Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

el sem hiszem...én tölle vettem a vágó gépet,,de bánom is..csak anyit kértem hogy vágófezültséget adja meg a géphez mert a használítiban nincs benne.,és még aszt sem tudta..azóta vettem már többet is ,,de őt nagyon elkerültem..nagyon rá vett..sem a kopó alkatrészek sem a pisztoly nem hozzá való volt..minden egy kicsit eltért,,úgy kelett maszekolni,,

000000000

Bár előfordulhat hogy azóta okosodot.,,

000000000

Hivtam Magit és írtam neki párszol ez ügyben..még régebben kb 2 éve ,de kész megoldást asztmondta nem tud...

HJózsi

Biztos, hogy okosodott, mert a németek hozzá küldik a gépeket amiket nem tudtak megjavítani ill. a Kínaiak nemrég hívták ki egy hétre fejlesztésekkel kapcsolatban ...  három gép már átment a kezem alatt, de egyikkel sem volt probléma ...  
Azt írd már meg légyszi, mert az lett volna a kérdés, hogy csak a szenzor kártyát használtad-e?
20Font nagyon jó ár még a szenzor kártyáért is, a posta költség lenne annyi ...  ja és nem látni egyet sem az eBayon most :(

HJózsi

A vágófeszültség valahol 120 V körül van, nem egy fix érték, ugyanúgy mint a vágó áram sem, hanem be kell állítani az optimálist adott anyaghoz, vastagsághoz  ...

000000000

A vágófesz a géptipustól függ,,eddigi tapasztalat szerint..
a stahlwerk 50 nél pl:110v. a tehrmal dinamicsál ugyan ez 86v, hiperterm 65 nél 78v stb... bármilyen anyag és vastagságnál,ez volt a legjobb,legszebb...azaz amit a gépnél megadnak . . ehez csak a sebességet kellet mindig eltalálni.mert ha a vágófesz változott akkor a minőség és a sebesség romlott.

pl1: stahlwerk 50A, 0,4mm magaság 110v fesz 3900mm/p sebesség és 2mm saváló anyagnál.

pl2: termal dynamics 30A, 0,2m magasság 86v
1200mm/p sebesség és 2mm saváló anyagnál.

Meg írtam a tulajnak a kérdéseidet,és mindenkiét, amint válaszol beirom ide.árral elérhetőséggel kapcsolatban.

000000000

De azt hozzá tezsem,,nem vagyok plazma tudor.
Csak eg ymagmaradt projekt befelyezést próbálom befelyezni ,amit még 2éve [#worship] MERKEL GÉZA barátommal keztünk.saját örömünkre.,,,..amit sajnos magam kell befelyezzek....[#szomoru1]

000000000

Javitom ,,,a helyes:
pl2: termal dynamics 35A, 0,2m magasság 94v  
1200mm/p sebesség és 2mm saváló anyagnál.

HJózsi

[#eljen]Köszi a hasznos infókat!  Távlatokban szerepel nálam egy CNC plazmavágó, csak előbb hely kell hozzá ... :)  Stalwerk 50A ...

000000000

"Stalwerk 50A ... "ez mit takar?
tetszik a gép ?
a gyári kivitelben semmire nem jó,,csak hulladék gyártására..

svejk

Mint írtam az előzőekben sosem volt plazmával dolgom.
De majdnem biztos hogy úgy kell működnie, hogy anyagvastagsághoz és sebességhez választasz egy bizonyos áramerősséget, melyet a hegesztőgép megpróbál minden körülmények közt tartani, ebből kifolyólag ha változik a munkadarab magassága akkor változik az ív kapocsfeszültsége.
No ezt kell figyelnie a THC-nek és a Mach-on keresztül a Z egységgel kompenzálni.
Persze kell még figyelnie az ívszakadást és az ívzárlatot is, meg még lehet más egyebet is.

Szóval az ívfeszültséget megadni nem lehet, az a magasságtól függő érték.

Az elektromosságban az esetek döntő többségében az áram végzi a munkát, így hegeszteni, vágni is árammal kell nem feszültséggel.

HJózsi

Igen?... :)  azaz lebeszélnél erről ? ... Most ez a cuccom van, http://www.dankovics.com/page10.php?view=productPage&product=2&category=4" TARGET=_fnew>Stalwerk CT520   Ezt a tanyán is tudom használni 7végén ...

000000000

Részben nem értek eggyet veled:

ami csak tapasztalat tőllem és nincs háttere..
a vágási magasságot a pisztoly tipusa válogatja..határozza meg.ez te nem állíthatod, mert csak rontassz a többi összetevő sikerességén.vagyis ha a pisztoly x magaságon való vágáshoz gyártották akkor ott lesz a legjobb vágás,,más esetben nem.
Minden eddigi plasmavágón megvolt adva az ívfesz..és tényleg annál volt a legjobb a vágás minőség.
Amenyiben a vágófeszt próbálgatod x sebsségnél stb.eltalálni...akkor csak romlik a vágás..ezért csináltam fordítva,,a sebességet könyebb meghatározni mint a többi 3-összetevőt.

000000000

Maga az áramforrás jó..kivétel hogy hf kontakt gyujtásu.és nem mindig gyújt be..stb.de azt áttalakitottam pilot gyujtásura.
A pisztoly viszont nem nc-re való...vastag és csúnyát vág.és nagyon nagyon hamar a próbák alatt 1mm lemezen is sűrün kellett cserélni a hegyeket mig elnem fogyott...lecseréltem pt45 felyre..

svejk

Legyen úgy ahogy Te gondolod...
Az látszik hogy nem értetted meg az írásomból a Z magasság szabályozását...