Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

frob

Gravírozás
Valaki megtudná mondani miként keressek olyan eszközre és hazánkban hol kapható esetleg, rugós gravír fej cnc hez.
Az lenne a lényeg hogy ügye a főorsó helyére berakom, és csak karcolja az anyagot, de mivel eléggé egyenetlen a lemez, ezért jó lenne ha jövetné a felületet.
Láttam már ilyet, tehát tuti van, csak mi a becses neve.

Előre is  köszi!

R.

Motoros

frob

Szia
Igen!
Kár hogy az er 11 es szárba nem megy bele a 8 as átmérő...

Na majd okoskodom lehet rendelek egyet...

Motoros

Van 6 mm-es is csak nincsen kirakva.[#wink]

frob

Rafináltak tetszik lenni :)
ment a pü ...

sanyi84

Keményfém fúró próba átm 3,3 mm. Anyag :st52 , Fordulat: 8600 , előtolás 1300 mm/perc , stratégia: 0.3 mm enként kiemel.A fúró 8 furat után is "új" , semmi sérülés vagy kopás nyom nincs.

MoparMan

jól sikerült videó. nincs villany a műhelyedben? :D

sanyi84

Nincs, közben tekerem a biciklit arról megy a gép. Még sokalltam is a fényt anno mikor a világítást újítottam fel. Viccet félretéve ez a felvétel rossz, de a számolás helyes. Ennyivel kell küldeni az adott fúrót. A munkahelyen egy újraköszörült "M6" menet előtti fél évig bírta a katalógus adatai szerint hajtva, pár ezer furatot csinált addig.

noctiluxx

Urak!

Valaki használ ilyen gyalázatot?:
http://www.usovo.de/shop/Milling-spindles-accessories/Adapter-tool-changer/China-spindle-Toolchanger/Toolchangersystem-China-Spindle-expected-to-be-available-from-August-2017-after-adjustment::634.html

Minden létező módon rossz.. 5-8 századot lóg, az alsó tömítés egy hét alatt megadta magát (úgy, hogy még meg sem pörgettem)
Bejárattam a csapágyakat, de melegszik stbstb. Elég sok időt elbaxtam vele, legszívesebben falhoz csapnám, de használni szeretném.[#falbav] Mit csináljak vele? Tömítést már vágtam bele (rézből martam szerszámot hozzá), a csapágyakat kicserélem...

noctiluxx

Urak!

Valaki használ ilyen gyalázatot?:
Link  legszívesebben falhoz csapnám, de használni szeretném. Mit csináljak vele? Tömítést már vágtam bele (rézből martam szerszámot hozzá), a csapágyakat kicserélem...

noctiluxx

Minden létező módon rossz.. 5-8 századot lóg, az alsó tömítés egy hét alatt megadta magát (úgy, hogy még meg sem pörgettem)

sanyi84

6 hó jótállás van rá. Küld vissza! Mond el mi volt, hátha... Picit fenyegetőzz hogy külföldi oldalakon hirdeted mennyire förtelem.

Vegyél alapból egybe építettet. A mostani marómotort add el aztán hátha állja egy alapból cserélősre tervezett árát.

000000000

Üdv emberek, valakinek van tapasztalata GDZ spindle kínai főorsó motor újra tekercselésével kapcsolatban?

klaviokft

Ismereteim szerint csak komplett tekercs cserélhető benne.Léghűtésesben már cseréltem.

000000000

és hol lehet beszerezni egy komplet tekercset?