Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

pvs2hwh04

Talán náluk érdeklődjél, utángyártott alkatrészeik vannak.
http://thermacut.hu/Articles/2168-2-Materials+for+download.aspx" TARGET=_fnew>Thermacut

pvs2hwh04

Vélelmezhetően csak eredeti, esetleg utángyártottat fogsz találni. Dugatyus pisztolyokat csak a Hypertherm gyárt.

nyiszi

Szia!
Köszönöm, hogy segítesz.A trafimet is gyárt kontakt pisztolyt csak az is nagyon drága.
Lehet, hogy az lenne a jobb megoldás ha átalakítanám HF gyújtásúra mert olyan pisztolyom van.
Mi a véleményed?

pvs2hwh04

Mihez akarod használni? CNC?

pvs2hwh04

Ja ez nem kontakt pisztoly, bekapcsoláskor a dugattyú (elektróda) pár tized milimétert hátrahúzódik úgy gyújt be a pisztoly. CNC hez tökéletes választás! Ez egy nagyszerű és nem olcsó gép szerintem ez a lelke az egész gépnek.
A trafimetnél sokkal olcsóbb a binzer pisztoly.
http://www.binzel-abicor.com/HU/hun/" TARGET=_fnew>Binzer
De szerintem ne tedd!

nyiszi

Nagyon nincs vele tervem. Már egy jó ideje megvan a gép csak nincs hozzá munkakábel és fej.
Így aztán amikor jó lett volna akkor se tudtam használni.Ezért akarom most megcsinálni.
A HF gyújtást akkor nem javaslod? Van egy EWM HF gyújtó egységem azt gondoltam beépíteni.Miért nem javaslod?
Több vele a gond?

pvs2hwh04

Az elmúlt évben volt szerencsém egy kis HIPERTEM 45-ös géppel dolgozni, meglepődve vettem észre hogy a zártszelvényekbe úgy vágják a zárhelyet hogy az elektródát közvetlenül a szelvényen húzzák, nincs semmilyen távtartó. A fúvóka garnitúrát fél évente cseréltük csak!A zárhelyeket és a kivágások tized mm pontossággal vágtuk. Ezek után a másik cégnél Trafimet pisztoly volt, kész kínszenvedés volt szerszámot gyártani hozzá és belőni a vágómagasságot, naponta többször kellett fúvóka garnitúrát cserélnem.
Nem tudom hogy milyen pisztoly áll rendelkezésedre, (pilot íves?) az olcsó kínai vágókhoz adott pisztolyok alkalmatlanok bármiféle munkához, esetleg darabolni lehet velük!
Elsősorban nem a HF gyújtás a gond amennyiben ez technikailag kivitelezhető, CNC-és gépeknél persze belezavar, ha pilot íves a pisztolyod a HF áramkört oda célszerű rákötni, ha begyújtott a pisztoly a pilot áramot úgy is beállítja a gép(gondolom hogy a gépet nem HF gyújtásra tervezték, ezért zavarvédettség sincs benne!)
Simán kontakt gyújtással próbálkoztál?

y9au2mspr

Én is belevágtam a munkálatokba ( 3 hónapja). A tervezés útvesztőjébe belekeveredve rá kellett jönnöm már az elején,hogy csak óvatosan minden lépéssel mert bizony ha valami félresikerül az sok időbe és pénzbe kerülhet. Jelenleg az alapanyagok beszerzése van folyamatban. A gép vázának tervei már kész vannak és az ezeket tartalmazó elemek is leszabásra kerültek. Én is egy amolyan"épül a gépem ::: xy" topikban folytatnám a rendszerezés kedvéért,de fogalmam sincs,hogy lehet ezen az oldalon új témát nyitni.

Kristály Árpád

Írsz a gazdinak....
Varsányi Péternek egy emailt....

y9au2mspr

vadember

Alumíniumhoz milyen vágógázt kell használni, hogy elfogadható legyen a vágási felület?

nzb4pxhr3

Szia,
Amennyiben jól tudom nitrogént 5 bar környékén.
Üdv.: DLC

000000000

Üdv mindenkinek!
Látom sokan járunk egy cipőben.

Igaz komplett gépet senki nem mutatott be itt elejétől a végéig de én mégis megpróbálkoznék vele.

Én is neki keztem egy gép építésnek,bár még csak elméletben,mert látom sokaknak sikerült működőt összehozni,és sokaknak nem:).
Nem állítom hogy egyszerű,mert ez a sok oldal itt nem ezt bizonyitja,de csak rá vettem magam hogy összehozzak én is eggyet,csak úgy a munkámhoz,és mert kihívásnak látom ezt a dolgot.

Bár olvasom a sok hsz,ben hogy sok buktatója van a plazmának,így egyből a Klavió Kft-s urat kérdeztem meg,mert az elektronikát tőlle szeretném megvásárolni.

Tervem:
1000*1000*200mm vízágyas asztalt szeretnék,egy 40-50A vágóval léptetőmotoros fogas szíjas hajtással.
Meglévő dolgok:
-Adott egy pc Hp7100sff és egy tiszta Mach3 szoft.
-2 hengeres 2Kw os légsűritő.
-Stalwerk 40A plasma vágó.

Vezérlésben megfelelőe a kínai Tb6560 vezérlő,vagy a v-Type / minibee vagy inkább a MSD vezérlők a zajtűrőbbek??

Kell e még valami a komplett rendszerhez?
Kell e szürni a zavarokat,mennyire fontos a földelés és árnyékolás?
A Pc és a vezérlés lehet e egy dobozban?
A doboznak fémnek kell e lennie?

Nagyon sok a kérdés de szerintem, közösen összehozható ez a projekt.

000000000

A hsz-eket olvagatva érdekes de  fontsnak tűnő megválaszolatlan kérdések:

A  hálózati zavarszűrőket a zavart keltő berendezésnél (plazma vágó)kell alkalmazni,vagy  csak pc / vezérlésnél??
Vagy esetleg mind a 3 nál??
Mennyire hatásos a szűrésnél az öszepatintható ferrit?
http://www.soselectronic.hu/a_info/img_data/a/ine/fil3600.jpg" border=0>

http://www.infolex.hu/kep/20289/265/kabel-ferrit-zavarszuro-75mm.jpg

000000000

http://bolthely.hu/kepek/mikroshop/02711.jpg" border=0>