Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Ahogy neked sincs fogalmad róla :)

Hőtároló közeget szoktak használni ezeknél, így viszonylag független a napsütés hirtelen változásaitól a teljesítmény leadás.
A tükrök meg jól bírják a jégesőt, mivel befordítják függőlegesbe ha ilyen kockázat van.

000000000

Úgy érzed, hogy nélküled a fene nem jött volna rá?
Szerintem, én nem ezt írtam.

000000000

Rögtön a gyapotföldek mellett...az is volt már arrafelé.[#nyes][#nyes][#nyes]

s7manbs8

Egyébként meg teljesen mindegy hogy ha elfogyik majd a fosszilis energia, mert a trópusokon akkor is meleg marad, csak lejjebb kell költözni. Meg hét nem köll ilyen sok ember és kész.

w0hgtwf3w

000000000

Azért a sivatagot és a mérsékelt égövet ne keverjük.  
De tényleg szépen mutatna, mondjuk a merci gyár mellett.
Van elég nagy terület még ott.

jani300

keri

Ez igaz. Ahhoz még nem elég olcsó ez, hogy hozzánk megérje telepíteni, de Spanyoloknál van már ilyen, meg Afrikába akar telepíteni ilyeneket az EU.
Nálunk a kisebb napelem rendszerek szintjén éri meg. Magyarország napsütés terén jobban áll mint Németország, aztán mégis náluk van minden teli napelemekkel, de nem csak a Németek hanem a Csehek és Osztrákoknál is.

KBalázs

s7manbs8

Azoknál nem azért van, mert jobban megérné, hanem mert jobban állnak anyagilag szerintem, ebből is látszik, hogy "jól teljesítünk".

000000000

Azért a hálózatnak is sokkal jobb a sok rosszabbnál rosszabb inverter, mint a generátor!
Kötélen kell vezetni lassan 10ampert is.

De legalább nem jegesednek a vezetékek.