Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

hyuekyh7a

hyuekyh7a

De tapasztalat szerint van mikor a thc csak század mm eket módisít.

bicme92us

Kétségtelen, a PLC megoldásod Ok!
Amikor plazmáztam, nekem a távolság a vágandó anyagtól jelentett gondot. Én három komparátort (összehasonlító műveleti erősítőt alkalmaztam) (Ez nem neked írtam, Csak úgy!)  Előosztó, illesztő, önkényesen, 2,5 volt az OK, egy tized  volt alatta , felette. Lényeg, hogy a plazmavágó ha elérte a vágási magasságot az OK szint analóg kapcsolóval, bistabil tárolóval kapcsolta cnc-re, Z-re a hibajelet, amit a Mach leszabályzott.

s7manbs8

Ja az már HARDware ... örülök ha  a vajat el tudom vágni késsel , nem kell olyan kemény ...

hyuekyh7a

Gondolom itt a gyújtási magasságra gondolsz mikor indul a vágás.
Én ezt mindig egy kapcsolóval oldom meg, miszerint elindul a Z tengely le és az anyagot elérve megnyomja a plazma pisztolyt fel és ez működtet egy mikró kapcsolót, ekkor a mach megállítja a Z tengelyt és felemeli a Z ét egy DRO ban beállítható értékre, ekkor jön a plazma begyújtása és az ív jó jelre amit vissza ad a plazma megindul a mozgás és elindul a szabályozás is.

000000000

még mindig nem láttam/tunk semmit..csak a felhőket..[#kerdes]

hyuekyh7a

Én azért választottam a Plc t, mert ennek 0-10V a bemenete. Korábban a modbus kártyák 0-5V ill. 0-3 V ig nekem nagyon nem volt szimpatikus, kicsi ez a tartomány úgy éreztem, mert még biztonsági szempontokból a megengedett alatt is tartottam a feszt az 5V os bemenetnél max olyan 4v ig engedtem ami azt jelenti a plazma üresjárati feszültsége a Hypertherm 1650 esnél amit használok 300V ekkor volt 4V a bemeneten, ebből lett vágás közben 140-165V ekkor már 2V adódott amivel dolgozott a rendszer. Itt már szinte az ezred voltok ( az osztó miatt) adták a változást. Na nekem ez nem tettszett.

hyuekyh7a

Mit szeretnél látni? Raktam fel a múltkor egy videót amin a Z tengely dolgozik még plazma nélkül egy toroidról változtatva a feszültséget, az az egység már fel van szerelve gépre amit holnap szállítunk a megrendelőnek

hyuekyh7a

Svejknek válaszolva mikor azt írta hogy a mach végén lévő kapcsolást megépítette e valaki,én igen de nem használtam sokáig már nem emlékszem miért de a THC300 azt alkalmazza.

svejk

Egyszerű és nagyszerű! [#eljen]

bicme92us

bicme92us

Gondolom ezek után, hogy sohasem látom meg  gémkapcsos megoldásod.!?

000000000

Aszem én már mutattam ,,képet videót,,a gemkapocsról,,,
Szivesen látnék én is máséról..
...sok a betü...

gs7g6k8ch

Helló kedves plazmás Kollégák!
Valaki be tudna nekem vállalni egy ilyen "hasítást"?
(Méretek: 120x114x1,5 kórlemez)
http://kepfeltoltes.hu/120522/Panel_tarto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Tatabánya környéke, és akinek van elfekvő anyaga előnyben! :-)

000000000