Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

hyuekyh7a

Azt ne hagyjátok ki a számításból, hogy mindenki a Hypertherm áramforrásokhoz kínál THC. Mi is ezeket a gépeket alkalmazzuk az általunk gyártott asztalokon, mert megbízhatóak és gyárilag ki van építve a vágófeszültség csatlakozó és a távirányítás lehetősége. Csak ezekből egy 100A-es kettő és fél millió ba kerül.
De már megy THC-énk több kínai gépen is, 100 és 160 A esen.

hyuekyh7a

Meg kell oldani a megfelelő védelmet hogy a nagyfesz ne tegye tönkre a THC ét mikor gyújt a plazma.
Az elején volt olyan hogy a főnök számítógépe le ált mikor begyújtott a plazma a szomszéd helyiségben.

000000000

50.amperesen is meglehet a THC-t?
Mibe kerülne egy kínaihoz?

hyuekyh7a

Az átalakítás mindig attól függ milyen az adott plazma vágó áramforrás belső felépítése.

000000000

Hozzávetőlegesen kb?
50-100?

hyuekyh7a

Én már csak plc- vel tudom elképzelni a megvalósítást, négy gépen van módbuszos thc kettő hibátlan kettőnél akadozik az X vagy Y tengely mikor szabályoz a Z. Mindenhol probléma a kezelőknek az eltolás mert teleírja minden egyes  
magasságvételnél a munka eltolást, és mindig sikerül belenyomni a fejet a lemezbe.
nem véletlen hogy a nagy gyártók sem használnak Z tengelyt hanem az teljesen különálló a cnc szoftvertől független egység.  

hyuekyh7a

Milyen megoldást szeretnél?

000000000

Plc-vel mennyi?

Van nekem modicom TSX Nano 07312428-as plc az jó lenne hozzá?

hyuekyh7a

Plc "legalább" 4 analóg bemenet, 4 digitális bemenet
4 relés kimenet kell hozzá.
Amit én használok az olyan 40.000.- Ft. a Plc vagy is ez inkább programozható relé.  
Szerintem ki lehet hozni vagy 150-200 ból.

000000000

http://www.kephost.com/images4/2012/5/7/307enqy2lytn6eh9p076.jpg" border=0>

hostya

Jóó lett...  

De ha kisebb képet tettél volna, még látnánk is hogy mit akarsz megmutatni. [#wow1]

hostya

Talán így..

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%e9n%e1z%f3k%20k%e9pei/307enqy2lytn6eh9p076.jpg" border=0>

000000000

[#eljen]
Ebay-en 20font volt,angliából küldték.a másik vége sima lpt csatlakozással megy.
volna videóm is de,nem tudok a tárhelyre feltölteni.
A "bonyolult " bekötés ,annyi hogy a 2 kimenő vastag kébelre kell csatlakoztatni..én egyszerűen beleszurtam 2 gemkapcsot a szigetelésbe,,,[#ijedt]

bicme92us

Szia, engem érdekelne! Pont erre a célra vettem a Modbust, de nem nagyon volt időm. Deszkamodellen építettem is egy működő példányt, de végleges kapcsolást sem rajzoltam össze. Ami érdekes lehet a bemenete, optocsatolóval megépített lineáris, analóg  átvitel.