Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

bicme92us

Ha a facebookon írtad volna most kapnál tőlem egy tecciket! És egy megosztást is. Itt: egyetértek Veled!

u08fvecnz

http://tudnodkell.info/orban-itt-az-ingyen-energia/

Atom helyet ez nem lenne jobb?
Persze, hogy az lenne, de....

Nekünk kell az atom, mert mindenki a megújuló energia felé kacsingat, és mi majd rengeteg milliárdot ölünk a szennyező hulladékra, stb.
( Kb 100 000 évig )
De a mi véleményüket meg se kérdezték, így megy ez nálunk.

Rengeteg koponya van itt az országba, aki megoldaná az energia függőségünket, de az valakiknek nem jó.

http://www.youtube.com/watch?v=GpsA5j2szu8

16:10-től.
Mit is adott a Magyarság a világnak.

Rabb Ferenc

Szia! Mi a foglalkozásod? Atomenergetikai szakmérnök? Ha igen, akkor valóban meg kellet volna kérdezni Téged is! De ha nem, akkor...

Tudod, én mint dunakanyari lakos akkor akadtam ki, amikor népszavazást akartak tartani a Bős-Nagymarosi vízlépcsőről.  

Szerinted a simaszentgöröngyösi Náncsi néni biztos, hogy érdemi véleményt tud mondani ilyen ügyekben? Nem hinném. Akkor meg jobb ha meg sem kérdezzük.

s7manbs8

Az a baj, hogy nemcsak ebben nem ért a nagy tömeg hozzá, hanem sok máshoz sem, ... lehetne sorolni, legfeljebb annyit tud, hogy mit szeretne ha lenne, de hogy azt hogyan, ahhoz kéne a szaktudás és az még azokban sincs meg, akik valójában (meg)vezetnek bennünket. :)

Rabb Ferenc

Egy vezetőnek nem kell mindenhez tökéletesen értenie. Elég ha van némi rálátása a témákra.  

De azt nagyon kell tudnia, hogy kinek a véleménye alapján hozza meg a döntéseit. Na ez a művészet!

keri

Véleménye attól még lehet.
Vannak ilyen Szeles féle nagyon meggyőző álmodozók, de elég csak azt megnézni hogy Paks 2GigaWatt teljesítményű, mutasson még egy alternatív technológiát amivel ezt ki lehet váltani olcsóbban.

Vízlépcső: Ráadásul ahogy hallom, nem az ottlakók verték a nyálukat erre, sőt inkább szerették volna ha megépül.

Rabb Ferenc

Ez azért nem teljesen általános vélemény volt. A szomszédom anyósa Videgrádon lakott. A fickó tragédiaként élte volna meg, hogyha megépül. Akkor a "Kedves Mama" gyalog is át tudott volna bármikor sétálni hozzá :))

000000000

Abban igazad van, hogy rengeteg koponya van ebben az országban!

Csak az a baj, hogy mind üres!

Verd már ki a fejedből, hogy ez az ország független tudna lenni energiaügyben!

Szerinted az orosz két pusziért csinálja meg?

Szerinted a fűtőanyagot kik csinálják és mennyiért???

Szerinted nem veszünk fel hitelt az építésére???

STB, stb....

u08fvecnz

Szia!

Nem vagyok atomenergetikai szakmérnök, de azt megértem, ha elmagyarázzák magyarul, hogy mi az előnye, és a hátránya, és ha van lehetőség, hogy válasszak, akkor el tudom dönteni melyik a jobb.
Bár ezzel a többség így van.
Gondolom van autód, pedig nem vagy F1-es pilóta, se autószerelő.

" Abban igazad van, hogy rengeteg koponya van ebben az országban!  

Csak az a baj, hogy mind üres! "

Nézz utána Csefkó Pál találmányainak, amik a gyártásra várnak, hosszú tesztfázist követően.
Kinek lenne ez rossz?
Biztos nem nekünk.

" Szerinted az orosz két pusziért csinálja meg?  

Szerinted a fűtőanyagot kik csinálják és mennyiért???  

Szerinted nem veszünk fel hitelt az építésére???  

STB, stb.... "

http://www.atv.hu/videok/video-20140116-vertes-andras

" Verd már ki a fejedből, hogy ez az ország független tudna lenni energiaügyben! "

Ne legyél ennyire naiv!

000000000

Nem vagyok naív, csak ismerem a villanygyártás folyamatát!

És nem hiszek a hókuszpóknak!

etc77f5nr

Sajnos a sok magyar kiváló találmány mindaddig a háttérben marad amig másban van a pénz. Szerintem  "örüljenek", hogy azok akik a nagy üzletekben benne vannak nem ölték meg őket a találmányuk miatt. Sajnos még mindig itt tart a világ. A víz hajtású autó sem azért nem kerül sorozatgyártásba, mert gazdaságtalan, hanem az olajban még mindig nagy pénz van. Ha tehetnéd te mit tankolnál? Vizet vagy benzint? Ugye, hogy az  olajmágnásoknak nem érné meg. Az árammal is ugyanez a helyzet.

vadember

Ha megnézed ezt a videót, akkor a számodra is egyértelmű lesz, hogy felszínes tudásunkkal akarunk sokan és talán túl sokszor döntésekben részt venni, amiben pedig nagyon nem lenne szabad.
Villamosenergia iparban dolgozom ezért megfordulok sok erőműben.Dolgozunk Pakson is és a munkavégzéshez vizsgákat kell tenni. Az egyik az általános erőmű ismeret. Az ember a számok hallatán döbben csak rá, hogy ami energia ott fölszabadul az emberi ésszel szinte fölfoghatatlan.
 A Mátrai Erőműben naponta húszezer tonna lignitet égetnek el és ez Paks termelésének még a negyede sincs. Próbáld ki az ismerőseid között, hogy ők mennyit tippelnek. Eddig bárkit kérdeztem erről a közelében sem jártak a számnak. Próbáld ki Te is és meglátod, hogy kit  akarsz esetleg energiatermelésben szavaztatni. Vannak persze olyan országok ahol az alternatív energia felhasználása valódi alternatíva egy bizonyos százalékig. Nálunk ahol nincs állandó szél mint a hollandoknál ez mindig is csak szükséges rossz marad. Azt szerinted hány ember tudja Magyarországon, hogy a villamos hálózatunk kb. 300 MW alternatív energia befogadására alkalmas? A hőerőműveknek van egy minimuma amennyire le lehet szabályozni. Ez alatt le kell állítani. Ha eláll a szél és kell az energia a hálózatba akkor 24 óra mire újra indul. Hány alkalom után gondolná meg magát az alternatívos szavazó amikor azt hallaná, hogy bocs de nem fúj a szél .
Itt a link az energia függőségünkről és az alternatív energia felhasználásának a mesén túli lehetőségeiről.
http://www.youtube.com/watch?v=LCcn95mVehM" TARGET=_fnew>Hetesi Zsolt

keri

Mondjuk TesztElek a geotermikus erőművet mondta, nem a szélenergiát. Az meg azért elég stabil napi szinten.

Én vagyok a nagy alternatív energia rajongó, de ha visszaolvasol, én is írtam, hogy jelenleg nem váltható ki a hagyományos erőmű, és főleg jónak tartom Paksot, én egy ésszerű okos döntésnek tartom a bővítését.

etc77f5nr

A bővítés jó dolog, csak az nem szimpatikus senkinek, hogy nem a magyar állam fizet, hanem az oroszok, aztán majd azt tesznek velünk amit akarnak. Azt nem értem a villamos energiát is minek exportáljuk, miért nem használjuk fel. Helyette importálunk villamos energiát, és ez valakinek nagyon jó. Csak nem annak aki a villanyszámlát a kezében tartva köpköd, hogy megint ennyi meg ennyi. Magyarország szinte minden szempontból teljesen önellátó ország lehetne, mivel a természeti adottságok adottak. Egyedül talán olaj nincs.

hyuekyh7a

Ja csak annyi a különbség ,hogy az oroszok szerényebben számolják a kamatot , és nem kell nekik ezer szeres kamat mint a hírhedt uniónak!