Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Hangszórókrol meg annyit hogy még mindig mágneses térben mozog egy lengő cséve.
fizikailag semmit nem változott attól hogy 21 századi anyagokból gyártják.
Müködési eleve ugyanaz mint 1874-ben szabadalmaztatott hangszóronak

000000000

Mi a gondod a hangszóróval ? Elektromos rezgést kell mechanikus rezgéssé alakítani, amit remekül megvalósít egyszerű technikával. Persze lehetne bonyolítani a dolgot, pl. az analóg vezérlés helyett spektrális vezérléssel (a fül működéséhez hasonlóan), csak minek ? Bár ha belegondolok, lehet hogy ez a mágneslobbi műve.[#kacsint]

besirkyjh

Szia  

Azért annyira nem áltak meg a fejlesztéssel .Vannak már Ion sugárzok és plazma sugárzok és vannak a ribbon sugárzok ( arany szálakbol ) ezekben eggyikben sincs lengöcséve csak a müködési elvük ugyan az .A rezgés .

[#integet2]

000000000

semmi gondom vele, csak példa volt hogy még mindig a sötét középkorban vagyunk a legtöbb találmányal.  

Rabb Ferenc

Igazad van! Például az aranycsinálást sem merte még senki részletesen publikálni [#eplus2]

000000000

Ha jól emlékszem csináltak aranyat kisérleti reaktorban.
A viselése viszont igen káros az egéségre, mert nagy lesz a kisugárzása az egyénnek  [#hehe]

iezx50gsm

Ha jól tudom ólomból csináltak aranyat de maga az eljárás drágább volt mint az elkészített arany értéke.

000000000

Egy alternativ megoldás a szél energia hasznositásra.
 http://www.youtube.com/watch?v=paxI4y_WmZI" TARGET=_fnew>Wind Flutter Generator

besirkyjh

Szia  

Nagyon okos .Pont igy müködik a ribbon sugárzo csak forditva , vég fokrol rezegtetik a fém szallagot .A planár-oknál meg huzalok vannak a tekercsek elött .

[#eljen]

000000000

én nagy napenergia párti vagyok... tele van a tetőm ''naplopó''csövekkel még ma is -4C van kint de termelt 1 kicsit ma is

000000000

000000000

(170 vákumcső 2500 literes puffer tartály kb 18 KWH TELJESÍTMÉNY) a vezérlő szerint 3 órát ment 8Kwh teljesítmény a tartályban alul 8c fokot fent pedig 6C fokot emelt...az átmeneti időben szeptember-novemberig márciustól-májusig szinte nem kell begyújtanom tehát én csak javaslom mindenkinek ezt az alternatív megoldást ha van elég tető felülete meg jó a fekvése a háznak...

keri

sőt a kerék sem változott több ezer éve, még mindig kör alakú :D

000000000

pont ma filóztam azon hogy vákumcsövel csinálni sörkollektor.
Pontosabban nem vizet hanem levegőt melegiteni a vákumcsövekkel.