Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Talán mert fogasléces. Azt vettem észre, ha a túloldalon, a motortalan oldalon kiemelem a fogaskereket, akkor nem remeg, csak hát akkor nem is fut teljesen együtt. Gondolom rezonancia lehet, amit a tengely is okozhat. Azért a híd, amit mozgatok, az mégiscsak150 kiló körül van. Legalább.

fa_kukac

Akkor ez Titanic rendszerű moci volt![#buck]

Szalai György

Leszünk még hálásak a gyűrődő zónás főorsó motorért? Ki tudja, mi reccsent volna, ha nem hitványul vékony az öntvény.
Az ilyen végzetes ütközések ellen, csak a kódnak a sorról sorra átszemezésével lehet védekezni? (Mert arra magamat nem tartom alkalmasnak.)
Nincsen valami ellenőrző program, aminek meg lehet adni a -tól -ig tartományokat axisonként, és átellenőrzi a kódot, hogy nem lóg-e ki valahol?  
Ha nincsen ilyen soft, akkor marad a tologatható limitkapcsolós vészstop hobby megoldás.

jani300

Remélem cserélhető a motor első deknije . A tengely meg egyengethető . Nagyon anyagtakarékos öntvények ezek a mai motorok !

Farkas Ádám

Na ezért drága ez a hobby :) Én mielőtt új kódot írok lassan "lejátszatom a levegőbe" (mindentől távol) és a Mach képernyőn is meg szoktam nézni, megforgatni.. de így is törtem már marót.. Nem mondom hogy kifényesedett de a vészstop már párszor meg lett ütve!

Farkas Ádám

Képzel el micsoda méreg megveszel 100000.-ért egy új "Klaviós" marómotort és az asszony lekiabál G-kód írás közben hogy vidd ki a szemetet utána meg csett!!!

svejk

Hülyeség ellen nincs orvosság.
Egy lefogató bak, vagy kilógó csavar és szia dobozos.

A CAM progik elég jók, de csak akkor ha a géphez van írva a postprocesszor.

Ezért kell egy jól áttekinthető, szellős kezelőpult, feedrate és spindle rate potival, nem forgáccsal teli akadozó PC billentyű meg egér.

svejk

Ez egy gyenge láncszem volt, nem erre a gépre való motor.
A gép önmagában egyenszilárdságú, gyárilag 1,1kW-os DC motorokkal szerelve.
Nincs itt semmi baj, nem kell félni, de jobb óvatosnak lenni.
De ugye bátraké a szerencse! :)

fa_kukac

...Mondod ezt most, persze esz a kefe... gondolom! És tanulni nem árt belőle! Amíg más kárán tanulhatunk occcóbb! Azé kár azé a mocié!!![#szomoru1]

vjanos

Ez vagy 25 éves motor.
De rossz ilyent látni... :/

svejk

A kora igen, de azért vettem meg mert még nem voltak kiverődve a csapágyfészkei.

ywnm20s7p

Sziasztok.
Keresek koloniál marásra alkalmas marófejet,nem túl drágát,mert hobbi szinten akarom csak használni.  
Üdvözlettel.
stubó

000000000

üdv, eladó marók, furók, menetvágók, cnc megmunkálásra többnyire! sarokrádiusz, gömb illetve gravír marók, és tűk, több méretben picitől egészen nagyig...svájci és izreali minőség, egykét képet csatoltam(remélem megjelenik) nagyon olcsók és nagyon jó minőségű szerszámok keményfém, fa illetve alumínium maráshoz tökéletes! többet emailben: 12elado12@mailbox.hu http://kepfeltoltes.hu/view/130203/IMAG0511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/view/130203/IMAG0515_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Révész Richárd

Szerinted egy helyre nem elég beírni?
Amúgy is az adok veszekbe való ÁR MEGJELÖLÉSSEL.
[#ejnye1]

Szedlay Pál

Sajnálom ami történt, sokan nem írják le pedig ugyan ez, vagy hasonló nagyon sokunkkal megtörtént.
Velem is. Csak nem ekkora súlyt mozgat a motor és a kuplung engedett, direkt nem volt megtépve rajta a csavar és most sincs.