Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Óóó, te! Milyen Magyar vagy?:))
Máá, te is a Hollandokat akarod gazdagítani:))
Tessék szembe széllel ………

Rabb Ferenc

Én azt tapasztaltam, hogy a szél mindig szemből fúj. És ez alól a hátszél sem kivétel [#vigyor2]

Rabb Ferenc

Csak egy óvatos kérdés: a kollégád az 3600W-os napelemes rendszerét teljes egészében saját zsebből finanszírozta? Mert akkor jól kereshet...

keri

Igen.
1,5millióban volt engedélyezéssel együtt.
Ebben a kosaras kocsi bérlése is benne van már amivel felrakták a tetőre.
7éves megtérülést számoltam neki, de a tapasztalatok alapján 5 éves megtérülésre is van esélye optimális esetben.
Támogatást nem vett igénybe mert nincs értelme.

És igen, jól keresünk :)

keri

Na ezt viszont alá tudom támasztani.
Anyám egy olyan cégben dolgozott, amelyik építeni akart szélerőművet,de a leírtak szerint nem sikerült nekik, pedig sajátpénz, saját haszon elven ment volna, mert megérte volna.

vadember

Egyet nem vesztek figyelembe az alternatív energiával kapcsolatban. Az a világ minden egyes országában úgy van, hogy az nem megújuló energiát használó erőművek le tudják fedni az ország 100% energiaszükségletét. Ez ugyebár az ami bármikor rendelkezésre áll amikor szükséges, nem függ pl. a széltől. E mellé építenek alternatív energiatermelő berendezéseket ami hogyha tud termelni, akkor a fosszilis erőművet "lejebbtekerik" addig amíg fúj a szél. Amikor eláll a szél akkor pedig tesznek még néhány lapáttal a tűzre, hogy pótolják a szelet. Mert ugyebár ez mindig termelhet amíg van szén. Tehát egy ország matematikai képlete nem úgy fest energetikai szempontból hogy X% fosszilis + X% megújuló, hanem 100% fosszilis +X% megújuló ami ha éppen van az jó, ha meg épp nincs akkor ott a  fosszilis.
Tehát ha tetszik ha nem meg kell építeni bizonyos mennyiségű erőművet. Paks mostani blokkjai ha jól tudom 2025-ig kaptak engedélyt. Az új blokkok ezt fogják pótolni. Ha nem atomerőmű mellett döntöttek volna azt az energiamennyiséget minden képpen  pótolni kell. Namármost azok sem locsolás útján nőnének ki a föld alól. Tudja itt közölünk valaki, hogy azoknak az építési , és üzemeltetési költsége mennyi lenne? Mert én ugyan nem, de szívesen látnék egy 50 éves üzemidőre vetített kimutatást.

Bicska

Az EU-s be-kifizetésekről csak annyit, hogy évente párszáz mrd. forintot fizetünk be (2013: 209 mrd.), míg az elmúlt években évi ~1000 mrd. nagyságrendű (2013: 1700 mrd.) összeget hívhattunk volna le...

s7manbs8

A Thórium reaktorok még nem működnek, meg van pár új megoldás, vagy azok humbukok ?

keri

Pár thóriumos kísérleti reaktor volt már. Most épít egy prototípust India, ami már kereskedelmi reaktorok mintapéldánya lesz.
Viszont ezek jóval drágábbak.

A kínaiak kísérleteztek a grafitlabdás reaktorokkal, ami ugyan uránnal megy, de szó szerint atombiztos, viszont saját bevallásuk szerint is csak egy érdekes kísérlet volt, de gazdasági zsákutca.

Ezen felül a fúziós reaktorok vannak, de ezek majd "30 év múlva" működnek...igaz ezt mondták 30 éve is.

z4ejygu7v

Keresek olyan gyártót,/tekercselőt/ aki a képen látható szél erőmű tekercseit legyártaná.
Szakaszos szállítással.
http://kepfeltoltes.hu/view/140121/ferritmag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

000000000

Milyen az az 1,63 mágneses vezeték????

Nekem büdös ez a kép.

z4ejygu7v

A képen "látható" /link:http://kepfeltoltes.hu/140121/2969751_4_644x461_szelgenerator /
Vitorla ponyva korlátlan számban kapható.
Borda távolság 50 cm. magasság 2,5 méter szélessége 80 cm. csatlos.laszlo@gmail.com

z4ejygu7v

keri

Mit foglalkozól vele? ha megfizeti akkor mindent a kedves megrendelőnek, nem? :)

Egyébként ha már szélgenerátort akarnék gyártani, akkor én is tárcsa generátort/motort csinálnék neodium mágnesekkel, ahhoz nem kell vasmag, és jó a hatékonysága is, ráadásul barkács módszerekkel is jót lehet építeni.