Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

wkbgzy80t

Én ugyan nem értek hozzá, de ha ez matlab vagy mathenatia vagy stb, és te egy kicsit értesz hozzá (mellékelt ábra) sztem. simán tudnál készíteni egy komplett paraméterezhető kis programot pusztán a terület számításból, néhány konstans beadagolásával stb. a fogásszélesség megadásánál egy vonal levágna a területből, lehetne definiálni szabadban futó görbeszakaszt, anyagban futót, vagy Felület mentén integrálná a maró aktuális középpontjához tartozó nyomaték függvényét (pontszerű erő(f kc)*sugár)?![#wow3] Én csak álmodozom ezekről, mert sajna nem foglalkoztam soha hasonló programokkal, meg matematikával sem mélyebben, de ötleteim vannak! főleg ha másra lehet kiosztani a melót...[#eljen]

keri

Te Tibor, amiket eddig írtál azokkal EGYETÉRTEK!
Remélem figyeled hogy nincs előítéletem, nem akarok veled vitatkozni szakmailag, mert nincs mivel, így nincs értelme.

Az is nyilvánvaló hogy Svejk nem látja át ennek a matematikáját, de a józan paraszti következtetései helyesek, hiszen a függvény adott és mint ilyen, te is tudod hogyan lehet függvény alatti területet számítani.

Svejk nem tudja hogyan lehet, de azt ő is tudja hogy lehetséges valami módon.

Ennyi a történet. Nincs itt semmi előítélet se részemről se a részéről, senki  nem vitatott semmi állításodat, de valamiért úgy tűnik neked nagyon nehezedre esik belátni hogy ÉN NEM vagyok hülye. Nevezd nyugodtan üldözési mániának ;-)

Igen tudom, idegesítő vagyok, mert végtelenségig képes vagyok vitatkozni, meg mindenbe belekotyogok ami kicsit is érdekel.
Vállalom, de PILLANATNYILAG nincs ellenem logikus érved, csak annyi hogy idegesítelek a létezésemmel, ami elég szakmaiatlan a részedről.

svejk

Az integráláshoz is kell függvény, ami már adott, hiszen megrajzolta Keri.

Persze megrajzolhattad volna Te is de az önérzeted nem engedi, hogy olyan embereknek teret engedj, akikkel már egyszer vagy többször vitába, -ráadásul néha kétes kimenetelűbe- bocsátkoztál.

Pedig ezek az emberek javarészt megkövetnek téged.

Ha nem vetted volna észre, az egész kísérleti mérés azért volt, hogy bizonyítsam a gyakorlatban egy számolás helyességét. Nem a Jóskáét, nem a Pistáét és akár nem is a Tiédet, hanem a HELYES számolásét.  
Az hogy a Tiéd helyes volt elsőre már önmagában elég elégtételnek kellett volna lennie, de nem, még csűröd-csavarod, viszed a zavaros felé továbbra is.

Részemről a téma lezárva, hoztad a formádat, élj, boldogulj a tudásoddal!

keri

Ahogy Tibor is írta, ez csak egy gyerekjáték szintű kis primitív rajzolgatás ahhoz a feladathoz képest, amit te említesz.
Elméletben tudom hogy milyen úton lehetne megírni azt a programot, de nekem nincs türelmem ahhoz, főleg hogy ez leginkább csak elméleti dolog, hiszen az összes paramétert képtelenség beadni. A maróél, a gép, és az anyag egyedi jellegzetességeire gondolok. Ezért nélkülözhetetlen a gyakorlati tapasztalat.

Ami számítás szükséges egy marási feladathoz, azt pedig a gyártók megadják a szerszámhoz többnyire, így nekünk már nincs ezzel túl sok problémánk.

000000000

Nem kell a durcás, sértődős embert megint eljátszanod, mert akkor műszaki érvként csak a "szobahőmérsékletű vaj" (#4607) forgácsolás marad Nálad, és arra amikor majd lehiggadsz később Te se leszel büszke.

Valamint: "... önérzeted nem engedi, hogy olyan embereknek teret engedj,"
Miről beszélsz? #4599-ben gratuláltam a közelítő megoldásokhoz!

Rabb Ferenc

svejk

Nem sértődés és durca van, csak tele a tököm hogy itt nem lehet normálisan megbeszélni valamit ha feltűnsz, elveszed a kedvét azoknak is akik esetleg hozzáfognának a megoldáshoz.

Egyébként meg épp te vágtad be a durcát ezzel:

"...csak védelmezed Kerit velem szemben, mert él benned az előitélet, és a szakmaiságodat is feláldozod nem először így."

Olyan vagy már mint az Öreg, azt hiszed mi mindannyian ellened esküdtünk.  
Épp Kerit róttam meg ellenedben a múltkor.

000000000

"itt nem lehet normálisan megbeszélni valamit ha feltűnsz, elveszed a kedvét"
Ilyeneket ne írkáljál, mert ez hazugság, az a Te tévképzeted.
Mint írtam már, én gratuláltam annak a pár fórumozónak, akik egyáltalán számoltak valamit. Ha pedig valaki 15-szörös aránytévesztett ciklois ábrát tesz fel, erre finoman talán figyelmezetethetek, nem? Ezen még maga Keri se sértődött meg (köszönöm neki), hanem egyetértett vele. Vagy rettegjek Tőled, hogy majd rendreutasítasz, és beírkálsz valótlanságokat velem kapcsolatban? Na ne mááááá. Picit elszálltál magadtól mostanában....
Ne rontsad el azt, hogy csináltál egy klassz és fontos gyakorlati forgácsolási P mérést, amiből sok hasznos dolog kiderült, ha leszámítjuk ezeket a csipkelődéseidet.

svejk

Hazugság, tévképzet az hogy elveszed a kedvünket? Gondolkozzál már hány fórumtársat sértettél már meg az agyoniskolázott stílusoddal a 6 év alatt!

Ja, elszáltam, mert már nem bírom az ilyen stílusban író fazonokat mint Te.
Szerencsére rajtad kívül csak egy-kettő fórumtásrs van akivel különösebben összekötöttem a bajszom itt.  

Különben is megint Te kezted a 4614-ben a geciskedést.

De vitatkozzon veled tovább a Dalai Láma, én már nagyon ráuntam 6 év alatt.

sanka74

A 20-25 éves könyvekben is így nevezik.... A gyakorlatban ezt úgy látod, hogy "hullámos" a felület jobban vagy kevésbé. A ciklois ív hossza függ: az előtoló sebességtől, az élek számától, fordulatszámtól. Ezek bármelyikének változtása esetén változik a ciklois ív hossza, iíy a megmunkált felület minősége is.

Szalai György

„egy fordulat alatt lemart terület = fordulatonkénti előtolás* marási szélesség.”
Ez mihez kell? (Élenkénti anyagleválasztás számítás alapja lehetne.)
Már nem a közepes forgásvastagság kiszámítása a cél?

Szalai György

„Ami számítás szükséges egy marási feladathoz, azt pedig a gyártók megadják”
Igen, azt meg. De a gépépítéshez, saját gépalkatrész készítéshez (hiszen erről szól ez a fórum)
szükséges a használatkor majd kialakuló erők ismerete. (Az irányuk, nagyságrendjük és jellegük.)

keri

Nem tudom, én csak Svejknek válaszoltam.
Területet akart számolni.

Szalai György

A bajusz területéből szándékozol visszaszámolni a közepes forgács vastagságot?

keri

Amúgy szerinted  hányan ismerik az itt kialakuló erőket? kb. te és Tibor, a többiek meg rátesznek egy "jó erős" motort :)