Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyújabbgépépítő

Ha érdekli a csapatot közzéteszem amit elértem THC területen.
Végül nem sok de ezen el lehet indulni.
Esetleg készülhet egy cél modbus panel ami nem tartalmazza csak azokat a funkciókat ami a plazmához kell.
Természetesen rákerülne a galvanikus leválasztás is.
Jó lenne ha lenne a közelben aki plazmát épít ott tudnánk tesztelni.
Aki akarja után építheti, de esetleg készülhet egy kisebb sorozat is.
Az általam használt brainek is szabadon használhatóak lesznek.
Úgy gondolom a legjobb hely a modbus topik lehet, esetleg megkérjük Pétert módosítsa a nevét.

xfg6v697j

engem az elméleti része érdekelne ennek a magasságszabályozásnak.

000000000

Én építettem egy plazmát, benne lennék a tesztelésben, de kérdés a távolság.
A jászságban, Jászboldogházán lakom.

000000000

Engem is érdekelne a thc.

Csongrád megyében lakom.

s7manbs8

Azt egyébként valami más módszerrel a plazma viselkedést szimulálva nem lehet tesztelni ?

000000000

Erre rátaláltam én is jó lenne tudni hogy tökéletesen müködik-e a kina ocsó plazmákkal.

RogerCo

Engem is érdekelnek a THC eredményeid. Annak idején én azért vettem meg a ModBust, csak még nem tart ott a gépem.. De egyszer fog, hogy aktuális legyen :) Érdekelne hogyan is néz ki egy ilyen galvanikusan leválasztott ívfeszültség mérő.

KoLa

000000000

Nem a gép gyártmánya számít, a feszültségváltozást
figyeli és az alapján avatkozik be. Amitől inkább félek,az a nagyfeszültségű gyújtás.
Volt egy kísérlet kb. 2 éve, és ívgyújtáskor elfüstölt a THC panel egy része.

000000000

Sziasztok,

Én is egy hobbi CNC maró gép építésén dolgozom, és tervezek rá plazmavágó feltétet is. Az asztal eleve úgy lesz kialakítva, kettős célzattal.
Szóval külföldi fórumokon ez az egyik, amit nagyon dícsérnek. Együttműködik a Mach 3-mal, adják hozzá a Mach 3-ba beépülő programmodult.
Hall szenzor méri a magasságot, és az alapján modulálja, állítja a feszültséget. Optikailag leválasztott vezérlőkártyákon keresztül vezérli a léptető/szervo motorokat, de együttműködik a már meglévő vezérléssel is, tehát használható a saját meglévő is.

Én is a neten vadászva találtam rá, a youtube-n több plazmás oktatóvideóban is láttam a használatát.

http://www.texasmicrocircuits.com/TMCTHC.htm" TARGET=_fnew>Texas Instruments THC

Itt talhattok több részletesen elmagyarázott bemutatót a palzmavágás menetéről, és itt is bemutatják a THC használatát.

http://www.youtube.com/user/dickrobertsstudio" TARGET=_fnew>Dick Robert Studio Youtube videói

Én valahogy így tervezem az enyémet.

000000000

Bocs, a kép link nem lett rendesen betéve.
http://www.texasmicrocircuits.com/THCImages/brochureTHC301Dv4.jpg" border=0>

000000000

Kisebb képet akartam linkelni, ha zavaró, nyugodtan törölhetitek, bocs.

hyuekyh7a

Szia !
Bocs a késői válaszért, most szabadult egy kis időm.
Minden típusú plazmához lehet THC készíteni.
Kérdés az mennyire kell átalakítani a meglévőt, hogy ne legyen gond a gyujtáskor.

000000000

Ez az átalakitás kit takarna?