Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Érdekes ez a visszatáplálós link. Ezek szerint az is működhet, hogy az éjszakai áramáról visszatáplálok és a nappali áramár 85%-át kapom vissza? Napelem sem kell, csak dől a pénz. Hááát...

000000000

Persze, meg az éjszakai mérő által fogyasztott villanyt is fizeted.
Csak a mérő lehet, hogy tudja miből táplálsz vissza. Ha egy fázisod van akkor nem csináltál pont semmit.
Ha külön fázison van, akkor meg durran egyet.

keri

Pénzt egy fillért sem látsz. Mindig a Bank nyer :)
Elméletileg egy visszatáplálós inverter közbeiktatásával eltehetnéd az éjszakai áramot nappalra.

De ahogy András mondja ezek digitális mérők. Valószínűleg lebuknál.

Akkor már egyszerűbb ha feldobsz egy vezetéket a villanyoszlopra ahogy a cigányok csinálják.

Vagy berakhatsz egy mágnes kapcsolót a nappali és éjszakai óra közé, hogy az éjszakairól menjen minden, amikor van. Ugyanis manapság nappal is elég gyakran bekapcsolják.

De ez mind lopás, szóval meg..nak érte.

Egyébként mocskok az elműnél. Az éjszakai áramot ki kell fizetni kollégámnak, hiába van mínuszban a nappali mérő, nem vonják le, szóval szépen lekötött mindent arról az óráról. Bár nem tudom mi a fene mehetett neki róla, mert a melegvizet napkollektorból, gázból és fatüzelésből is elő tudja állítani.

w0hgtwf3w

Itt Dunántúlon 2 fajta lehetőséged van.
A felszerelt két óra méri a fogyasztást és a visszatáplálást.
1. Magánszemélyként próbálod kihozni a különbséget 0 -ra.
2. Vállalkozóként ha "termelésed" van kifűzeti az Eo-n a mindenkori ár 80%-t. Ebből természetesen adóznod kell.
A kollégánál akinél van teljesen megbízhatóan működik. Ha van plussza az a hűtő fűtő klímával elfűti. Az alap villanyfogyasztását kitermeli (a rendszer összesen 3 milla volt), és nagyon sokat tud rásegíteni a fűtésre.
Megítélése szerint a megtérülés kb. 10 év.
A rendszert 2 éve telepítette.

jani300

Most így másodszori olvasásra  , lehet értem mit is írtál az utolsó mondatban :)

keri

http://www.youtube.com/watch?v=2D9FcjTNaEk" TARGET=_fnew>Örökmozgók

Szeretem az ilyen örökmozgó próbálkozásokat, érdekes észjárásról tanúskodnak, de az szánalmas, hogy valaki komolyan is veszi. Főleg hogy némelyik annyira nyilvánvalóan működés képtelen, de amikor nem működik, akkor sem azt a következtetést vonják le hogy a fizikai törvények pont úgy működnek ahogy kell, hanem azt hogy valamit rosszul csináltak a gépen.

Nyilvánvalóan halvány gőze nincs mitől kéne működnie és mitől nem ezeknek a gépeknek, mégis vérre menően hajtogatja hogy a fizika törvényeit át lehet hágni.

s7manbs8

Mindig azt hiszik, hogy ha másképp elrendezik, akkor hirtelen valami olyan erő lép fel, ami amúgy nem és mindjárt ott is az a szükséges kis plusz. :)

PSoft

Devecz Miklós

Ilyen motorom nekem is van!
Most már csak az energia termelő generátorhoz kellene hozzájutnom![#wow3][#wow3][#wow3]

PSoft

Dögöljön meg a hintalovam,holnap szétdöntöm a muter,meg az asszony mikróját...."összedrótozok" kettőt!:))
[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Megint feltalálták az örökmozgót.

Ha ez így működik,akkor minek a gumi a két tárcsára?
Ha működik, akkor anélkül is működik.

keri

Ok, akkor a ződek szerint mit kéne tenni?
Alapvetően az olaj és a szén égetése sem lenne túl nagy probléma ha nem vinnénk túlzásba a túlnépesedés miatt, szóval dobjunk le néhány atomot véletlen szerűen a föld felszínén, és megoldódik minden probléma.

Bicska

Nos, örömhír a zöldenergia támogatóinak. Gondoltam bevágom, mert nagy vita bontakozott ki néhány hete:  
Tehát ma azt nyilatkozta a az ország vezetése, hogy 80%-ban függeglenedni szándékozunk a következő években az orosz gáztól, ezt 50%-ban atom, 50% zöld energiával váltanánk ki... Én csöppet szkeptikus vagyok...de legyen így ;) :)

s7manbs8

Az itteni gázunkat meg másnak adjuk persze ...  bányásszák kifele ezerrel nemsoká.