Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Így rágta le a #5653 hozzászólásban említett megoldás a 40-es anyagot
Ez ahogy kijött a gép alól úgy látható, csak meg lett törölgetve a kenőanyagtól.  
Nem tükör felület, meg kicsit sorjás, de sokan már az ilyennek is örülnének :)  

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/iz%e9/DSCN0246.JPG" border=0>

a5p8dazn7

Kelemen Tibor

Üdvözletem  
Volna egy nagy kérdésem, maró motornak szeretnék megvásárolni egy Makita 3709 élmarót.
A kérdésem az volna hogy milyen patront lehet belefogni, mert gyári állapotban csak egy szorító gyűrű van a géphez csomagolva. Esetleg kompatíbilis az ER11-es patronnal?

wcmwugefi

Grat Pál!  

Ez szép. És kreatív... :)

w0hgtwf3w

Szia !
Van ilyen maróm, csak 6mm-es szár fogható bele.
Nem kompatibilis a ER11-el.
(Kimentem a műhelybe megnézni)

Üdv
Karcsi

PSoft

Szia!

Az http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Gravirgep/IMG_0342.JPG" TARGET=_fnew>első gravírgépemen,egy Makita lyukköszörűt/egyenes köszörűt használtam marómotornak.
Megrendelésre,beszerezte a kereskedő hozzá az egész méretű "patronokat",amit kértem,a gyári,talán hatos? méretű mellé.
Ez sem volt kompatibilis az ER11-el.

frkdv6dyr

Nekem még most is van egy ilyenem a polcon, és az is hatos. A nyolcas eleve nem fér bele mint patron, az szinte csak egy vékony gyűrű lenne. Viszont nem biztos, hogy egy ER szár nem fabrikálható bele, mivel a csőr rész az külön van a motor egy szabványos flex motor.

PSoft

Igen,ezen az ER11-es szár "belefabrikáláson" én is gondolkodtam akkor.
Már csak azért is,mert szét kellett szednem a "nullkilométeres" Makitát.

Voltak tengely irányú hézagolási gondjai.
Akkor,az üzletben fellelhető összes darabot "megvizsgáltam",mindegyiknek voltak ilyen irányú hiányosságai.
Amivel persze az eredeti alkalmazásban még elmegy,semmi gond vele.
Hisz,nem olyan célra gyártódtak ezek,mint amire én akartam használni.

Hogy végül is miért nem lett bele ER11-es szár?
Mert,épp nem volt a háznál.:)
Meg...akkor már megrendeltem hozzá a Makita patronokat.

A hézagolás után,sokáig használtam marómotornak a mutatott kis gépen.
Szerintem,mindamellet,hogy nem ilyen célra gyártották,a korrekció után nálam jól vizsgázott.

Kelemen Tibor

Hát akkor lehet beruházok egyre, bár az ára elég borsos, még mgpróbálok kutatni a neten jobb megoldásért.

kua93zk4w

Szisztok!
Valaki tudja hol lehet kress marómotort tekercseltetni, egyáltalán érdemes?

ra8nsmk6w

Ha az állórész tekercse-i égtek meg akkor azt érdemes megcsináltatni. A forgórésznél szerintem nem. Ahol háztartási gépeket, fűnyirókat tekercselnek ott próbálkozz!

kua93zk4w

Forgórész, próbálkoztam azt mondták 7000ft vagy jó vagy nem de garancia nincs.Így nem próbálkoztam.

svejk

http://www.winding.hu/?id=7" TARGET=_fnew>Dévaványai tekercselő műhely.

Nagyon korrekt árak, precíz munka.
Az egész országban van ingyenes futáremberük.
Akár egy kisvárosban is meg lehet velük beszélni a találkozót, általában heti egy kanyart csinálnak. Mondjuk hétfőn elviszi, következő hétfőn megkapod készen és a futárnál fizetsz.

Engem egy jó ismerős tekercselő elhajtott egy komolyabb forgórésszel, mondván, hogy 40 szegmenses kommutátort nem tud beszerezni abban az átmérőben. (a kommutátor szénné volt égve és hiányzott is belőle.

A dévaványaiak 30 plusz áfáért megcsinálták a kommutátorcserét és teljes újratekercselést centrírozást. (1,2 kW-os 2500-as fordulatú komoly forgórész)

Szénkefét is tudnak adni, vagy bármilyet beszerezni. Az utóbbi esetben kérnek egy mintát, -ami lehet egy csutak is- ,hogy az anyagminőséget meg tudják állapítani.

u3xrz0cut

[#worship]Köszi! Végre lesz egy normális tekercselőm.

vjanos

Egy leégett 2,2kW motort vajon mennyiért lehet eladni? Mert 15800-at nem szánnék rá :(