Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Mit jelent az olcsó?
Ha tényleg jó árasított engem érdekel.

bmejdz9nu

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110525627314&ssPageName=STRK:MEWAX:IT" TARGET=_fnew>Pl. - Ez.... Ez azért jó azaz esélyes a kicsi összegű zárásra... mert a németnek is ki kell perkálnia a 30 Euro-s szállítást a Cseh eladónak:)  
De van még...máshol is... gondolom közbe leesik a kocsikról ahol gyártják:)

bmejdz9nu

Egyébként 5db 50W-ost (vagy más telj. panelek - 200-300"W"-ot) és 12V-os rendszerhez akarok gyorsan venni... hol a legolcsóbb? Ahol van is raktáron...
A németektől kb. 600-700Ft/Watt alapon lenne... Adatlapos és "jónevű" kínai gyártóktól :)

Egyújabbgépépítő

Sajnos Német órán hiányoztam. Ez az ár 100Db-ra vonatkozik?

me3ua0a6

Azért ne feledkezzünk meg a táblásnál a szerelhető, rögzíthető, stabil keretről (lásd vaterás fénykép), na meg a jégesőálló bevonat és a "garancia"[#bee1]
(Kifujja a szél az egyes modulokat egy viharban :D)

bmejdz9nu

Pénteken megjött (egy hónapja rendelt - ez a vulkán:) töltésvezérlőm... Nagyon jól megy... és mindent tud amit akartam...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220581680700&ssPageName=STRK:MEWNX:IT" TARGET=_fnew>Ezt vettem...

http://www.skldintl.com/Controller/QB1/Solar-regulator-SKCMP24-Series.jpg" border=0>

Egyújabbgépépítő

Ennyiért ajándék. Persze még nincs vége a licitnek.
Természetesen még keret, alap, bekötés és laminálás.
Ezzel együtt most még olcsó.

000000000

értem!
már csak az a kérsdés ami befolyásolja a teljesitmény hatásfokát hogy
milyen áteresztö anyagot raksz a celák elé védelemnek?
ide már sima ablak üveg nem jó napfény bizonyos tartományait nem engedi át pl az uv tartományt sem!

bmejdz9nu

Most már csak egy olyan "kötyű - elektronika" kellene, hogy a napközben nyert nap teljesítményt a kertvilágításhoz "elossza" az éjszakára egy PWM-es szabályzóval...
Azaz amilyen sok napsütés volt nappal annyira legyen világosság éjszaka... de napfelkeltéig folyamatosan...

Érdekes, hogy ilyet "eszközt" még nem láttam sehol...

Persze komplett egy 12-24V-ra kapcsolható szürkület kapcsolót sem...  
szépen dobozolva, időjárás álló kivitelben (pl. beöntve epoxiba :)... no és persze állítható hiszterézissel nehogy a merülő akkunál el - vissza kapcsolgasson...

Sőt ezt a PWM-es automata elosztó dolgot és szürkületkapcsolást egy kertvilágításhoz egy kütyűben is e tudnám képzelni...
Ez spanyol viasz? :) Már megint? Vagy gyártani kell :) ... aztán "osztani" az Ebay-on :)

Ez így egy utcai szoláros-ledes lámpának is lehetne persze a vezérlője.
.. mert jobb egy éjszakára elosztva a nyert energia mint pl. 2 órás full fényerő!
... mert a ledek áramával nem is arányos a fényteljesítmény... azaz fél árammal több mint fél fény... azaz...

bmejdz9nu

keri

Nincs olyan akrilgyanta ami megfelelő napelemek fedésére? Én úgy képzeltem el a cellák felhasználását, hogy egy sablont bekenek vastagon átlátszó gyantával, erre ráfektetem a cellákat és erre laminálom vákumal a karbonszálas kompozitot.
Amikor megköt némi polírozás után már rakhatom is fel a napelemes autóm tetejére :))

keri