Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

7snm9r7t

Volt egy Gysmi ( Francia )inverteres hegesztőgép a munkahelyemen az olyan volt hogy ha ráközelítettem az elektródával az anyagra már ívet fogott és hegesztett.
Nekem, egy sárga Gorillám van azt kopogtatni kell ha azt akarom hogy hegesszünk!
Ez most az indukciós hevítőm (VBodi féle) tápegysége, nem indul el magától, mindig meg kell szakítanom a testet egy pillanatra, lehetne ezen javítani?

4im2adcie

Én vettem ugyanezt a tipust,még akkor olcsóbb volt.
Vékony lemezmunkákhoz szántam...nagyot tévedtem.
Olyan mint az ára,a cucc gagyi. És nem vették vissza, hanem azt mondták beküldik a szervízbe.

Egy barátomnak adtam ajándékba,kínlodjon ő vele.
Ha esetleg visszahozza akkor Neked adom..de nem akarlak bosszantani.

4im2adcie

A három hónap csak akkor ér ha magánszemélyként veszed, ha cégesen akkor nem, mert ők is tudják, hogy csak hétvégére való, nézegetni.
Ugyanakkor a csvarbehajtójukkal,meg a gyorsdarabolójukkal semmi bajom.

kgw0eik66

Tervezek egy MIG gépet venni, eddig az itt emlegetett iweld volt a jelöltem, de elbizonytalanodtam. Tudtok ajánlani az alsóbb árkategóriában olyan gépet amivel egy kezdő is elfogadható eredményeket ér el a műhelyben előforduló  szerkezeti acélok hegesztésénél?

ajpwg6jrn

Hogy teljes legyen a kép az iweldről.
Nekem is az aluflux95-ös van, kijelző nélkül.
Én már újonnan egy minőségi 4m-es munkakábelt vettem hozzá, és készítettem egy sokkal vastagabb testkábelt hozzá.
Ezt a boltban is ajànlották. És bevált, szerintem gyönyörűen lehet vele dolgozni.
Ha kell keresek majd fotókat.
A gyári munkakábelét ki se próbáltam, mert azt a boltban levonták az árból. Így pár ezer Ft plusszért egy sokkal jobb szettet raktunk össze.

wdctpb5az

Ezekről esetleg hallott valaki? Azt mondtátok az iweldről, hogy annyit tud, amit az ára a sejtet, de 200.000 körül illene valami használhatót adni, nem?

d05ixchbw

Akkor ahogy sejtettem egy jófajta munkakábellel rendesen működik
Mekkora testkábelt raktál rá? 16 vagy 25 mm2?
Lehet kicserélem én is.
Milyen munkakábelt kaptál hozzá?

Egyébként ha sikerül eltalálni a beállítást az enyém is szépen hegeszt.

afjybsise

Olykor ki lehet fogni a használt piacon 3 fázisú trafós gépeket, palackostól, mindenestől egész jó áron. Van pár magyar gyártó, egész jó, egyszerű gépeket csinálnak.

d05ixchbw

A talikra szoktak járni hegesztősökŐK AZOK
Nem tudom mennyiért adják a gépeket mert nem néztem meg, de valami kis kedvezményt biztosan adnak
Igaz a gépeiket sem ismerem de a talin elnézve nem egy rossz kategória.

ajpwg6jrn

16mm2-es a testkábel 4m hosszú.
A munkakábel is 4m hosszú.
Észrevettem hogy hosszú hosszabbítóval használva már észrevehető a varratképen hogy nincs elég kakaó a hálózat felől.
Szóval kéri a stabil hálózati betápot. Gondolom nincs agyonpufferelve az inverter bemeneti oldala.
Egyébként nem tudom ki miről beszél, ezek a gépek még 100e Ft-ba se kerülnek. (Legnagyobb CO2-es töltött palackkal, hegesztőpajzzsal, áramátadókkal, görgőkkel, 2x5kg huzallal vettem 200e Ft körül pár éve.)
Leggyakrabban 2-5 mm LV szelvényeket hegesztek. 10mm körül volt eddig a max. Begyökölve, 2-3rétegben azokat is hibátlanul meg lehet csinálni vele.
A gázterelőkkel is érdemes játszani. Én 3 fajtát használok. Beltérben kicsi áramnál szűkebbet, szabad térben nagyobb gázmennyiséggel szélesebbet.

d05ixchbw

Köszi.
Azt hiszem beruházok egyre én is.

wdctpb5az

A nem alapverziókat szoktam nézni példàul, vagy akàr ezt. Az elmondottak alapjàn nem hiszem, hogy azért mert ez dràgàbb típus, a munkakàbel màs lenne, vagy egyéb vezérlést érintő dolog.

ajpwg6jrn

Az első linkeden az alapverzió van két csicsa kijelzővel, ami csak bevisz a málnásba, teljesen fals, amit kiír. Jobb lenne, ha nem lenne. Az enyémen nincs, a szomszédomén van. És rájöttem hogy jobb, ha nincs.
A 2. linkeden lévőt pedig a másik oldali szomszéd használja (szinergikus). Az sokkal jobb, mint az alap, gondolkodtam én is hogy lecserélem, de végülis én szépen és jól tudok az alap gépemmel is dolgozni.
Bármint korábban írtam nekem nem az alap kábelek vannak hozzá.

3ztiz2p39

Gyanús nekem, hogy nem a kijelzés a hibás hanem tényleg annyira instabil amit mutat.
Még sosem néztem előtte az árát, de én tuti nem adnék érte ennyit.