Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

klaviokft

Csatoltam képet az állórészről, ki van öntve, nem lesz könnyú áttekercselni. Amennyiben kéred ezt a hibásat neked adom.

4ybj8h3c8

Értem. Tehát ha valakit felhívok motorvásárlással, csicseri titkárnő közli, hogy éppen ebédel, de amint visszaér visszahív, akkor az azért nem történt meg azon a másfél órán belül, mert hónapokkal, évekkel később meghalt?
Ismered a mondást, ha csendben maradtál volna...

klaviokft

Kedves Lazi forumtárs illetve többiek! Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy az elhunyt testvéremről szóló ilyen jellegű eszmecserét zárjuk le. Lazi, amennyiben mindenképpen ostorozni kívánsz valakit a Klavió Kft--bők akkor  azt nekem címezd közvetlenül! Láthatóvá tettem a nevem és elérhetőségem, hogy pontosabban meg tudj címezni, de a családomat kérlek hagyd ki ebből a fröcsögő vitából.

4ybj8h3c8

Kértél általánosságban, válaszoltam, belémkötöttek, válaszoltam.

De ettől függetlenül igazad van, én kérek elnézést, hogy a haláleset ismerete nélkül le mertem írni a valóságot ami velem történt.

frob

Hidd el dévaványán megoldják, tegyetek egy próbát, amit kaptok lényegesen jobb lesz mint amit a kínai csinált!

pl simán megcsinálnak porszívó motor tekercselést is, a forgórészt!!
mert az ipari porszívókba ingen drága a motor, 40-50e is, de 5-6 e ért megoldják úgy hogy még kommutátort is cserélnek rajta :)

Az árakat minden tekercselésre külön adnak, persze van olyan amire azonnal tudják a választ.

Csuhás

Azért a kiöntés nem akadály, hiszen manapság szinte minden motor tekercselés impregnálva ( kiöntve ) készül. Nekem amikor öreg motort megtekerték arról le volt égve kívül is a festék, szóval alighanem kemencében szabadultak meg a műgyantától.

000000000

A tekercsfejet egy elegáns mozdulattal egy pneumatikus kézi vésővel lekapja (max 10 másodperc / oldal) aztán meg felgyújtják a francba az egészet.  
Nesze neked kemence ! [#nevetes1]

svejk

Disznópörkölővel dolgoznak.

svejk

Valóban jó cég a dévaványai, -bár csesztek már el nekünk tekercselést-, de valószínű nem vállalják, mert nagyon nagy a furat l/d viszonya, nem férnek el benne matatni.
De egy telefont azért persze megér.

frob

Nekem is csesztek el 5kW os motort, amit amcsi szabványról kellett itthonira tekerni, mondták hogy vagy 5x tekerték át, de végül jó lett, azóta sincs vele gond!

szerintem a porszívó motor forgórészénél nem igazán van rosszabb valami... persze majd az érte jövő ügynök megmondja, vagy elviszi és miden költség nélkül vissza is hozza ha épp nem tudnak vele mit kezdeni...

000000000

Köszönöm kedves vagy sajnos nekem  is ilyen állapotú van futok vele egy kanyart mit mennyiért lehet kezdeni vele.

Mechanikus55

Sziasztok
Nincs véletlenül valakinek egy méretezett rajza marotengelyrol és hozzá tartozó házról? ER11 vagy ER16 befogot szerkezetének rá. Milyen motorral érdemes hajtani ezeket? Én csak fához használnám így kellene a nagy fordulatszám.
Koszonom szépen előre is.
Udv
Mechanikus55

gaben

Szia,

pár éve ezt mentettem valahonnan, talán Pinterest.
Remélem látsz belőle valamit a méretekről.

Mechanikus55

Köszönöm szépen
Nem sok méret van rajta de kiindulasnak tökéletes.
Még egyszer köszönöm

svejk

Tízenpárezer felett már elég nagy kihívás a csapágyazás, és nem is olcsó ha tutit akar az ember.
Jól gondold át nem érdemes-e inkább venni egy kínai nem leggagyibbat komplett.