Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Persze, hogy működik!
Képzeld el, hogy a klasszikus kapucsengő tekercsén van egy szekunder, kurvanagymenetszámú tekercs, és ott figyelnek a kV-ok.

keri

És ha csak az ipari termelés okozta üvegházhatást nézed?
Mert ugye nem az üvegházhatás a probléma, hanem az hogy felborítottuk az egyensúlyt.

És igazából a földnek ez sem túl nagy gond, inkább mi szívjuk meg a szélsőséges időjárást.

m8zmkic73

Sziasztok.

Anno felraktam egy 1 tálás napkollektort. 1 év múlva kiderült, hogy kevés. felraktam még egy tálcát, gyönyörűen működik. természetesen a 2 tálcához más vezérlés, más solárpanel kellett. Így felszabadult a régi (naplopó) által forgalmazott szolárpanel, és vezérlő. Eladnám, elcserélném. A panelen van egy GRUNDFOS szolár keringető szivattyú is, de a tágulási tartályt felhasználtam az új rendszerhez. Ha valakit érdekel, szóljon.

Kristály Árpád

keri

Múltkor nézegettem ilyen folyadék akku leírást.
Nem bonyolult, és lehet kapni minden anyagot az Azúr vegyszerboltban :)

keri

Nem csoda. Thermoelemek régóta léteznek. A sima 12V-os hűtőtáskád is képes áramot termelni. Ha kint meleg van, bent meleg akkor nekem lazán forgatja önmagában a ventilátorát, bár ez elég vacak konstrukcióra vall mert hamarabb felmelegszik így.

Ebben a nagyobb hatásfok az újdonság.
Gyengébb képességű napelemek tudnak ilyet.
Ezzel már lehet olyat, hogy fával tüzelsz és közben a villanyt is termeled.

xfg6v697j

Ez egy jó hír.
Már egy ideje foglalkoztat a gondolat,hogy ilyennel üzemeltetem a kazán keringető szivattyúját,így hóviharban,nem gond ha áramszünet van.

ncw4w5nca

Ez a cikk engem a léghajók fénykorára emlékeztet, remélem nem olyan véget érnek[#rinya]

z4ejygu7v

Fórumtársak!
Szélgenerátor tervem van. Van hozzá olcsó mágnesem.
Köralaku mágnes tartó, ez forog.
Az álló rész kétsoros tekercsek, a mágnes két pólusa végében.
A rajzokat képeket fölteszem.
Csak rá kellene jönnöm, hogy kerülnek a képek közvetlenül ide?

s7manbs8

jani300

Üdv ! Nekem már itt többször ajánlották hogy a jó nagy AC szervómotoraimból (állandó mágneses forgórészű szinkronmotor )szélgenerátort készíthetek :) Mert elég esélytelen hozzá a vezérlő :(

ncw4w5nca

http://www.imgserv.com/" TARGET=_fnew>Bemásolsod ide a képeket(Ne legyen nagyobb 800X600-nál) A képre kattintva (jobklikk, legördülő ablak, kép megjelenítése, a megjelenített kép címét a Hozzászólás ablak alján található  [kép] ikonra kattintva, a megjelenő szövegmezőbe bemásolod a kép címét(url-jét)  http://cnctar.hobbycnc.hu/A%20F%f3rum%20technikai%20haszn%e1lata.txt" TARGET=_fnew>A Fórum technikai használata Vagy az itt leírtak alapján