Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Igy van!
Nem akartam hülyeséget mondani, csak rémlett a név, de ez volt az.

000000000

Ez etalon gözel müködi valojában!

De az árát nézted?
A sima vákumcsöveséhez képest!
valamit nyujtani kel az áráért!

keri

Constumán volt ilyen több féle.
Volt flexi, meg merev csövezésű is.
A merevcsövúű az sima lefolyócső volt tükröződő réteggel bélelve.

Azért arra kíváncsi lennék hogy mennyi hőveszteséget okoz az a cső bevezetve a lakótérbe, egy egy plexi vagy üveglappal lezárva.

keri

Miért ne lenne drága, elvégre környezettudatos ;-)
Amúgy meg sokkal jobb ötletem van a napfény bevezetésére: ABLAK! :D

000000000

http://www.kardoslabor.hu/vakuumcsoves-napkollektorok.php" TARGET=_fnew>vákumcsövek élet tartalma ugy általába!
Amugy tökmindegy milyen élet granciés minösitésü termékre szán pénzt aki beruház ilyesmire ez csak menezselés az egés ha egy csöre adok 5..10 év garanciát élet tartalomra és drágában el lehet ani ugyis megveszik mert azt hiszik jobb az olcsobtol!
akár milyet veszel mindet kinába gyártják ugy is!

000000000

Szia!  
Sajnos félreértettél, én agy pár éve foglalkoztam ezzel a témával, aztán azt a következtetést vontam le az alternatív energia felhasználásról, hogy ez fantasztikusan jó dolog!!!

De csak azoknak, akik ezeket a berendezéseket jól felsrófolt árakon forgalmazzák.
Azóta a csak a CNC érdekel!!!!

000000000

keri

Teljesen mindegy. Van az üvegcső amiben nincs semmi. Az üvegcső nem fog hamarabb leereszteni azért mert kínában csinálták. És van külön a hővezető része, amiben az etanol, vagy a víz van.
Az etanolnak kissebb vákum kell, ettől tartósabb, de lehetne bután gázzal is tölteni, mert az kb légköri nyomáson viselkedik úgy mint az előbbiek, viszont a fajhő nem olyan jó mint a víznél, vagy az etanolnál.

000000000

pár ismerösömnek is van ilyen vákumcsöves kolektörja és van olyan példány ami 7..8 év után szépen eltünik ezekbol a csövekböl a vákum ez onan látszik hogy ezeket a csöveket ugy csinálják meg hogy látszodjon hogy már nincs a csobe vákum vagy eltört a csö hogy a csö aljába egy brom gyürö ha levegö éri fehér lesz a csö belüröl igy jelzi hogy nincs vákum a csöbe és cserélni kell!

MoparMan

naja, de mondjuk egy 100x100 méteres csarnokra hiába teszel ablakot, ami belül nem egyterű...

sanka74

Sziasztok! Ebben a vákumcsőben van az a réz cső amiben a víz vagy a fagyálló kering???

keri

Nem mondom hogy nincs olyan megoldás amikor nem praktikus, de szerintem célszerűbb az épületet úgy tervezni hogy ne legyen szükség ilyenre, főleg ha ennyire drága technológia mint mondjátok.

keri

Nem a vákuumban van a rézcső.
Van egy dupla falu üvegcső, és a két fala között van csak vákum mint a termosznak. Az üvegcső belűéről feketére van festve valami fekete króm vagy valami hasonló szuper elnyelő bevonattal, és ehhez rugós hővezetőkkel csatolják a rézcsövet amiben akár víz is keringhetne.
Lejjebb vbodi belinkelt egy ilyen szétszedést.