Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez a hf gyujtásu AWI,is kontaktos,gyujtásu, ne zavarjon meg a kis szikra,nem ugyan az.

000000000

Ez egy HF gyújtású gép de nincs rajta pilotáram csak barkácsolással lehetne megoldani - egy relé+ 15 Ohm-os 150W-os rezisztor - és ezt két szál párhuzamos vezetékkel rá kell vinni a sapkára . a Testre kábelből kialakítani 4-5 menetet - ennek közepébe egy reed relé ami kikapcsolja a  relével a pilot áramot . Az egész kábelcsoportot pedig leárnyékolni (ami nem olcsó ) .

000000000

50A a vágórésze ,oda szerintem elég is lessz a 50-100w os ellenálás is.És bőven elég egy kábelt is elvezetni a felyig.
Csak ezt ezzel a felyel nehéz lesz jól összehozni,mert túl mesze benne a katód az anódtól.és folyton félre fog fujni.

000000000

http://i.ebayimg.com/t/PT-31-LG-40-Plasma-cutter-straight-torch-head-20073-Cutting-Machine-Torch-body-/00/s/Nzc3WDEyMDE=/z/79oAAOxyu4dRvqYT/$T2eC16hHJHEFFl1PkeM7BRvqYS80rg~~60_57.JPG" border=0>

000000000

Van már egy ilyen fejem is.... Egyedi munkakábel is van leszigetelve.... Tehát a végére is vezessem oda a plazma áramot, és amikor begyújtott, kapcsoljam le?

000000000

A képen látható olcsó fejet próbálta már valaki?
PT-31....  Réz vagy nikkel alkatrészek között van érdemi különbség, vagy csak az áruk más?

svejk

Látom következetesen írod, hogy fely...  
[#rinya]

000000000

Sokat javít a PC fagyáson az áramforrás tápkábelébe , és a PC tápkábelébe illesztett RF szűrő, valamint az egér, és a billentyűzet vezetékére pattintott ferrit, valamint az USB2 portok "butítása USB1-re.Az, hogy a pisztolyhoz réz, vagy nikkelezett fúvóka, valamint elektróda van, igazából nem jelent semmit. Én kb. 1 éve küzdöttem a fagyásokkal és a THC-val.
Mostanára sikerült megoldani a problémák nagy részét.

ebalint

000000000

A centrál csatlakozó pilotáram kivezetése is kétpólusú tehát érdemes már ehhez alkalmazkodni ill. ezt a megoldást alkalmazni . Láttam már jó pár 100 W-os rezisztort leégve plazmavágóban .Nekem van egy Esab 60 A-es inverteresem - no annak nézd meg a manual-ját , ott vanak fényképek is . Azon jól látható a két 200 W-os párhuzamos ellenállás .. A pilotáramnak pedig csak indirekt módon van befolyása a ferde vágásra .

000000000

7ygee2vaw

Sziasztok!
Sokszor foglalkoztat a gondolat,hogy átalakítanám meglévő gépemet plazmásra. De sok probléma körvonalazódik,az egyik a mindenki által emlegetett THC vezérlő!
Találtam egy alkatrészt,és szeretném ha megnéznétek! Nem lehetne alkalmazni THC vezérlőként?  
http://www.elkoep.hu/termekek/relek/feszueltsegfigyelo-rele/1-fazisu-acdc/feszueltseg-figyelo-rele-hrn-42-2303/

A HRN-42 feszültség figyelő relé egy fázisú DC/AC  

bobak.denes

nem tudom láttátok-e már  
a http://t2cnc.hu/ oldalán az első tétel
leírással
Plazmafej magasság szabályozó elektronika /THC/ Mach3-hoz.

000000000

Üdv a "Plazmásoknak"!:)
A Robsy topikban hamarosan linkelek egy THC videót.

000000000

Sziasztok!
Kb. 3 hónapja működik a Klavió által forgalmazott lengyel gyártmányú Proma THC kifogástalanul.