Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Szerintem azokat a tavakat hozták létre a szivattyúval :)

35kpazcgr

Bocsi, de nem is azért készült, hogy a tavakat feltöltse vízzel. A területen legelésző bölényeket látja el friss vízzel. A tavak be vannak kerítve villanypásztorral, nehogy belefulladjanak az állatok. Külön itató medencéjük van, azt tölti vízzel a szélkerék által működtetett szivattyú. A fölösleges víz pedig a tavakba folyik.
http://kepfeltoltes.hu/100326/8284551134_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

43pbwjg8s

bmejdz9nu

Tényleg folytassuk itt a "zöld" energiás szolár csodákat... Ha már van ilyen topik... de a ledek-kel majd maradhatunk ott :) .. mert nincs (egyenlőre) "skót & spórolós" topik-unk :)

Svejknek: Elektronika #6563-ra...

Veszel 2 hokedlit az erkélyre... asszony biztos örül neki... de olyat veszel aminek az alsó részébe pakolod az akkukat...:)
A tető közös? Kisajátítod... Oda tehetnél egy egész nap erőművet :)

pa0n9mw

Üdv
Valahol már volt téma a vizkőmentesités, de hirtelen nem találom , gondolam ide is beillik a kérdésem.
Ismeri valaki az Aqua 3000 vizkömenetsitő izét?
http://www.nordland.hu/uploads/termekek/elektromos.pdf
Esetleg hsznál ilyet valaki?
Fura a leirás, nem igezán értem az elvét, mi hatol át mondjuk egy 3-4 mm vastag acél csőfalon, hogy megváltoztassa a viz tulajdonságát.
Szereztem egy ilyet, de vékonyabb csőre használnám, nem tudom a tekercselési adatokon kell-e valamit változtatni?

Köszi

végyé

lari

Végyé!

Én a közelmúltban láttam egy szétszerelt 200 l-es villanybojlert, ami elé közvetlenül volt csatlakoztatva egy hasonló gyári készülék.
A látvány siralmas volt! 2 púpozott vödör vízkő jött ki belőle és a teljes belső részt cserélni kellett (alaplap fűtőszál stb....)

9pk59nuy

A minap a vadiúj ablaktörlőmet rongálva értesítettek, hogy akár 50% benzint is megspórolhatok szerény autóm üzemeltetése során (WWW.vizbontó.sokoldal.hu)A kérdésem: ismeri-e valaki a vízbontás-elégetés energiaegyensúlyát?
Merthogy vizet kell a kütyübe tankolni.  

s7manbs8

Rabb Ferenc

keri

Nem jön be az oldal, de szerencséd van mert lég mélyen teszteltük haverral ezt a módszert.
Konkrétan jelenleg is egy vízbontóval járkál az MZ-jében.

Azt kell tudni hogy itt a hidrogént nem üzemanyagnak használja, főleg hogy akkuról 1-2A árammal bontja a vizet ami elhanyagolható mennyiség.
Ezért nem is az energia mérleg a lényeg, mert az ugye egyértelmű minden műszaki embernek hogy veszteséges a gyakorlatban.

Lényeg hogy a kis mennyiségű durranógáz, ami keletkezik, javítja az égés minőségét egy rossz hatékonyságú motorban, ezáltal javítja a motor hatékonyságát.
Egy modern injektoros autóban szerintem nem vennéd észre a vízbontó előnyeit, viszont egy lepukkant tragacsban, (mint az haver MZ-je is) ahol közel nem ideális a benzin-levegő keverék, segíti az égést, ezzel csökken a fogyasztás némileg és/vagy javul a teljesítmény, valamint csökken a jobb égés miatt a káros anyag kibocsájtás.

Az összhatásban érezhető a különbség, picivel kevesebbet is fogyaszt az MZ, de nem drasztikus. Ennyit egy jó állapotú MZ is tud produkálni mint haver MZ-je a vízbontóval.

Szerintem kb. ugyan ezt éred el ha 10-20% etanolt tankolsz a benzin mellé.

50% akkor igaz ha amerikai autód van amiben a 8 hengerből 4 nem jár az alacsony kompresszió miatt, és ezzel a vízbontóval ismét működésbe lépnek.

Ja és venni sem kell.
Kólás palackba berakott 8db rozsdamentes lemezt távtartókkal erre felváltva rákapcsolta a 12V-ot, és szódabikarbónás desztvizet önt rá. A fejlődő gázt pedig bevezeti a légszűrőházba.
Ja és van egy szellőző luk a palackon, hogy ne tudjon felgyülemleni a durranógáz, ugye a motor ezen keresztül is szív levegőt amihez hozzákeveredik a durranógáz.

pa0n9mw

Üdv
A papirja szerint a vizkő marad csak nem tapad oda olyan erősen, nálad milyen volt a vizkő állaga?
Kurva jó üzlet az ilyen, az ára valami 300 ezer körüli lehet és lehet hogy csak humbug?

végyé

keri

Elektronnak az adok veszek topikból a járjunk bringával felvetésére:

Ja, én is szoktam bringával bejárni dolgozni (25km oda 25 vissza) de azért már nem vagyok 20 éves és esőben, hóban, hidegben inkább választom az autót.
Távmunkával meg nem lehet radart szerelni, de szerintem a buszvezetőknél sem néznék jó szemmel ha távirányítaná a buszt :)
Én most elektromos autóra és napelemes önellátásra gyúrok. Persze nem egyszerre, mert a napelemes rendszer kb 2milla, elektromos autó szintén, és most akarok házat építeni, szóval még odébb van mire lesz ennyim :D

keri

Tudományos oldalon még nem találkoztam azokkal az elvekkel, amikre ezeknek a vízkőbontóknak a marketingesei hivatkoznak, szóval eddigi tapasztalataim szerint ez egy jól felépített parasztvakítás.
Valódi vízlágyítást ahol valóban szükség volt a lágy vízre soha nem láttam még ilyet. Mindig valami kémiai módszerrel csinálják.

pa0n9mw

Üdv
Hát igen, engem főleg a 3 colos vascsövön levő tekercs lepett meg.
Müanyagon még még csak el tudom képzelni de olyanvastag falvastagságú csövön........

És még azt irják, hoga a csövet előtte meg kell tisztitani. Ha áthatol 4 mm acélon akko rmár az a pár tized szutyok, vagy festék mit zavarhat be?

végyé

Messer

Ha valaki tudja honnan lehet letölteni ezt a programot, megkérem tegye közzé.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/blade%20calculator.jpg" border=0>

NASA2412 profillal működőt találtam.

http://warlock.com.au/bladecalc-abstract.htm" TARGET=_fnew>Blade Calculator

Olyan program is érdekelne, amivel (a többi paraméter ismerete mellett) szárnyprofilt lehet választani.