Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Rab Zoli

ks46twg3x

Ma kiprobaltam az újonnan vásárolt 8mm-es GIS egyelű maromat. 18ezres fordulaton majd szetrazta a 330W-os foorsomat. Igazi csalódás volt. Ezután visszakerult a jol bevallt 6mm-es, amivel gyönyörűen dolgozik a gép. Nem hittem volna, hogy a szerszámok is ilyen kiegyensulyozatlanok lehetnek.  Bár ez egyelu szerszám, nagyobb átmérővel...

Szalai György

Fogás nélkül rázta szét majdnem, vagy fogásban?

000000000

Ezt a Te főorsódnál csak úgy tudod kivédeni (nincs benne szerszámkiegyensúlyozó), hogy spirális vágóélűt használsz 5mm-nél nagyobb egyélű maró esetén (vagy 2,3,4 élűt).  
Különben nagyon hamar szétveri a csapágyazást.

ks46twg3x

Fogás nélkül üresben. Fogás alatt, terhelésen már simábban járt, a rezgés csökkent, de nem szűnt meg.

ks46twg3x

Teknomotor NC35. Ezt a szerszámot nem erőltetem benne...
Egyébként a vágóéle nem hosszú, spirál alakú, de sajnos nem szimmetrikus, illetve nincs kiegyensúlyozva.

pisti73

Sziasztok!

A KRESS marómotorokról van valakinek komolyabb tapasztalata. Fához, műanyaghoz, esetleg aluhoz szeretném használni. Esetleg ha más ötletet is tudnátok adni azt is szívesen fogadnám.

Köszönöm!

000000000

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele,szerintem ár-érték arányban nincs jobb alternatíva nála,megéri beruházni egyre.

pisti73

Melyik típus van Neked?

000000000

FME-800,ezt is ajánlanám megvételre,nincs értelme a nagyobbnak,a kicsinek meg nem lehet szabályozni a fordulatát.

pisti73

Gyakorlati tapasztalatod alapján nem túl magas a 10.000-es legalacsonyabb fordulatszám?

000000000

Alut,habosított műanyagokat,szendvicspaneleket martam ahhoz nekem jó volt,de persze ahhoz kell a jó marószerszám is :D.Ha érdekel van jópár megmaradt új borotvaéles egyélű maróm főleg műanyagra és alura,akkor írj egy mailt magánban,mert eladtam a gépemet és eszterga van már helyette.

pisti73

000000000

Válaszoltam,persze ha műanyag marás a cél akkor más is kereshet maró ügyben,mert elég rendesen betáraztam :D.Esetleg esztergályos cuccok is érdekelhetnek cserébe,illetve legalább 160A-es Hetra hegesztőgép érdekelne most a legjobban(380V-om van :D).

pisti73

Egyébként milyen típusú maróbefogója van a KRESS-nek? ER típus,vagy valami egyedi? Ahogy nézegettem elég borsos áron árulják hozzá a patronokat...