Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Zozi

Azért nekem ez a leírás elég összekapottnak tűnik. Elkezdtem olvasni és valahogy rögtön csak az elírások maradtak meg belőle. A helyesírási nem fontos, bár a forrasztás szót illene jól írni ha már Kandó... de mikor ott képeken mutatja a sok multiméteres mérést és simán egy tizedessel mást ír mint a műszer mutat...  

ANTAL GÁBOR

Elolvastam ezt a SZER es dolgot. A  feltaláló  2003 ban felfedezi. 2006 ban bemutatja , de a diákoknak nem ad belőle hogy hiteles mérést csinálhassanak. Mostanra meg eltűnik a süllyesztőben ( Cégfelszámolás ! )  Gondolom sikerült néhány pályázati pénzt is besöpörni. Nekem ez egy magyar forgatókönyv  ( tavaly mentem nyugdijba és korábban a Miskolci egyetemen dolgoztam , tapasztaltam néhány hasonló esetet oda is jöttek a lázasszemű feltalálók, de a prof jó szimattal mindíg  visszautasította őket , aztán két év múlva meg jöttek a hírek.... )

ncw4w5nca

Nem elég figyelmesen olvastad, ugyan is két eszközről van szó! Az egyiket megkapták a diákok, tesztelték, és ki is értékelték (SER.)! A másikkal kapcsolatban nem tudtak megegyezésre jutni(set)! A jó szimatú profról meg csak annyit, nekem is volt ilyen jó szimatú főnököm, csak akkor támogatott volna ha bevesszük a buliba! Fele fele, szerinte Így korrekt!  
[#mf3]

ncw4w5nca

Nézd meg az előzményeket! Válaszoltam a 2269-es üzenetre [#smile]

ncw4w5nca

Szerintem nincs köze az élírásoknak az eszköz minőségéhez! Ha nem a hibákra koncentráltál volna, akkor láthatnád hogy nem az eszköz készítője írta! Azonfelül én gyerekként diszlexiás volta, és a mai napig nem tanultam meg helyesen írni! Na bumm, azonfelül sok minden mást megtanultam[#vigyor2]

keri

Nézd, elolvastam. Csak a te kedvedért.
Tetszik a lelkesedésed, és nem akarom letörni, de a realitásoktól nem akarok (teljesen) elszakadni.

Semmi konkrétum nincs benne, természetesen a valós peltier elem mérésén kívül.

De lehet hogy én voltam figyelmetlen. Te tudsz válaszolni arra a kérésre hogy pontosan mi az a SZER?
Valami félvezetős peltier effektussal működő thermogenerátor, ami nagyon jó hatásfokú, de nem létezik, nem vásárolható, nem mérhető és nem is látható, és a szerkezetét sem ismerjük még felületesen sem, mert az az egy szem ábra inkább csak parasztvakítás.

Én ezért nem hiszek benne.

De abban hiszek és remélem, hogy előbb utóbb lesz ilyen képességű eszköz, mert nagyszerű lenne kiváltani a mozgó gépeket.

Addig meg nekem az az érzésem, hogy kilóra kellet a srácoknak dolgozatot írni, és ezzel pótolták ki.

Egyébként a sima kettősfém thermoelemnél nincs gond a hőszigeteléssel, mivel a két átmenetet tetszőleges távolságban helyezheted el. Feltételezem félvezetős átmeneteknél is megoldható ez, de ennek ellenére az ismert átmenetek nem hatékonyak.

ncw4w5nca

Még annyit, nem a feltaláló alapította céget,és a cég a körbetartozások végett ment csődbe. Legalább is a neten fellelhető infóbol ez derült ki[#smile]

keri

Te sem voltál elég figyelmes, mert Antal Gábor nem kötött bele a helyesírásba :) Az Zozi volt.

Zozi

Igen nekem nem tetszett, nagyon hasonlít a vizsgaidőszak előtt összecsapott beadandókra, de lehet magamból indulok csak ki.

ncw4w5nca

ncw4w5nca

Hálásan köszönöm, hogy az én kedvemére, a bokros teendőid mellett, időt szakítottál rá[#worship]
A SZER szerintem szilárdtest elektronikai rendszer, de lehet akármi más is[#lookaround]

Én senkit nem akarok semmiről meggyőzni, csak azt ecseteltem hogy szerintem működhet. Jó alaposan körbejártam a témát, és úgy találtam hogy megvalósítható! Ha nekilátok a megvalósításhoz, ígérem senkitől sem kérek, sem anyagi, sem erkölcsi támogatást.[#smile]

keri

bmejdz9nu

Nem CNC... de tudom, hogy az új műszaki megoldásokra itt mindenki harap:) No és takarékos ember... Már mindenki ledekkel világít :)

Van valakinek hőszivattyús fűtési rendszere? Levegő/víz vagy víz/víz.

A német Ebay-on olyan szemtelenül olcsón adják már őket, hogy... Ha gondoljátok linkelem őket...
Végül is H vagy Geo tarifával fele pénzért lehet fűteni a házat a gázhoz képest... és nincs kémény adó sem :)

w987wzmm

Érdekes lehet a dolog. Érdekelnek egy pár link. Van ötletem nekem is. Inverteres klímával fűtöttem már. Egész jó volt, csak nagy hidegben, már nem szabad használni. A motor kenése válik kritikussá. Szokták téliesíteni a klímákat, de az sem megy -10-ben.