Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem jöhetne egyrajz róla.
Lehetne valahol szerezni egy trafimet pisztolyt?

3k74cecek

Mit jelent a nettó és bruttó egy kompresszornál ?
Ezzel eddig még nem találkoztam.

designr

Bruttó az az elméleti..dugattyú keresztmetszet×lökethossz,nettó az ami ebből megvalósúl..tehát minusz veszteség..gyűrűknél stb..általában a nettót 4-5 bar-ra adják meg,tehát amennyit egy ekkora nyomású tartályba tölt..

3k74cecek

Ez így nem igazán stimmel. A lökettérfogat az egy bár esetére adná a térfogatot, míg a nettót szerinted 4-5 bar-ra adják meg. 360 L 1 bar-ból nem lesz 250 L 4-5 bar.

KoLa

Egyik fórumtársunk kérésére videót készítettem a plazmavágónk felületkövetőjéről munka közben!
Hátha érdekel valakit!http://www.youtube.com/watch?v=8auYxY2qluc" TARGET=_fnew>telefonnal van felvéve

35kpazcgr

Kompresszoroknál a bruttó levegőszállítás a beszívott levegő mennyiségét jelenti pl. literben (a nagyobb gépeknél m^3-ben adják meg).
A nettó levegő szállítás a tartályból kivehető levegő mennyiségét jelzi normál környezeti nyomáson! Tehát nem nyomás alatt, hanem relatív 0 bar nyomáson. (Van ahol ezt Nl (normál liter), vagy Nm^3 (normál köbméter) mértékegységben jelzik).
A levegős gépek fogyasztását is általában Nl-ben adják meg.
A két érték - a szállított és a beszívott levegő mennyiségének hányadosa adja a kompresszor hatásfokát. Az említett gépnél ez 70%-os.

000000000

Sziasztok!

Van köztetek valaki aki épített hobby plazmavágót és esetleg lenne pár perce megmutatni...:)

Kíváncsi lennék a minőségére, 1-2mm es anyagnál.

Köszi: András

000000000

Szia!
Pár éve építettem, eddig semmi gondom nem volt vele. Sajnos nincs THC-m és anélkül nagyon macerás vékony lemezt vágni, mert a hőtől hullámosodik a lemez.  
Üdv.: Béla

KoLa

Egy újabb magyar cég aki a Mach3-l épít plazmavágó gépet - MachTech
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/MachTech2011/100_4712.jpg" border=0>

guliver83

Ismeri valaki ezt a típusú gépet?  http://www.multiplaz.cn/usa/about.asp" TARGET=_fnew>Multiplaz 3500 A tegnap próbáltunk egy ilyen gépet és nagyon jónak tűnt. Kinek mi a véleménye róla?

000000000

Szia!

Konkrétan hol és kinél próbáltad?

Üdv: András

guliver83

Szia!
Ez nekem szól? Ismerősömnek van és nála próbáltuk.
Mivel nem garanciás lehetséges, hogy belenézünk [#nyes]

horcsab

Szia KoLa!

Mi voltunk az elkövetők :), ha érdekel szívesen látunk egy bemutatóra vagy vehetsz is gépet. Örülök, hogy megnézted!

000000000

Üdv
Lehetne feltenni egy kb tenyérnyi nagyságu mondjuk lv6-os anyagból kivágott alkatrész képet, lehetne rajta mondjuk akár 10-es furat is!!!
Kiváncsi lennék a vágott felületre.
Megoldható?

svejk

Akkor már inkább valami komolyabb, mondjuk 12-esét.
A 6 mm ma már senkinek sem akadály.