Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Az engedélyek megszerzése körülményes, és hosszú az átfutási idő.
Építés és engedélykérés „néha” egy időben történik, és a vége utánra marad a papírmunka. Ilyenkor mindenki vétóz, akinek az áll érdekében.
Egész addig, míg érdekelté nem teszik az ellenkezőjére.
Ha megtörtént a kivitelezés és nincs rendesen kenve a kerék, akkor jön az eredeti állapot helyreállítása.
Nem is tudom, melyik a kifizetődőbb. Talán a türelem, de hát nem élünk örökké.

Szalai György

Képzelem, hogy természetvédelmi terület közelében az engedély megadását környezet tanulmányhoz köti az engedélyező. Pár év alatt elkészül a tanulmány és talán, megszületik az engedély.
Alapásás közben találnak egy csontot meg pár cserepet és két évig áll a beruházás, míg kaparnak a régészek.
Közben az építtető borotvapengével falcolgatja az alkarját, elhagyja a családja, ettől rááll a szerre és beköltözik a híd alá.

Bicska

Jaja, értem! A hatósági engedélyt tudtam, de azt nem gondoltam, hogy a szomszédok is kikapják véleményezésre :S

s7manbs8

Valami hírben olvastam, hogy egyelőre nem lesz Széles féle ingyenenergia gép ... pedig de vártam. :)

ncw4w5nca

Hány éves vagy királyfi, hogy még hiszel a mesébe? Ha lenne is ilyen gép, akkor sem volna ingyen az energia! Az adót biztos beszednék utána! Ha nem veszel energiát a szolgáltatótól, vagy csak keveset, akkor nyilván rendelkezel a fent említett szerkezettel ,akkor viszont adót kell fizetned, hisz a segítségével olyan dolgot veszel el ami nem a tied, hanem az államé ergo a politikusoké [#nemtudom][#vigyor2]

s7manbs8

Tojáshéj a fenekemen van még de a korona már félig a fejemen. [#vigyor2]

4ybj8h3c8

Ezekben a gépekben nem az előállítás a macerás, hanem azt megoldani, hogy államilag lehessen kaszálni. Amint megoldható, hogy ne lehessen vizet, homokot, földet, akármit otthon beletölteni, beindul a gyártás, állambácsi árulja a katalizátort, akármit, ami szükséges az ingyenenergia előállításához.

ncw4w5nca

Nem kell neki árulni semmit, csak törvényt kell hozzá kreálni, azt meg nagyon tudnak [#rinya]

keri

Nem azért de az ingyen energiát kitalálták régen, csak a gép a kerül pénzbe: Napelem, szélgenerátor :)

4ybj8h3c8

Csak nem mindegy, hogy amortizálási időn belül megtérül, vagy nem.
Hazai viszonylatban ezek csak a gyártónak termelnek pénzt.

hostya

Meg a kivitelezés,meg az engedélyeztetési procedúra,meg annak a kockázata hogy a szomszéd lebontatja, mert Őt zavarja, mint ahogy arról az elmúlt hetekben is szó volt...  
Biztosan működik ez simán gond nélkül, de sajnos csak a Lajtán túl, mi meg Lajtán innen lakunk..

keri

7év alatt térül meg. 20 év amortizációval számolnak, de ennél tovább működik.

keri

t5kzsyyvh