Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Ahogy ígértem, mikor a szükség törvényt bont :)  
Ismerős mikor meglátta csak annyit mondott: ba..meg te egy állat vagy ! :)  

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/F%f5ors%f3/DSCN0244.JPG" border=0>

PSoft

Minek ez a flancos technika?[#nemtudom]

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Aluprofil_darabol%e1s/" TARGET=_fnew>Működik ez sokkal olcsóbban is!:)))
[#nevetes1]

000000000

Erre azt lehetne mondani mint az öreg székely a bobozos sörös viccben: már akinek nincs bicskája ! :D

000000000

Mellesleg ezt nem azért a fogpiszkáló 40x40-es alu profilért csináltam, hanem, hogy a 10 kilós hűtőbordákat összeaprítsam méretre.
Azt már nem érné át a te megoldásod.  
Ezért kellet a 360-as keményfém betétes tárcsa, különben 40-es anyagra van kisebb.
Ha már fel volt téve gondoltam leaprítom a gránit főzőpult alá is az alu merevítőket.
Igaz semmi nem látszik majd belőle, de nem volt kedvem zártszelvényt vagdosni és hegesztgetni. :)  

4umhue7vh

Mit kell itt mézni? Mindent mormálisnak látok.:))

Kétszeres áttétel lesz rajta, nem tudok a főorsóról semmit, nem tudom milyen csapágyak vanak benne, szétszedni csak akkor szeretném ha muszáj, mert nem egyszerű, 6-7000RPM-et remélem bírni fogja. Szeretnék vele 40mm-es homlokmaróval alut kapirgálni, ja meg pozícionálva menetet marni, bár erről nem sokat tudok. Ez utobbi lenne az első munkája, egy 1000x800x30mm-es gyalult vaslap az asztalom, erre csinálok 8mm-es lézervágott lemezekből T-hornyot, kb 160 db csavat fogná, jó lenne ha nem kézzel kellene belevágni a menetet. Remélem nem gondolok túl nagy hülyeségeket. Kisseb marókhoz, gravírtűkhöz,majd kerítek valamit.

PSoft

Te nyertél!

Nekem még(eddig)nem kellett tonnás alutömböket darabolnom.:(((
Csak ilyen xar fogpiszkálókat.

000000000

Ez a felállással 63mm-es betétes homlokmaróval 20-as certal élébe simán veszek 5mm-es fogást.
Tehát neked az 1.2kW-os motorral kutya kötelessége legalább így megkapirgálni az anyagot ! (már ha a gépváz elbírja.)  
Mellesleg a menet maráshoz nem kell pozicionált főorsó. [#papakacsint]
Ott a magméretre előmart vagy fúrt furatba bemegy a maró majd tesz egy spirálisan lefelé egy kört a menetemelkedés méretével.
Ha nem olyan a maró menetemelkedése mint amit a Z tengely lefelé halad akkor lesz belőle gyászmenet.

robroy007

Ha kap vizet rendesen nem lesz vele bajod miután elindult!
Én pénteken próéáltam volna a hátsó záró elemet levenni róla, hogy a lis kínai baromságait javítsam, de feladták a leckét így hagytam  

A záró elemet 4 imbusz csavar fogja ami oldható, de a tömítéshez ragasztót használt telibe így a furatokba is került csumiz, na ez öli meg az áramlást meg a 4mm-es furat !
Célszerű egyből nem 8-as hanem 10-12mm-re bővíteni a csöveketet amint csak lehet és gépen kívül akar fél collosra  

Áramlás figyelő illik bele és hőfokkapcsoló ha baj lenne  

Amit szét sikerült szedni részben abba bakelit kosaras csapágy volt hátul és kibirta szárazon mire sikerült észre venni a bajt!

000000000

Nekem sincsenek tonnás alu tömbjeim, csak ilyen pici 20 kilósak.
Ezeket elég macera összedarabolgatni házilag.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/iz%e9/Alu.JPG" border=0>

Kristály Árpád

Halihó Pál!
Te nem vagy piskóta!
Először csak néztem ki magamból...mire rájöttem mit látok...A gyártó minimum tö...bökné magát.
Most úgy jártam, mint amikor Varsa fa szallag fűrésszel vágott alut...elmentem és megnéztem...olyan felületet azóta sem láttam, mint az üveg.
Gratula!

Apropó...én pillanatnyilag örülök, hogy egyben van az Optimumom...
[#falbav][#wow1][#integet2][#worship][#worship][#worship][#wave]

Ha valakinek van előtóló motorja, akár híbás is ne kíméljen!

Árpád

4umhue7vh

Irtam hogy nem tudok a menet marásról semmit, és tényleg!  
40-50-es maróval 1-1.5mm-nek piszkosul örülnék.  
Hát a készulő gépem nem egy 2-3 tonnás öntvény,de azért nem fából van.

000000000

Ezt megnézed sok mindent helyére kerül amit nem értettél menetmarással kapcsolatban.

https://youtu.be/rDnavOlGcdc" TARGET=_fnew>Menet marás animáció. Youtube link

PITU

sziasztok

egy élű szerszámmal így lehet menetet marni
https://www.youtube.com/watch?v=LkOYJRgrAqg
igaz ez egy kicsit lassú , de nem a gyorsaság volt a cél :)

Kristály Árpád

[#eljen][#eljen][#eljen][#integet2][#worship]

4umhue7vh