Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

csak illusztrációnak tettem fel! mi nem tudunk
ilyen vastag anyagot vágni ezt tudja horcsab is :), vastaganyagnál a THC nem jött be, 4mm -es magasságban marad állandóan tehát nem dolgozik nem
követei a felületet

000000000

Melyik gyártmányu THC-t használod?
Milyen pontoságu??(valószínü a szabályzási pontosság miatt nem tudja követni a magasságváltozást)

000000000

erre horcsab tud válaszolni mert tudomásom szerint ő készítette  

000000000

De majd meglátod mikor lecseréled az elektródát és a fúvókát utána "furcsa módon" más irányban lesz ferde a torony  - "vajh miért" ? Visszateszed az első körben használtakat és  megint az első vágás ferde tengely irányát kapod ...... ?

000000000

Szia!!
Kezdő vagyok én is de egy tepesztalatot mondtak nekem és megváltozott a ferde vágásom. Nekem az volt a baj hogy a test az asztalra volt rögzitve és mindig a test fe volt ferde a vágásom mert a leg rövidebb uton akar húzni az ív.Ez az eggyik a másik meg soha de fogadd meg soha ne használj utángyártott fuvókát és elektródát mert a legkisebb kondenszvire félreég a fuvóka de ugy hogy észre se veszed. Képes az első begyújtáskor félre égni. Ezek a leg fontosabb dolgok amire oda kell figyelni. a magasságra se meg a sebességre se olyan kényes mint amit elöbb irtam. Nekem ez a tapasztalatom

2f428kduf

Régen, valami hegesztésről szóló könyvben láttam egy ábrát, ahol két test-elektróda rögzítést ajánlottak az ív helyére szimmetrikusan. Azzal indokolták: így a saját áramának mágneses tere nem téríti el az ívet. Lehet, itt is ez a jelenség okozza a ferdeséget?

000000000

Bárcsak ilyen egyszerű lenne a megoldás mint egy "faék" . Sokszor már a próbagyújtásnál lehet látni , hogy merre fog ferdén vágni a fej pedig a vágandó anyag még a közelben sincs .Gyors félreégés egyik gyakori oka főleg a "xarxínai" plazmavágó gépekre jellemzően , hogy  le sem kapcsolják a pilotáramot hanem ezt rábízzák az áramkorlátozó rezisztor mögé kötött pár darab ptc-re .

000000000

http://indavideo.hu/video/plasma_cso_vagas
Megmondaná valaki hogy mi az a mach3 buffer error?? Folyton ezt irja ki,és emiatt folyton megál és nem indul ujra a mach. http://indavideo.hu/video/plasma_cso_vagas" TARGET=_fnew>CSŐVÁGÓ VIDEÓ

dravecz

Üdv.

Ez a gép jó lenne plazmavágó cnc-hez?
http://www.dankovics.com/page10.php?view=productPage&product=2&category=4

Ezzel szépen lehetne vágni formákat? Kell valami átalakítás a gépen, hogy jó legyen?
A hozzá való pisztoly alkalmas a feladatra, vagy másik kell?
Előre is köszi a segítséget!

HJózsi

Egyenes pisztoly jobb lenne, de az eredeti is használható, van rá példa... A THC vezérlő elektronikában a forgalmazó, Dankovics István tud segíteni, hívd fel bátran! Ugyan ilyen gépem van, az anyag vastagságtól függően ki kell kisérletezni a vágási paramétereket és akkor szépen vág.  

HJózsi

HJózsi

http://www.youtube.com/watch?v=6WUxgKf-9oc" TARGET=_fnew>Home Made CNC Plasma Cutter

Kézi pisztollyal :
http://www.youtube.com/watch?v=yVatYiGk-4A" TARGET=_fnew>CNC Plasmaschneider

dravecz

A kombigép nekem megvan /CT-520/, csak kézzel eddig nem igen sikerült szépet vágnom, ezért kérdeztem , hogy géphez jó lenne e mert akkor megpróbálnám úgy. A THC vezérlés mire kell? Milyen árban van beszerelve?
HJózsi esetleg tudnál képet mutatni hogy milyen vágási felületet sikerült elérni a CT-520 as géppel? Több helyen láttam, hogy víz van a vágandó anyag alatt, ez miért kell? Hűti az anyagot, és kevésbé görbül?

HJózsi

THC = Torch Height Controll fej magasság szabályozó ami figyeli és szabályozza az ideális ívhosszat... na ez az ami a kezünkbe nincs beépítve! ... :)  Azzal együtt sikerült szép vágási felületet csinálnom, vékony anyagoknál könnyű! Minden csak a gyakorláson múlik, kevésbé a gépen! ... egyenletes és megfelelősebességgel kell vágni ... a cnc ezt tudja biztosítani úgy, hogy még a fej magasságot is tudja állítani. Én hely hiányában nem építettem még cnc gépet hozzá.
Árakat Dankovics Istvántól...  Fotót most nem tudok prezentálni, főleg gyakorló vágások voltak, viszont volt amelyik úgy sikerült, mintha lézerrel vágták volna ...

dravecz

Több helyen láttam, hogy víz van a vágandó anyag alatt, ez miért kell? Hűti az anyagot, és kevésbé görbül , vagy csak a por miatt?