Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Akkor a csevegőből ide... Hőszívattyúk...

A legegyszerűbb ami pl. egy medence fűtésre ok. Egy fázisról pl. éjszakai árammal... a medence úgyis egy nagy hőtároló (nyáron)

http://www.ebay.de/itm/WARMEPUMPE-THP-60-XHP-60-GFK-SCHWIMMBECKEN-POOLHEIZUNG-BRILIX-5-0KW-20m3-/221138717677?pt=Pool_Zubeh%C3%B6r&hash=item337ce50bed" TARGET=_fnew>WÄRMEPUMPE THP 60 XHP 60 GFK SCHWIMMBECKEN POOLHEIZUNG BRILIX 5,0KW

http://img813.imageshack.us/img813/7841/pompaciehpsareh.jpg" border=0>

Szállítással Magyarországra: 800 Euro.

Fűtés levegő-víz rendszerrel:

http://www.ebay.de/itm/Gondzik-Luft-Wasser-Warmepumpe-Luftwarmepumpe-16-KW-Neuware-Meeting-MD40D-/370684855364?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item564e8a0444" TARGET=_fnew>Luft Wasser Wärmepumpe Luftwärmepumpe 16 KW

http://i.ebayimg.com/t/Gondzik-Luft-Wasser-Waermepumpe-Luftwaermepumpe-16-KW-Neuware-Meeting-MD40D-/00/$%28KGrHqMOKn!E4Qp6wpKoBOHn1IOZog~~0_35.JPG" border=0>

Szállítással Magyarországra: 1928 Euro.

Víz-víz rendszerű:

http://www.ebay.de/itm/Wasser-Wasser-Warmepumpe-Sole-Solewarmepumpe-12-KW-Neu-Neuware-Meeting-/261137138315?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3cccfc828b" TARGET=_fnew>Wasser Wasser Wärmepumpe Sole Solewärmepumpe 12 KW

http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/261103300585_1_0_1.jpg" border=0>

Szállítással Magyarországra: 1786 Euro.

A leadott teljesítményeket adják meg... kb. 1K-ból 3-5KW energiát tudnak...(COP szám - hőmérséklet függő)
Durván 1M3 gáz = 10Kw. 1KW vezérelt áram 30Ft (januártól 27Ft) ... Lehet számolni...

Mivel ezek megújuló energiát használnak lehet kérni az egész ország területén Geo vagy H tarifát ami azonos árban van az éjszaki árammal de folyamatosan van a fűtési szezonban. (Okt 15-től)

... Érdemes megnézni a hazai árakat... Ha márkás akkor 4X pénz ha "kínai" akkor csak 2X pénz...

Németországban több száz ezer hőszivattyú megy már...

000000000

Ezzel nálunk csak egy baj van, hogy valakik ebből is meg akarnak gazdagodni.
Vagy csak akkor kapsz rá olcsóbb villanyt, ha meghatározott, itthoni papirokkal rendelkező berendezést vásárolsz jó pénzért.
Lásd: inverteres visszatáplálás napelemből.

bmejdz9nu

A papírok elintézhetőek :)  
Ha nem akkor azt szokták csinálni, hogy egy 1000-2000 literes melegvizes puffer tartályt melegítenek fel.. a vezérelttel és/vagy a padlófűtés is egy nagy tömeg azaz hőtároló.
A baj ekkor, hogy 2X teljesítményű hőszívattyú kell...

De állítólag már elég rugalmasak az áramszolgáltatók a berendezések megfelelőségével.. ami jó a németeknek az már lassan jó itt keleten is :)
Mint napcella inverter mint hőszivattyú...

Vagy "bérelsz egyet" amíg megnézik :) Ha nincs "elvtárs" az ismerőseid között :)

Béni

A geotermikus energia ilyen rendszerű felhasználásának van egy hihetetlenül nagy előnye. Márpedig az, hogyha elterjed, akkor csak szolgáltatón keresztül lehet iható vízhez jutni, mivel a civil technológia számára elérhető mélységekben a szennyezés azt ihatatlanná teszi. (Nem 5-10 évre, hanem évszázadokra.)
A 70-es években még az Alföld nagy részén fogyasztható volt ez első vízadó réteg vize. Ma már ez sehol sem igaz. Többnyire az értelmetlen műtrágyázás tette tönkre. Az alsóbb rétegeket az öntözés céljából fúrt kutak rétegáttörései szennyezik folyamatosan.
Jelenleg (helytől függően) 60 és 200 méter közötti a fogyasztható víz határa.
Mivel a folyamat bizonyos érdekkörök szándékainak megvalósulását segíti, így még anyagi támogatást is lehet kapni a helyzet további rontására.
(Erről nem sok "tudományos értekezést" lehet találni.)

2vkx6unz

Azért itthon is van mondjuk levegő- víz hőcserélőből Panasonic ami ugyan ~1,2MHUF a hűtő-fűtő, de van szerviz, jó a támogatás és 2x az ár a E-bayeshez képest. Arról nem is beszélve, hogy elég kevés infó van a linkelt készülékről.

000000000

Az biztos, hogy két három réteg összefúrása sokat javít a vízminőségen!
Főleg a jó kis PVC csöves kutak, amit egy fél nap alatt lefúrnak magy hozzáértéssel és szaktudással, különleges szerszámokkal és anyagokkal. Mármint a hirdetések szerint.

000000000

Majd, ha kijön hozzá a mezei hűtőgépszerellő és elkezdi töltögetni gázzal, akkor lehet akármilyen panaszkodik vagy akármi.
Majd az renbe teszi a lelki világát.

Béni

Ahhoz képest, amit a talajjal művel az emberiség, a CO2 és SO2 kibocsátás lóf@sz.

keri

Enyém -15 ig megy.
Más kérdés hogy 0 fok alatt már nem érdemes használni.

keri

Nagyon köszönöm!
Én tervezem, pont ezért mert gáz-kazán-kémény és ugyan ott vagyok árban.

Magyarországon, tényleg borzalmas árak vannak.
Lehet hogy passzív ház ablakért is érdemes kimenni egy jó nagy utánfutóval?

ncw4w5nca

Azt kell mondanom, hogy tévedsz! Lassan már a szolgáltatóktól sem tudsz iható vizet venni! Ennek ellenére én mégis a geotermikus fűtést ésszerű megoldásnak tartom. Gazdaságosan üzemeltetni csak a zárt rendszert lehet (talaj kollektor, talajszonda). Ezeket kis mélységben vannak telepítve, és semmi nem jut a talajba belőlük. A nyílt rendszereket nem lehet gazdaságosan üzemeltetni, ezért nem is fognak elterjedni.  A szakszerűtlen záró réteg áttörések egyre jobban szaporodnak, és egyre mélyebbre hatolnak, ahogy a felső rétegekben csökken a kinyerhető víz! Ezt a folyamatot a hazai nyomor nagymértékben gerjeszti! Korgó gyomorral nem igazán morfondírozik az ember a világ nagy dolgain, persze tele hassal könnyű okosnak lenni! Ezenkívül, én környezetkímélő műtrágyázásról még nem hallottam , ésszerű alkalmazás mellett is komoly mennyiség a talajvízbe mosódik! Talán ilyen fórumon érdemesebb volna kardot csörgetni, vagy az életszínvonal növeléséért síkra szállni, akkor még talán én is felállnék a gép elől, és csatasorba állnék:))

Béni

:)
Érdekes dolog ez az "életszínvonal".
Olyan készletekből élünk jól, ami nem a sajátunk. Loptuk és lopjuk folyamatosan. De nincs aki rendszeresen a fejünkre koppintana. Majd az utódaink szenvedik meg.
De ez kit érdekel ... ?

ncw4w5nca

Béni

Mindannyian azt tesszük. Ki többet, ki kevesebbet.

ncw4w5nca

Már az előbb is mondtam, hogy ne tegyétek!! hidd el nem lesz jó vége[#ejnye1]