Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

keri

Én használtam már vasalót is ilyen célra :)

Amúgy lehet kapni cekaszt (vagy annak modern megfelelőjét) Abból pedig olyan meleg ellenállást tekersz egy üres kerámia testre amilyet szeretnél.

svejk

No, Te szerintem végkép nem vagy képben. :)
Eleve LZ-hez intéztem a kérdést, hiszen övé a videó. :(
No de ugorjunk, főleg hogy ebben a topicban nincsenek is itt az előzmények, ott meg már le lett zárva az ügy.

svejk

Használhatsz, lényeg hogy rövid ideig túlterhelhető legyen.

000000000

Sziasztok

Keresek jó állapotú automata szerszámcserélős maróorsót és 8 db patront megvételre. 1-2 Kw körüli teljesítmény és min 24.000-es fordulat szükséges, a legnagyobb szerszámátmérő amit használok 8mm.  
ha tudtok ilyesmit akkor szóljatok.
Ezenkívül van 2db eladó Precise 0,75 Kw-os 35.000 fordulatú motorom 2db patronnal, de abba csak 3-as marót lehet befogni.

Köszi

000000000

Van akinek nem nagyon volt egyértelmű és mindenbe belekötött, szerinte a teljes fogásnál(telibemarásnál) a szerszámot elhúzó erők kioltják egymást, tegnap sírtam a nevetéstől rajta.
És ez nagyon nem "svejk"-úr volt, ha nem csak végigszaladsz az olvasmányon képben lennél.
No de zárjuk inkább a dolgot, nincs nekem arra időm hogy mindenki unalmából származó kötekedését magyarázzam.

jani300

Valami hasonlót írtam . De elmagyaráztad és igazad is van . Az az átfordulás kicsit elgondolkodtatott , de legalább tanultam valamit .

jani300

Egyébként is ha már két embernek jó estét szereztem megérte hülyét csinálni magamból .

keri

Szándékosan nem követtem a kötekedést, csak a lényeget, mert tudom kiről beszélsz.

Akkor csak én értettem félre Svejket.

s73tgf9vg

Talán az ellenállás huzal a legjobb választás, azt kedvem szerint méretezhetem, a tiétek is abból áll. :) Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

robroy007

micsoda véletlen, hogy pont ebbe futottam bele ma [#circling]

http://www.tuerk-hillinger.hu/images/pdf/alw.pdf" TARGET=_fnew>fék ellenállás

8-ik oldalon van egy egy fűtőszálas burkolt dolog
és a legvégén pedig a számításhoz segítség

de jó hogy szóba került ez a dolog sose gondoltam volna erre a lehetőségre magamtól , hogy simán mezei cekásszal fogjam vissza a dolgokat [#worship]

s73tgf9vg

Ez is hasznos volt, örülök, hogy előkerült. Szinte biztos, hogy ki fogom próbálni az ellenállás huzalos változatot idővel.

ANTAL GÁBOR

majd ha felhívod őket ( én megtettem ) és megkérdezed az árakat akkor rögtön grillsütőt vaslót, falifűtőt fogsz keresni a boltokban

keri

Radarhoz is kellettek nagy shunt ellenállások. 500fortint körül gyártották darabját. (több ezer euróért akarták adni más helyen) Megkeresem mi volt ez a cég, mert direkt ilyen nagy teljesítményű egyedi ellenállásokra szakosodtak, és igényesen dolgoznak.

keri

Persze ahogy írtad a pár ezer forintos fürdőszoba melegítő is kíválló cekasz forrás, mert könnyű szétszedni és sok drót van benne.

Amikor én régebben néztem akkor még nem volt vészes az ellenállás huzal ára, de ez volt vagy 10 éve így belegondolva.

robroy007

mire oda kerülök, hogy kelljen úgyse marad annyi pénzem [#buck]
és amit magad csinálsz nagyobb érték  
és ráadásul nem vagyok én saját pénzem ellensége se ha van jó megbízható olcsó megoldás a feladatra