztett lemezeket hogy ponthegesztel össze? Vagy fogtechnikába fémvázak javításánál is jó lehet...

remrendes

Az ilyenekre eleg 1-1.5A?

mex

Nem tudom honnan veszed azt a 1.5A értéket.[#nemtudom]

A hirdetésben ezek az adatok szerepelnek:

Tápegység: 220V / 110V 50/60Hz
Teljesítményfogyasztás: 100W
Védelmi fok: IP21
Gázelosztás nyomása: ≥0.1Mpa
Hegesztési feszültség: 40V
Hegesztő áram: 5A-600A
Forrasztási idő: 3ms - 30ms
Max. hegesztési frekvencia: 1Hz
Max. argon fogyasztás: 5 liter/perc
Méretek: 280mm*160mm*230cm;
Súly: kb. 8,5 kg.

Vedd figyelembe az egyes impulzusok időtartamát, annak alapján kell számolni, nem egyszerűen osztani a felvett teljesítményt a hegesztési feszültséggel.
(De szerintem tudod ezt, csak kicsit kötekedni támadt kedved...) [#nyes]

jani300

Régebben kérdeztem én is a kasznis szpotterről .
De már van csaphegesztőm , az is kondikat tölt és azokat süti rá hegesztéskor .
Gondolom ez is hasonló impulzus elven működhet .
De ez egy egyszerű leírásból nem derül ki , és filózik az ember hogy itt valami nem akar stimmelni ...

borvendeg

Vettem a lentebb említett ékszer hegesztőt. Működik!
Csatolok pár fotót.

svejk

remrendes

Kimeno aramot tudsz rajta merni?

borvendeg

Igen argonnal csináltam. Pontosabban argonnal probaltam. A gazrendszert többször atalakuitottam közben hol jött hol szivargott stb. Szóval ezek az első botladozasok.

Hozaganyaggal nagyon necces dolgozni.

Nem tudok aramot merni nincs a áram mérő fejem a szkopra. Lakat fogoval meg felesleges itt bármit szívni.

Valami mikroszkóp/nagyítós elsötetedos dolgon agyalok még.

Üdv

T_W_S

Sziasztok,

véleményekre lennék kíváncsi AWI géppel kapcsolatban.
Elgondolkodtam AC/DC gép vásárlásán. Nem azért mert szükségem van rá és nem is vagyok járatos ebben az eljárásban egyelőre, csak szeretném próbálgatni, hátha bejön.
JASIC 200PACDC a kiszemelt.
Van egy fórumtársunknál egy eladó JASIC gép ami szóba jöhet, viszont az az egy encoderes kis LED-eken keresztül beparaméterezős digitális gép, illetve ennek az újabb verzióját is néztem webshopban, amin a sok kis poti van. Szóval az analóg verzió.
Igazából akár típus ismeret nélkül is érdekes lehet a vélemény, hogy kezdő játékosnak melyik a praktikusabb?
Nekem amúgy az analóg szimpatikusabb, mert gondolnám rápillantva azonnal látom mit hova tekergettem és nem kell mindig végignyomkodni, hogy valamit módosítsak.
Persze lehet ez nem annyira fontos. De akkor mi a létjogosultsága, hogy mind a kettő elérhető a piacon?

Köszi a válaszokat!

István

borvendeg

Szia!

A digitális megoldasnal a profilok elmenthetőek később előhuzhatóak. A potis meg a regi iskola. Nekem is a potis a szimpatikus.

jani300

Van egy pár hónapos történetem ,egy sima "pálcás inverterről .
Egy barátom fészert hegesztett volna , "csicsa" digitális kijelzésű inverterrel . Kasznit co val szépen csinál !
Beállította szépen a 120 ampert  2,5 es pálcához (ahogyan a dobozon írják ,ugye ), és igen szép fecskefészkeket épített !
Megkért menjek már oda ...
Két három pár milliméteres villantás után 180 amperre állítva szép varratot lehetett csinálni ! A 2,5 ös pálcával persze .
No ezért nem nagyom bízom én abban mit mutat a digi kijelző !
Próbahegesztés és kész .
No de az impulzusokkal dolgozó gépek ,már biztosan nem az én világom lesz !