Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

KoLa

Küldtem címet a beszerzéshez

000000000

Rabb Ferenc

yuagaci9g

Megyek is , megkeresem a lapatot, kicsit kidekoralom, nekem nagyon tetszik![#worship]

http://content7.clipmarks.com/clog_clip_cache/amplify.com/2743C379-3BD5-4C83-AAC2-564B082515EA/04E6C3DE-350F-41D7-8EA7-603E3794E734" border=0>

000000000

[#nevetes1][#nevetes1]NAGYON JÓÓÓÓK...

43pbwjg8s

Plazma 40 fokon????
Érdekes lehet. Sajnos ebben a cikkben csak említés szintjén jelenik meg:
http://index.hu/tech/hardver/2010/01/21/plazmaagyu_valthatja_le_a_fogorvosi_furot/" TARGET=_fnew>fogorvosi plazmaágyú.

Persze ennek a teljesítménye messze elmarad a nagyhőmémrsékletű plazmától.
Azért érdekes.

000000000

Üdv mindenkinek  
  Nekem van egy avi fej eladó kise voltt probálva mert a kolégám plazma fej hejett hozta rátukmáltták. üzltböl valo. Vagy ezt is tudnám haszálni vágásra? Van e valami vélményetek? Köszi

000000000

Üdv mindenkinek  
tudtok e nekem segiteni a plazmavágoval kapcsolatba Hol lehet olcso géet veni max 30a
Köszöi hogy olvastákok

ra8nsmk6w

Szia gyursi! Elolvastuk! de nem egyszerű. Szerintem fuss neki mégegyszer. Itt nagyon sok segiteni szándékozó ember van

skwby94ub

Az nem megy . A plazmavágó egészen más elven működik, speciális pisztoly (fej) kell hozzá!
OLcsó plazmavágó gépet keresel max.30 Amper áramfelvétellel?

000000000

Igen már utána néztem valoságbais volt lehetöségem végin nézni. Mostmár tiszta látsom van. Mostmár csak anyit nekem max 3mm vastag anyag vágásra kelene Azért kersnék egy olcsó használhato gépet. Mert amiket látok a leg olcsobb 150e áfával nekem a gép tudása megfelö lene. csak nekem drága 60-70e tudnék adni érte.

35kpazcgr

Üdv mindenkinek!

Ha valakit érdekel, van egy eladó plazmavágóm.
150 A-es, 3x400 V-ról műkszik.
Acélt 40 mm-ig, rozsdamentes acélt 25 mm-ig, alumíniumot 20 mm-ig, rezet 15 mm-ig vág.
A gép használt, egy ipari CNC plazmavágó tápegysége volt, ezért jelenleg gépi vágópisztolyra van alakítva. Ez nincs meg, de tudok adni hozzá egy használt és egy új kézi vágópisztolyt (200 A-es), valamint a gép átalakításához szükséges szerelvényeket (szabványos pisztolycsatlakozó, levegő szelep, légelőkészítő, stb.)
A géphez 6 bár nyomású (150 l/perc) levegő kell.

sanka74

Sziasztok! Aze gyik lakatos ismerősömmel egy vonal hegesztőgépet akarunk építeni.Ez nem két henger között lemez hanem a fej mozog a lemez felett és AWI-val hegesztene.A kérdésem az lenne: nem tudna segíteni valaki a THC szabályzásban, mert ugye ide is kell egy olyan elektronika ami a feszültséget figyeli,hasonlóan mint a plazmánál, gondolom...Köszi.

000000000

Üdv mindenkinek Sikerült venem rilon cut40 gépet Nagyon szépen dolgozik még csak 3mm anyag vastagságig használtam PT31 fej van rajta. Ehez elektrodát és fuvokát holtudok szerezni? Mert nálunk A hegesztés szak üzletbe ilyet még nem ládtak

000000000

Sziasztok!
Magával a plazmavágással kapcsaolatban lenne kérdésem, remélem tud valaki segíteni! Szóval a munkahelyemen egy Hypertherm powermax 1250-es géppel dolgozom, általában 10-es, de 15, 20, 25, 30-as anyagot is vágunk. A baj ott kezdődik, hogy sehogyan se jövök rá, hogy miért hajlik el az ív az ANYAGBAN vágás közben. Pénteken például azt tapasztaltam, hogy két párhuzamos oldalnál az egyik vágás kifelé ferde, a másik oldal pedig tökéletes derégszög volt. Valakinek valami ötlete? Segítségeteket előre is köszi!