Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Én se tudom mire jó ez a kavitációs berendezés, de akkor miért használják a vegyiparban az kőolaj-és élelmiszeriparban és biodizel is ilyen berendezésen engedik át. [#hehe]
Még a víz tulajdonságai is megváltoznak a berendezés után, de ha kicsit keresel a neten még több infó is lehet erröl a dologról.

keri

Kizárólag úgy tud több energia megjelenni, hogy valahonnan elvonja.

Nem teljesen világos a rajzok alapján hogy mennek itt a vizek, de amit én ismertem ott 1 sűrített levegős betáplálás volt, és kettő kiáramlás, amiből az egyik melegebb a másik hidegebb volt mint a betápon.

Meg is találtam. Hilsch vagy vortex tubehttp://en.wikipedia.org/wiki/Vortex_tube" TARGET=_fnew>valami ilyesmit láttam.
De ott nem volt ilyen cső rajta csak az örvénykamra.

keri

Kavitációs keverőket emulziók egyenletesebb eloszlatására lehet használni.

yuagaci9g

Ezt mar kibeszeltuk, meg is csinaltam 2006 szeptember, Hutesi megoldasok topikban.

http://www.visi.com/~darus/hilsch/" TARGET=_fnew>Egy regi elkeszitesi megoldas.

ebalint

Ebben ez a legjobb :

..."Bouwan visszatért enzim tanulmányaihoz, azonban mellettük folytatja véletlen felfedezésének vizsgálatát is, melyből azt szeretné megtudni, vajon a rézmolekulák mellékcsoportjainak megváltoztatásával javíthatja-e a katalizátor hatékonyságát."

Nyugodtak lehetünk egy ideig.

Tudnám, hogy mit is akar tképpen tisztítani?
Remélem nem a légkört.

Antal Sándor

Kíváncsi lennék a tényleges hatásfokára.Lehet meg kellene kérdezni valakit aki már épített ilyet.Mondjuk például http://www.youtube.com/watch?v=dD7CyfgS8Ys" TARGET=_fnew>őt!

43pbwjg8s

Ugye azt írja véletlen az hogy ebben az iorányban is lehet hatása a talált vegyületnek. :) Tudod. Ez a tipikus: Ott felejtette az asztalon. :)

Az nem baj ha keresgélnek. Akármit is. Ha alapos valaki akkor találhat is valamit. Lásd éppen az adot példát.
Aztán hogy lesz-e belőle bármikor bármi..... Az mindig kérdés.

ebalint

Hogy véletlenül, ill. empírikus úton fedeznek fel valamit a világban az még ma is sztem nagyobb részt ölel fel, mint a tisztán elméleti, előre megtervezett.
Az más kérdés, hogy ha van már kézzel fogható eredmény, azt hogyan tálalják... Ma pláne így van, mert pénzzé teszik még a ...

De tényleg nem tiszta nekem, hogy honnan is akar(t) CO2-t kivonni. Az is igaz, hogy akik ezeket a cikkeket írják, néha még a kuruzsló szintjét sem ütik meg.

s7manbs8

Bele olvasta a Watt életébe, hát eléggé hasonlít azokra a története, akik manapság is próbálnak valami új energia formákat hasznosítani, új dolgokat kitalálni. Mintha most is az 1700-as években tartanánk.

000000000

Ameddig lesz egy csep kőolaj vagy földgáz addig ezek a multik a sőtét középkorban szeretnének tartani hogy megvegyük az általuk protezsált energiahordózókat.
Voltak olyan emberek akik kitalátak valamit aztán a találmányukal együtt tüntek el, nem véletlenül.
Ezért is tart ott a tudomány ahol.
Nézz meg pl egy hangszórót, ugyanaz ahogy azt elején (1931.) kitalálták.
Miért? mert nem lehet vele ölni, ha lehetne akkor már a hadsereg szana szét fejleszette volna.
Pár éve mégis rájöttek hogy lehet a hangot emberek ellen használni azóta ugrászserűen fejlödni kezdet a hangtechnika is.

000000000

Javitanám az 1931-et mert 1874-ben szabadalmaztatták az első hangszóronak mondható dolgot.

keri

De cuki :)
Ilyet akár a marsjáróra is szerelhettek volna, annyira kompakt. És így télen is lenne elektromos ellátása a rovernak amikor nincs elegendő napsugárzás.

keri

Nem vagy egy kicsit paranoid? :))

Mi a bajod a hangszórókkal? Papír helyett karbonból csinálják, pontosan kiszámolt tölcsérformára, elképesztő szűk illesztéssel, ferrofluidos hűtéssel, nagy szilárdságú alu ötvözet házzal. A hangzás és a teljesítmény bőven túl van az emberiség többségének igényeinél, miközben egy végletekig tökéletesedett eszközről van szó. Mégis hova fejlesszék? Pár audiofil kivételével egyszerűen nincs polgári igény a fejlődésre.

Ezen felül az hazugság hogy semmi újat nem találnak ki. Piezó hangsugárzók, és a lapos hangszórók meg csak nem is emlékeztetnek az eredeti hangszórókra. És ezeket sem a katonaság találta ki.

Amúgy meg ha igaz lenne amit mondasz akkor nem engedték volna 1000forint alá csökkenteni a napelemek árát.
Ugye a napelemek terén a nanotechnológiai fejlesztések terén óriási árcsökkenésnek és termelés növekedésnek vagyunk tanúim, hiszen eddig drága sziliciumkristály növesztéssel gyártották a napelemeket, most meg nyomdagépek fossák ki.
A többi alternatív technológia is ugrásszerűen növekedésnek indult a szemét olajlobbi ellenére.

Esetleg az eszedbe sem jutott, hogy a mélyen elhallgatott és sülyesztőben eltűnt technológiák egész egyszerűen működésképtelenek voltak?

Nyilván voltak olyanok akiket a találmányuk miatt tettek el láb alól. Pl, az egyik fegyverkészítő aki olyan ágyút épített amivel földkörüli pályára lehetett volna állítani műholdakat (robbanó fejeket), Rudolf Diesel aki stratégiai találmányát az ellenségnek is el akarta adni, de azért csodák nincsenek.

Senki nem talál fel működő fúziós vagy nullponti energiaforrást egy hirtelen ötlettől vezérelve, miközben komoly fizikusok már 60 éve lépésről, lépésre kutatják és fejlesztik ezeket.
Miből gondolod hogy valaki olyan kvantum jelenséget tud kihasználni aminek a kutatásához még nem létező eszközökre van szükség?
Ugyanis a normál fizikában elég jól ismerünk már mindent így túl nagy meglepetésre sem lehet számítani, amit nem ismerünk az a kvantum fizika, itt lehetnek még áttörések.