Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Az a baj egyébként, hogy az ilyen dilletáns okostojások miatt terjed a Tesla féle vízautó mítosza :D

Múltkor a Discoveryn hallottam egy ordas nagy ostobaságot.
Sűrített levegős autóról volt szó. Ott áradozott hogy ez csak levegővel megy és milyen tiszta meg ilyesmi (eddig rendben is van ha nem nézzük hogy villany kell a felpumpáláshoz), aztán a végén levezette, hogy mivel levegővel megy, ezért levegővel hajthat egy kompresszort ami meghajtja a motort...ÁÁááááááááááááá na itt fejeltem le a TV-t a sok ostoba miatt.

keri

Ez sem sokat mondott.
de a 6-8*-os "teljesítmény" az 7-9dB-s antenna nyereségnek felel meg, azért nem olyan nagy szám. Ennyit egy sima összegzett lapdipollal ki lehet hozni egyszerűen NYÁK-ból maratva.

Érzésem szerint itt is inkább arról szól a hír, hogy erre a MIMO féle reflexióhasznosításra találtak ki valami hatékonyabb karakterisztikájú antennát, de amúgy az eddigi antenna elvek alapján.

2vkx6unz

Arról nem is beszélve, hogy 100mW EIRP van megengedve a 2,4 GHz ISM sávban azaz tilos mindenféle antennacsere az adó oldalon ha ezt a teljesítményszintet meghaladja az adó. Azaz ha nagyobb az antenna nyeresége akkor csökkenteni kell az adó teljesítményét. Persze vevő oldalon lehet hsználni nagyobb nyereségű antennát.

keri

Ahhoz képest nekem a Cisco routeremen 250mW-ig fel lehet nyomni a teljesítményt okosított szoftverrel :D persze ez már nem egészséges neki, de amikor a szomszédnak valami rossz routere kiütött mindent felnyomtam 150mW-ig aztán most ugrálj kicsi csíra :)

keri

000000000

Milyen szépen mutatna egy ilyen nálunk is valahol az ország közepén!

Mekkora energia nagyhatalom lehetnénk.

w0hgtwf3w

Idézet a cikkből:

"Az energia naperőművekben való előállítása még mindig jelentősen drágább a hagyományos, szénalapú energiatermelésnél. Széntüzelésű erőművekkel egy kilowattórányi energia 100 dollárba kerül, ugyanez az ár naperőművek esetében 261 dollárt tesz ki az energiaügyi minisztérium 2011-es adatai szerint."

Ha 1 Kwh energia 100 dollárba kerülne hát bizony nem sok ember használna elektromos áramot.
Ezeket a híreket általában bulvárlapok újságírói írják teljes szakmai hozzánemértéssel.
Sajnos a mai sajtó itt tart. szinte nincs olyan sajtóorgánum (beleértve még a szakmai oldalakat is) melyeknek el lehet hinni azt amit leírnak.

http://www.eon.hu/eon.php?id=1,2,5,9" TARGET=_fnew>kilowattórányi energia

000000000

Éppen én is azt akartam írni, hogy parasztvakítás, meg nagyüzemi pénzlenyúlás az egész.

De nincsen gond, mert a baromságra iszonyat a kereslet.
Tíz közül kilenc (és nem csak fogorvos), nem képes gondolkodni.

Amit elé öntenek a médiából, azt két pofára habzsolja.

w0hgtwf3w

Sajnos sokszor itt a fórumon is ez történik.
Valaki mond valamit aztán mindenki .. ....  

Rabb Ferenc

Valóban szépen mutatna.  

A beruházási költsége a tervezett Paks2-nek a hetede. Teljesítménye a negyede. De éjjel még a korlátlan lehetőségek országában is csak mérsékelten süt a Nap, tehát nyolcada. A energia előállításának költsége pedig több mint a két és félszerese a szénerőművekének. (a számok rosszak, de az arányok jók !!!)

A negyedik blokk megépítését a sötétzöldek akadályozták meg, mert ott laknak a sivatagi teknősök...  

Ja, és nézz fel az égre, milyen szép szürke.

De tényleg jól nézne ki

s7manbs8

Szerintem MWh akart írni, úgy reális lesz talán. Csak a mértékegységet nézte el talán.

s7manbs8

De hiába több sokkal nem lesz ám majd miből csinálni nem is olyan sokára. Jó, minket nem érdekel, akkor már nem itt fogunk fórumozni ...

Rabb Ferenc

Nem elnézte, hanem nem ismerte! Ezért nem is merte leírni. De valóban kb 100$/MWh

000000000

Pont azért mondom, hogy milyen szép lenne.
Lenne sok szép tükör, amiben nézhetnénk magunkat, ha nem süt a nap.
Meg a jégeső is milyen szépen mutatna a tükrökön.

Csak amikor a környezettudatos sötétek előhozakodnak ilyen hírekkel, kinyílik a bicska a zsebemben!
Csak a számokat látják, a működéséről meg fingjuk sincs.
De szépen hangzik, mert szembe megy mindenkivel.