Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert54/SSGlmelet.html" TARGET=_fnew>Plusz energia előállítása

Ez a mérés hol bukik meg, mi a hibája szerintetek ? Az6 illető nem tud Voltot mérni, meg Ampert ?

000000000

Lehet hogy tud feszültséget és áramot mérni, de az ólom akkuknak van egy érdekes tulajdonsága.
Szeretnek szulfátosodni amit ez a szerkezet eltávolit és igy a lepukant akkut is gatyába rázza.
Az akku regeneráló is igy müködik.
Kis kitöltési tényezőjű nagy feszültségü inpulzusokal regenerálja és a müködéséhez az energiát ugyanaból az akkuból nyeri.
NiCa akksikal nem biztos hogy müködne [#hehe]

s7manbs8

Ez a része ennyiből rendben is van , de hol a plusz energia ? Akku regenerálásra jó mondjuk.

s7manbs8

Egyébként annyiból jók ezek az energia nyerő dolgok, akármilyen hülyeség is némelyik, hogy érdeklődést keltsen az elektronika irányában, és az ember képes leülni és számolgatni emiatt, lehet jobban, mint az iskolában, amikor kényszerből kell valamit tanulni. Csak hát mindent azért nem kell elhinni sem.

Azon gondolkodtam, mire lehetne használni nyáron az energiát, amit mondjuk napkollektorral lehetne kinyerni, mikor olyankor fűteni nem kell, és a sok fölösleg elmegy, leginkább arra gondoltam, hogy gépek hajtására pl. azzal valami munkát végeztetve, az elég értelmes gondolatnak néz ki. Egy haverom röhög az egészen, hogy nincs ennek semmi értelme, már úgy általában a napenergiát hasznosítani, mert télen nem nagyon van, mikor pont jó lenne, aztán mondtam neki ilyen ötleteket, mire lehet használni, de nem nagyon hisz benne, aztán elkezdtem neki számolni adatokkal, de még úgy se nagyon hisz benne, mondom a számoknak, pedig lehet.

000000000

Általában az összes ilyen energia pluszos kisérletben ólom akkukat használnak és érdekes módon mindig ott vanak ezek a kis tüske szerű inpulzusok.
Szerinted nem véletlen egybe esés az általam leírtakal?

keri

Úgy hogy nem téved..(sokat)

"Fontos megjegyezni, hogy a kimeneti teljesítmény kisebb, mint a bemeneti. A mért kimeneti elektromos teljesítmény a bemeneti teljesítménynek kb. 30 %-a, viszont a bementi akkumulátor és a kimeneti akkumulátor közötti hatásfok 1:3 és 1:4 közötti."

Ennyi.
Tehát saját bevallása szerint ez egy olyan örökmozgó ami addig megy míg van töltés az akkuban [#taps][#nevetes1]

Amúgy meg nem értem mire jó ez.
Van egy 1 fázisú szinkron motor, amiből némi kicsatolással akkut tölt.
Ha direktbe tenné rá az akkut akkor jobb lenne az egész hatásfoka :D

Meg írja hogy nem tölthető ellemet is feltöltöttek vele, meg rossz akkut.
Ja persze. Én is fel tudom tölteni. A titka a nagyon kicsi és impulzus töltés. Így működnek a regeneráló töltők, amik ugyan erre képesek csak jobban és jobb hatásfokkal.

Ja és a mágneses monopólus is baromság. Létezni elméletileg létezhet ilyen (ha nem rontották el az elméleti fizikusok), de gyakorlatban még senki sem látott, tehát azon a keréken tuti nem monopólus van.
DE ha az lenne, akkor is a tekercsben a mágneses tér változása indukál áramot, tehát hiába a monopólus, ugyan úgy működne mint egy sima dinamó.

keri

Erről a plusz energiáról a következő oldalon ír csak.
Csak azt nem értem, hogy az első oldalon miért nem volt meg ez a plusz energia, és miért csak 30% hatásfok volt.

Elég sokat kavar a csávó én elvesztettem a fonalat igaz nem is nagyon kerestem, de szerintem számolni nem tud.

keri

Ezzel csak az a baj, hogy az emberek nem számolnak hanem látnak egy bonyolult számítást aminek a végeredménye alátámaszt egy kamu dolgot, és elhisznek minden baromságot.

Ha a fizikai ismereteket akarjuk bővíteni nézzük és próbáljuk végig Öveges Prof. TV kísérleteit. Na azok tényleg hasznosak és érdekesek voltak.
Szegény Prof. forogna a sírjában ha látná mennyire terjed a tudományos ostobaság, ráadásul az internetnek köszönhetően, ami pedig biztos tetszett volna neki is.

Megjegyzem a youtube-on is sok valós fizikai kísérlet videója terjed amivel érdemes kísérletezni. Némelyik egész ígényes narrációval kiegészítve.

s7manbs8

Pl. egy digitális műszerrel is nagy frekvenciájú jeleket még átlagolni se lehet, valószínűleg, meg a fázist se méri egy időben, hogy tud teljesítményt is számolni, egy kis rossz műszerrel, sajnos mikor belépnek a nem szokványos frekvenciák, az impedanciák felmennek jó magasra és egyéb jelenségek, nem csoda, ha olyan mérési eredmények jönnek ki, hogy még el is hiszi amit a műszere mutat.

s7manbs8

Arra gondoltam, hogy olyan kollektorhoz, ami koncentrálja a napsugarat, cnc-vel lehetne kivágni parabola forma tartó támaszték anyagot, utána arra ráhajlítani a tükröző felületet, és a csövekre koncentrálja, ami elvezeti.

keri

Mondjuk habvágóval hungarocelbe, amolyan disznóvájú szerűen?

Arra ügyelj, hogy a parabola szimmetria síkja a föld forgási síjával egybe essen.

Ha vákumcsöveket használsz akkor pedig arra is ügyelj, hogy ne olvadjon el a forrasztás erős napsütésben :D

Kaliforniában van egy ilyen naperőmű. Ott olvadt só a hűtőközeg, mert 300fok felett működik. Ráadásul a megolvadt só mennyisége miatt éjszaka sem hül ki a rendszer, ezért folyamatos áramtermelésre képes.

Rabb Ferenc

http://www.shap.it/ENG/clip_image002_0001.jpg" TARGET=_fnew>Erre gondoltál? Jó ez, csak minden nap egy kicsit meredekebbre vagy laposabbra kell állítani. Attól függően, hogy június 21 előtt vagy utána vagyunk. Különben "mellélő"  
A hungarocell egyébként nem UV álló. Szabadban  hamar megpusztul még árnyékban is.

s7manbs8

Egyelőre elég lenne egy kisebb hőfokú verzió, ami azonnal áramot termelne próbaképpen. azt nem lenne talán nehéz megcsinálni.