Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Hm....
Svejk...
Nem ismerek rád....
Bármit is mondasz az ilyen és hasonló oldalak mozgatjám meg az emberfia agytekervényeit....
Azért Én...TESLÁT...nem fikáznám le....

Igen!

Lehet 3-fázisú aszinkron motorból generátort csinálni...jó példa erre a volt EVIG....
Más...
Ha megtalálom.....egy ilyen fényképpekkel ilusztrál oldalt, felteszem!

Halihó![#buck][#circling][#crazya][#wave][#wave][#wave]

keri

Nincs gond a valótlan féligazságokkal, szeretem a SciFi-t, voltam operában is, a görög mitológia pedig egyenesen a kedvencem, de azért egy energia körfolyamatot ne hozzunk már ki pluszosra :)

keri

Tesla szerintem más kategória. Ő ismeretlen tartományait akarta a tudománynak felderíteni kísérleti úton. Nem tudhatta hogy néhány dolog amit akar az működés képtelen és csak később bizonyították be ezeket.

Tehát az egy dolog hogy valaki elméleteket állít fel amit aktuálisan nem lehet bizonyítani, vagy cáfolni. Az is becsülendő ha valaki kísérletet tesz az elméletének bebizonyítására, de amikor jól ismert fizikai folyamatok esetén felejti ki valaki az energiamegmaradást mérnök létére, azon inkább csak mosolygok.

s7manbs8

Manapság az ismeretlen dolgokat kicsit erősebben kell keresni, mint régebben, hogy találjunk új meg nem magyarázható jelenségeket, de van még pár meglepetés valószínűleg.

43pbwjg8s

http://www.vizenergia.hu/index-1.html" TARGET=_fnew>vizenergia alapítvány

De hogy mi működik ténylegesen....Az mindig kérdés.

s7manbs8

43pbwjg8s

Elsőre nem nagyon. Ahhoz át kellene náézni rendesen.

4um5b65d

Na de mi a bánatért nem indul be egy ilyen találmánynak a gyártása ? Nem igaz hogy ennyire hülyék ott fent a karosszékben. Ez egyszerűen megint arról szól, hogy nem lehet majd adót beleépíteni a vízbe mint energia forrásba. Mindenki csapról tankolna. Menjenek a jó édes anyjukba az ilyenek...

j3rx6bsjd

Azért,amiért örökmozgó sincs.
Nincs és kész,nem adunk pénzt ilyenre és kész.
Egyébként van egy ilyen vizes plazmavágóm,mitmondjak,jópofa.
Sajnos ipari célra nem alkalmas,mert pl.műanyag ház a pisztolynak,kevés a használati ideje a pisztolyban kiképzett tartály túl kicsi.Forrón nem lehet utántölteni,mert tönkremegy a belseje.
Viszont relative gyorsan melegszik,2-3 perc alatt üzemmeleg.

s7manbs8

Én átolvastam, de az inkább politikáról szólt, semmint tudományról, vagy a találmányról

s7manbs8

Én se értem, már ne haragudjatok, hogy 10 éve is volt már ez is, és nem hallom, hogy valami működne is belőle, kissé fura.

4um5b65d

j3rx6bsjd

Ha jól gondolom valami olyasmi a lényege,hogy vízgőzt állít elő és utánna azt egy elektromos ívvel begyújtja miközben kifelé áramlik a fúvókán.

Rabb Ferenc

Sokszor leírtam már: van aki azt hiszi, amit lát. Mások meg azt látják, amit hisznek. Íme az egyik utolsó mondat: Tisztelt Olvasók, mi ott húszan-harmincan láttuk égni a vizet, és ez nem kisebb szenzáció, mint mikor Irinyi János gyufája lángra lobbant. Szomorú, de nem idehaza, és mások gazdagodtak belőle. Vigyázat, ez is világraszóló magyar érték.  
Hát ezt én is megnéztem volna amikor "hamuval" vagyis egy égéstermékkel ami tovább nem oxidálható - tüzelnek. De ők látták!  
No comment...

000000000

Nekem sikerült vízzel fűtenem a szobát. A vizet csak fel kell valahogy melegíteni, majd egy hőátadó berendezéssel (hívjuk radiátornak) a víz több fokkal megemelte a szoba hőmérsékletét. Ha a jövőben a technológia javításával sikerül megoldani, hogy a víz önmagától felmelegedjen, sikerülhet kiütni az olajlobbit a nyeregből !