Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

VViktor

Nem tudom hogy víz alatt lehet-e vágni vele ,de nem hiszem. Nekünk levegő hűtés van csak sajna :S

VViktor

Nem jó az acél.Legalábbis nálunk agy porcelán válassza el a belső fúvókátés a külsőt meg a fugázót.Ja meg valami üvegszálas elválasztás.

ywathzay

Ez a téma engem is érdekel.  
Én is sokat szívok, eleve, hogy nem nagyon állítható az áramerősség, akkor is "sokat pumpál" ha nem igényelné, esetleg ha a réz fúvóka helyett hőálló lenne az vajon nem lenne elég?

KoLa

Nemcsak a fúvóka a probléma oka , ez az utolsó !
Az elektróda, a diffúzor és a ház kapcsolata döntő az egytengelyűség létrejöttében! ez szerintem a drágább típusoknál profibban van megoldva, ezért jobbak!

VViktor

Nem értek annyira hozzá,de szerintem nem véletlenül van rézből.Lehet ez az anyag hó áram vezető és hócserélő egyben.

Motoros

http://www.dltkft.hu/Cikkek/Cikkek/cikkek.asp?pg=3&ex=" TARGET=_fnew>EZT olvasd el, és nézd meg a Hypertherm fejkialakítását. Ha van egy minden igényt kielégítő finomsugaras összeállításod akkor is nagy gond az anyag átlövésénél történő visszafújás visszafröcskölés ami tönkreteszi a fúvókát. Erre vannak szabadalmak. De a legegyszerűbb megoldás hogy egy furatból indul a vágás..vagy a széléről. Tehát az hogy te egy pár vágást szépen meg tudsz csinálni, az nem jelent smmit mert ha tömeggyártasz akkor már lehet hogy a 100. drb kuka. Durva daraboknál persze semmi nem számít de egy valamilyen szinten tűrt lemeznél már igen. Ha a fúvóka deformálódik akkor a vágási szélesség is változik. Ezt tartani, kontrolálni...ezért is lehet ilyen drága a finomsugaras vágó.

exvm7f6a

20ezer fokos a plazma. Szerinted mennyit számít a fúvókának ha kívülről hűtöd? :)
Szerintem a víz alatt vágás csak a munkadarab termikus deformációját akadályozza meg, illetve a fej nem melegszik túl, de a fúvókát nem befolyásolja.

exvm7f6a

A hőálló acélt is viszi a plazma, mivel a hőálló acélok is csak pár ezer fokot bírnak.
A fúvóka amúgy nem hafnium kerámia?

exvm7f6a

j3rx6bsjd

Köszi a linkeket,az az összefoglalós az nagyon tuti,szájbarágós még én is megértem.

3rymb5s35

Srácok!
Ismer valaki olyat, aki már épített házilag működőképes plazmavágót?

6x509vxe

Gonda Péter.
A nickjét nem tudom,de fórumtárs...

yuagaci9g

Brilliansan egyszeru, es nagyszeru plazmavago!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Lampas/Plazmavago.jpg" border=0>

http://www.plasmacam.com/indexfla.php" TARGET=_fnew>PlasmaCAM Cutting Systems

s7manbs8

Ez tényleg jó, a Z tengelye is milyen egyszerű. Nemigen érzékeny a koszra sem.

yuagaci9g

Mi a fene lehet az a linearis motorszeuseg, a Ztengelyen?

[#confused]